MORTICIAN (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Will Rahmer was arrested in Poland on November 13, 2005. The band had just finished playing a show without Rahmer in Zielona Góra when he had called a Taxi to take him to the Berlin Airport. Rahmer then threatened the taxi driver with a small knife and stole the Cab and drove himself to the Polish / German border where he was then picked up by the Police. He was placed under arrest and faced charges up to a maximum of 3 to 15 years in jail. He is now back in the USA.
ladnie sie bawia
ladnie sie bawia
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
Z mojego punktu widzenia kupowanie reedycji nie ma sensu.Wysłane przez Bartoslav
I chuj, co teraz robić ?? Polować na pierwsze wydania "House By The Cementery" i "Mortal Massacre" ??? Drogo one chodzą ???
Znalazłem cztery zakończone aukcje:
1. Tu "Mortal Massacre" poszło za 25 złotych
2. Ta sama płyta co wyżej, żaden łoś nie kupił
3. Tu identyczna cena
4. Ta sama płyta co wyżej, żaden łoś nie kupił
Wszystkie te aukcje miały miejsce w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Wniosek: "Mortal Masscare" pojawia się na Allegro w miarę regularnie, trzeba tylko trzymać rękę na pulsie. Z "House By The Cemetery" gorzej, choć sam to w sklepie kilka dni temu widziałem. Cena niestety nie tak atrakcyjna jak powyżej.
Trzeba distra przeglądać i tyle.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rozkręca się
taki oto niusik:
[quote][i]Mortician's MySpace:[/i]
HELLO TO ALL OUR FANS AND HAPPY HOLIDAYS TO EVERYONE!!
2008 WILL SEE MORTICIAN'S FIRST EVER DVD RELEASE!! CONCERT FOOTAGE FROM VARIOUS SHOWS IN THE U.S. AND OUT OF THE COUNTRY WILL BE FEATURED,SOME IN RAW FORM,OTHERS IN PROFESSIONAL MULTI-ANGLE CAMERA SHOTS! TOTAL TIME SHOULD BE ANYWHERE FROM 1/2-3 HRS TOTAL! OUT IN EARLY 2008!
NEXT:
MORTICIAN WILL BE RELEASING A SPLIT C.D. WITH THE POLISH GORE/GRIND GODS DEAD INFECTION!
MORTICIAN WILL HAVE 12 BRAND NEW TRACKS AND A COVER OF DEAD INFECTION'S "FROM THE ANATOMICAL DEEPS"!! IT WILL ALSO FEATURE DRUMMER SAM INZERRA'S FIRST LIVE DRUMS RECORDING EVER ON A MORTICIAN RELEASE!
DEAD INFECTION WILL HAVE ANYWHERE FROM 10-15 TRACKS INCLUDING A COVER SONG OF MORTICIAN'S "BLOODCRAVING"!!
THIS WILL SURELY BE ONE OF THE MOST BRUTAL SPLIT C.D.'S EVER RELEASED!! LOOK FOR IT IN EARLY 2008!! VINYL VERSION ON HAUNTED HOTEL RECORDS WILL BE RELEASED SHORTLY AFTER...
MORTICIAN WILL BE PLAYING A FEW LIMITED SHOWS AND FESTIVALS IN THE U.S. IN 2008 (SORRY BUT NO OUT OF THE COUNTRY SHOWS DUE TO CRIMINAL RECORDS AND THE INSANE AMOUNT OF WORK WE HAVE LINED UP IN 2008 FOR MORTICIAN RECORDS,REDRUM RECORDS AND PRIMITIVE RECORDINGS!)
THERE ARE NO SHOWS CONFIRMED YET FOR 2008 BUT WHEN THEY ARE THERE WILL BE BULLETINS POSTED WITH ALL THE INFO!
HAVE A HAPPY AND BRUTAL 2008!!
WILL,ROGER,SAM[/quote]
[quote][i]Mortician's MySpace:[/i]
HELLO TO ALL OUR FANS AND HAPPY HOLIDAYS TO EVERYONE!!
2008 WILL SEE MORTICIAN'S FIRST EVER DVD RELEASE!! CONCERT FOOTAGE FROM VARIOUS SHOWS IN THE U.S. AND OUT OF THE COUNTRY WILL BE FEATURED,SOME IN RAW FORM,OTHERS IN PROFESSIONAL MULTI-ANGLE CAMERA SHOTS! TOTAL TIME SHOULD BE ANYWHERE FROM 1/2-3 HRS TOTAL! OUT IN EARLY 2008!
NEXT:
MORTICIAN WILL BE RELEASING A SPLIT C.D. WITH THE POLISH GORE/GRIND GODS DEAD INFECTION!
MORTICIAN WILL HAVE 12 BRAND NEW TRACKS AND A COVER OF DEAD INFECTION'S "FROM THE ANATOMICAL DEEPS"!! IT WILL ALSO FEATURE DRUMMER SAM INZERRA'S FIRST LIVE DRUMS RECORDING EVER ON A MORTICIAN RELEASE!
DEAD INFECTION WILL HAVE ANYWHERE FROM 10-15 TRACKS INCLUDING A COVER SONG OF MORTICIAN'S "BLOODCRAVING"!!
THIS WILL SURELY BE ONE OF THE MOST BRUTAL SPLIT C.D.'S EVER RELEASED!! LOOK FOR IT IN EARLY 2008!! VINYL VERSION ON HAUNTED HOTEL RECORDS WILL BE RELEASED SHORTLY AFTER...
MORTICIAN WILL BE PLAYING A FEW LIMITED SHOWS AND FESTIVALS IN THE U.S. IN 2008 (SORRY BUT NO OUT OF THE COUNTRY SHOWS DUE TO CRIMINAL RECORDS AND THE INSANE AMOUNT OF WORK WE HAVE LINED UP IN 2008 FOR MORTICIAN RECORDS,REDRUM RECORDS AND PRIMITIVE RECORDINGS!)
THERE ARE NO SHOWS CONFIRMED YET FOR 2008 BUT WHEN THEY ARE THERE WILL BE BULLETINS POSTED WITH ALL THE INFO!
HAVE A HAPPY AND BRUTAL 2008!!
WILL,ROGER,SAM[/quote]
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
Re: MORTICIAN (US)
ciekawa przygoda, wygrzebalem dzisiaj z szafy Zombie Apocalypse, nawet nie wiem skad to mam. Kiedys kupilem CD Hacked Up.../Zombie... i wlasnie namierzalem sie na zakup Zombie na osobnym krazku a tu taka niespodzianka :+).
Wlasnie slucham genialnego Final Bloodbath Sessions i pisze tego posta w takty Necrocannibal - to esencja ciezaru, jedna z najlepszych plyt jakie mam.
Wlasnie slucham genialnego Final Bloodbath Sessions i pisze tego posta w takty Necrocannibal - to esencja ciezaru, jedna z najlepszych plyt jakie mam.
I AM MORBID
- TORTURER
- w mackach Zła
Ja ostatnio znalazłem wsród ton kaset "chainsaw dismemberment",daaawno nie słuchałem i po długiej przerwie chyba jeszcze wieksze wrażenie na mnie zrobiła ta płyta,definicja patologicznego cieżaru-kurewska brutalnosc i śmierć!!!
Death Dwells in Love
-
- rasowy masterfulowicz
Chainsaw zajebiscie brzmi, ale najbardziej patologiczny klimat ma IMO Domain of Death
I AM MORBID
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Lubię ich za nastrojowe wstawki ze starych horrorów klasy Z, zakręcone teksty i mimo wszystko urozmaicenia, o które w takiej maszynce do mielenia mięsa niełatwo.
Z albumów wyróżniłbym Rozczłonkowywanie piłą mechaniczną. Nic mnie tak nie odstresowuje jak te świry. Mają swój styl w odróżnieniu od 99% grind/ultra brutal kapel.

A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
-
- rasowy masterfulowicz
od tygodnia mam Hacked Up.. na osobnym krazku i dopiero teraz uderzylo we mnie z calej sily, slucham tego od tygodnia kilka razy dziennie i nie zapowiada sie zebym szybko z tym skonczyl, krazek rownie arcyzajebisty co Chainsaw... i Domain...Mort pisze: kupilem CD Hacked Up.../Zombie...
I AM MORBID
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Bardziej pierwszy czy drugi? Bo Chainsaw kocham każdym kawałkiem mięsa a Domain mi średnio podchodzi. Właśnie myślałem o BBQ...Mort pisze:Krazek rownie arcyzajebisty co Chainsaw... i Domain...
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
-
- rasowy masterfulowicz
- Block69
Dorwałem ostatnio "Domain Of Death" i "The Final Bloodbath Session". Kompilacja super, pierwszy duży materiał nagrany z żywymi garami i wchodzi to zajebiście. Jedna z najłatwiej przyswajalnych płyt MORTICIAN. "Domain Of Death" to już duszne, zautomatyzowane grzańsko z bardziej schowanym wokalem, ale po parokrotnym przesłuchaniu równie świetna rzecz. Na chwile obecną "Zombie Apocalypse" i "The Final Bloodbath Session" najlepsze. "Mortal Massacre" nie słyszałem, musze kajś to dorwać. Z tą kapelą mam jak z SIX FEET UNDER. Wszystko moge brać w ciemno i wszystko mniej lub bardziej mi sie spodoba. Do ponownego przesłuchania "Re-Animated Dead Flesh" zachęciły mnie oceny na metal-archives. 5 recenzji i średnia ocena 17%. Lepszej rekomendacji być nie było. Bardzo solidny materiał.
PENIS METAL
- Husar
- weteran forumowych bitew
A ja nigdy nie rozumialem popularnosci Mortician. W ogole mi to nie wchodzi(ło) - kiedy jeszcze im dawalem szanse, pozyczalem sobie jakies kasety ich od kolezanki, ale nie dla mnie ich muza. NUDA. Na koncert tez moglem jechac ten w ZG ale ... mi sie nie chcialo
.

Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Niestety nie słyszałem tej z żywymi garami, nigdzie nie mogę tego dorwać. Reszta jest przezajebista.
-
- rasowy masterfulowicz
- Kingu
- weteran forumowych bitew
To nie byłeś z nami na tym koncercie w Progresji?gelO pisze:Niestety nie słyszałem tej z żywymi garami...

- gelO
- rasowy masterfulowicz
Właśnie nie i teraz nie mogę tego odżałować