WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-03-2007, 17:50

[quote][i]Wysłane przez Left-Hand-Path[/i]
Arckanum, Unpure, Svartsyn itd. Dziwnym zbiegiem okoliczności są to lepsze zespoły niż Watain...[/quote]
Sorry, ale dziwnym zbiegiem okoliczności, żaden z tych zespołów nigdy nie wyszedł poza solidne III-ligowe średniactwo. ;)
Przy czym Unpure jest od obu pozostałych nieco lepszy.
vulture

08-03-2007, 18:07

Watain>>>>>>>>>>>arckanum unpure, svartsyn.
Co do DHG..LHP sądziłem że nie interesują cie płyty "ogólnodostepne w sieci "
Tak , jak powiedziałem, znam tylko jeden utwór z SO i czekam na oficjalną premiere..DHG na KAZDYM swoim albumie jest BLACK METALOWY do szpiku kości.jest to traktowane w nieco przewrotny sposób ale jednak..
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

08-03-2007, 20:18

Svartsyn moim zdaniem awansował do II ligi po "destruction of man".
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

08-03-2007, 20:31

[quote][i]Wysłane przez vulture[/i]
DHG na KAZDYM swoim albumie jest BLACK METALOWY do szpiku kości[/quote]pierdolisz teraz jak potłuczony. To co napisałeś jest największą bzdura jaką słyszałem od kilku lat. W którym miejscu jest black metalowy? bo jest z norwegii? bo ma gitary elektryczne? a może dlatego że graja tam ludzie zaangazowani w inne "black metalowe" projekty?

DHG na ŻADNYM albumie nie był black metalowy. Miał jedynie pociąg do tego rodzaju muzyki ale to za mało.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-03-2007, 20:41

DHG na KAZDYM swoim albumie jest BLACK METALOWY do szpiku kości[/quote]

DHG na ŻADNYM albumie nie był black metalowy. Miał jedynie pociąg do tego rodzaju muzyki ale to za mało. [/quote]

Obaj pierdolicie. Jedynka Dodheimsgard to czysty black metal, w dodatku jedna z najlepszych płyt gatunku. Może nie wpasowują się w modny obecnie nurt moherowego black metalu, ale to nie powód, żeby takie banialuki wypisywać. Vulture, ty tez odjechałeś, jeszcze "Satanic Art" można na siłę podciągnąć pod black, ale "666..."? Może mają black metalowe nastawienie? Na tej zasadzie to i o Laibach mozna napisać, że to black metal.
vulture

08-03-2007, 21:51

LHP jest rozkoszny.gdzie sie takie ludziki chowają.Wszystko DHG to BLACK METAL.Ulver to też BM. Ta muzyka nie ma żadnych granic..

mamy tu typowy przykład ścierania sie dwóch diametralnie odmiennych postaw.
LHP to tradycjonalista który wymyślił sobie(albo też tak mu wmówiono) że istotą BM jest uporczywe trzymanie sie określonych standartów, muzyki, postawy itp.
Dla mnie BM to znacznie więcej aniżeli chujowe brzmienie, limitowane wydawnictwa i całe to undergroundowe pieprzenie.
Takie zespoły jak SATYRICON,ULVER,DHG i kilka innych doskonale to rozumieją.być ciągle w ruchu.być zawsze kimś innym.gdzieś indziej. i realizować jedynie swoje stricte egoistyczne zapędy .oto istota BM
vulture

08-03-2007, 21:53

I dzięki takim zespołom BM ma widoki na przyszłość. a takie arckanum unpure, czy svartsyn w gruncie rzeczy nie mają żadnego znaczenia.
Awatar użytkownika
hate
starszy świeżak

08-03-2007, 22:35

ojej nie wiem na po co i po co klocicie sie z tym typem przeciez to marna prowokacja ;v az tak glupim byc nie mozna
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

08-03-2007, 22:41

[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Jedynka Dodheimsgard to czysty black metal, w dodatku jedna z najlepszych płyt gatunku[/quote]ja nie pisałem o Dodheimsgard tylko o DHG - a to są dwa calkiem odmienne zespoły

LHP jest rozkoszny.gdzie sie takie ludziki chowają.Wszystko DHG to BLACK METAL.Ulver to też BM. Ta muzyka nie ma żadnych granic..[/quote]zwłaszcza ulver to black metal... tylko gdzie tam jest METAL to ja nie wiem. Może Bjork to też black metal? W sumie jest z północy i wykorzystuje podobne instrumenty jak ulver... Za takie herezje jakie głosisz powinno się ludziom strzelać po kolanach.

LHP to tradycjonalista który wymyślił sobie(albo też tak mu wmówiono) że istotą BM jest uporczywe trzymanie sie określonych standartów, muzyki, postawy itp.
Dla mnie BM to znacznie więcej aniżeli chujowe brzmienie, limitowane wydawnictwa i całe to undergroundowe pieprzenie[/quote]i oczywiście tylko ty masz rację a do tego Black Metal ze swoim przesłaniem powinien zagościć w mtv bo wtedy będą odkrywać nowe obszary muzyki a cały gatunek stanie się medialną/komercyjną papką i zamiast korn w radiu będą puszczać watain bo watain jest fajny, modny i popularny. Pierdolisz i tyle. Black Metal dzieki swoim założeniom to muzyka która powstała w podziemiu i w tym podziemiu egzystuje bo tam jest jej miejsce. Koniec, kropka.

Takie zespoły jak SATYRICON,ULVER,DHG i kilka innych doskonale to rozumieją.być ciągle w ruchu.być zawsze kimś innym.gdzieś indziej. i realizować jedynie swoje stricte egoistyczne zapędy .oto istota BM [/quote]po chuju egozim nagrywac muzykę dla tysięcy i być na okładkach prasy brukowej. Egoistyczny to był Beherit kiedy nagrywali muzykę której nikt nie rozumiał i wszyscy ich olewali dając najniższe noty w magazynach. A dzisiaj się wszyscy spuszczają nad "Oath...". Ustalmy coś: zespoły kóre wymieniłeś umownie tylko nazywa się "black metalem" chocby dlatego że BM to muzyka z okreslonymi poglądami/ideami a nie odkrywanie nowych obszarów muzyki i wybieganie poza schematy. Tylko dzieki swojej przeszłości takie zespoły jak DHG czy satyricon nazywa sie dzisiaj "black metalowymi" bo zarówno ich poglądy, przesłanie muzyki/tekstów czy choćby styl życia nie ma nic wspólnego z tym gatunkiem muzyki. Wbij sobie to w końcu do łba że BM to SZATAN, nawet ten nie istniejący ale zawsze SZATAN.

I dzięki takim zespołom BM ma widoki na przyszłość. a takie arckanum unpure, czy svartsyn w gruncie rzeczy nie mają żadnego znaczenia. [/quote]a na chuj komu widoki na przyszłość w BM? ta muzyka nie istnieje po to żeby jej słuchać do kotleta albo żeby była "fajna" i każdy głupi cycek mógł sobie kupic naklejkę na drzwi z napisem watain albo powiesić plakat ze swoimi ulubieńcami nad łózkiem i rozmarzyć się "jak to jest fajnie mieć taki zespół". Dziwnym zbiegiem okoliczności płyty zespołów które, specjalnie zresztą wymieniłem, uznawane są za klasykę gatunku - czego nie mozna powiedzieć o DHG, bo kurwa Black Metal jest niezmienny, stały i trzymający się swoich ustalonych przez lata schematów.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-03-2007, 22:53

ja nie pisałem o Dodheimsgard tylko o DHG - a to są dwa calkiem odmienne zespoły [/quote]

Pod szyldem DHG ukazał sie na razie tylko jeden utwór, także nie masz tu o czym dyskutować.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

08-03-2007, 23:08

po pierwsze to dobrze, juz nie będę. Dzieci emo się ucieszą.

po drugie nie jeden numer a cała płyta. Niektórzy już ją mają...
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-03-2007, 23:14

Premiera 26 Marca, więc mają co najwyżej jakieś tam mp3. Chyba, że masz na myśli przyjaciół zespołu. Kim jest emo i ile ma dzieci?
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

08-03-2007, 23:22

Left Hand Path całkowicie podzielam Twoje zdanie. Black metal wciąż ewoluuje ale jeśli chodzi o ewolucje ala Satyricon to nie ma o czym mówić. Sztuka w tym żeby odnaleźć prawdziwie wartosciowe albumy nie taplając sie w popowym gównie.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-03-2007, 23:26

Wbij sobie to w końcu do łba że BM to SZATAN, nawet ten nie istniejący ale zawsze SZATAN.[/quote]

pełne poparcie, tyle, że ty masz po prostu źle opisanego SZATANA
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

08-03-2007, 23:41

to są spory li tylko terminologiczne czy też in meriti?definiowanie i opisywanie Szatanasa za pomocą języka w moim przekonaniu jest skazane na niepowodzenie.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-03-2007, 23:44

bardzo możliwe, tym bardziej, że jest on dosłownym zaprzeczeniem języka i wszystkich dzieci jego.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

08-03-2007, 23:49

[quote][i]Wysłane przez ultravox[/i]
Premiera 26 Marca, więc mają co najwyżej jakieś tam mp3[/quote]a album na mp3 rózni się czymś od albumu na CD oprócz postaci w jakiej jest podany?

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
pełne poparcie, tyle, że ty masz po prostu źle opisanego SZATANA [/quote]ma rogi, ogon i trąci siarką więc chyba wszystko ok :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-03-2007, 23:52

uległeś chrześcijańskiej propagandzie ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

09-03-2007, 00:26

to już nawet nie jest śmieszne.
vulture

09-03-2007, 08:08

Lhp jeśli sądzisz że BM jest stały i niezmienny to jesteś w wielkim błędzie.Rozumiem że chciałbyś żeby tak było,ale nie ma lekko.wszystko ewoluuje.
Ale mając klapki na oczach trudno pewne OCZYWISTE fakty zaakceptować.

"DHG czy satyricon nazywa sie dzisiaj "black metalowymi" bo zarówno ich poglądy, przesłanie muzyki/tekstów czy choćby styl życia nie ma nic wspólnego z tym gatunkiem muzyki. Wbij sobie to w końcu do łba że BM to SZATAN, nawet ten nie istniejący ale zawsze SZATAN."

Uważam ze zarówno poglądy, przesłanie muzyki/tekstów DHG czySATYRICON za na wskroś Black metalowe.No, tyle tylko że to Szatan bardziej realny i wyrafinowany anizeli ten lichy potworek z różkami i ogonkiem który pałęta sie po mrokach undergroundu ;)

A co do bycia fajnym cool koleżką, klejeniu plakatów i mtv, bo też coś o tym bełkoczesz to dla mnie czymś takim ,postawą którą charakteryzuje bezgranicznie uwielbienie względem jakiejś ideii, jest właśnie to co ty nam tutaj przedstawiasz.

Obrońca czystości gatunkowej plujący wszem i wobec na artystów którzy mieli jaja aby wyrwać sie z getta gdzie wszyscy mówią/robią/wyglądają tak samo. To już staje sie nudne, naprawdę.

Mnie twoja postawa śmieszy
ODPOWIEDZ