DEATH BREATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
-
- rozkręca się
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Płytę zakupiłem wczoraj. Jestem na kolanach, dzięki czemu dostrzegam "pełzającą kontrrewolucję" w świecie deathmetalowego łojenia. Polega ona na tym, że eksperymentujące i pchające gatunek do przodu zespoły zaczynają z pierwszej linii wypierać wykonawcy po mistrzowsku sięgający do chlubnej przeszłości gatunku. Jeśli mam być szczery wolę właśnie coś takiego. Słucha się tego wybornie.
"Stinking Up The Night" to doskonała płyta i polecam ją każdemu kto lubi hałas na wysokim poziomie.
Ta płyta to dla mnie początki DISMEMBER/ENTOMBED + odrobina AUTOPSY/REPULSION.
"Stinking Up The Night" to doskonała płyta i polecam ją każdemu kto lubi hałas na wysokim poziomie.
Ten europejski owszem. Bo ten amerykański nie może się obyć bez grobowego growlingu i monumentalnych zwolnień. ;)Wysłane przez twoja_stara_trotzky
i w zasadzie DOKŁADNIE TAK powinno grać sie death metal.
Z tym nijak się zgodzić nie mogę. AUTOPSY to ja tu słyszę w zasadzie tylko we fragmentach "Dragged Through The Mud" (który jest praktycznie totalnym rip-offem boskiego "Destined To Fester") i początku oraz końcu "Coffins Of The Unembalmed Dead", ale to właściwie wszystko. W MURDER SQUAD faktycznie dużo tego słychać, ale nie tutaj. Nawiasem mówiąc ci ostatni również zerżnęli riff ze wspomnianego klasyka AUTOPSY na swoim debiutanckim albumie. Moda jakaś czy co? ;)Wysłane przez twoja_stara_trotzky
oczywiście po 3 sekundach już wiadomo, że tytuł płyty to zmyła, bo to się powinno raczej Severed Funeral albo Mental Survival nazywać
BLEEEEEAAAAAAAARRGHHHHHH!!!!Wysłane przez twoja_stara_trotzky
AARRRRRGHHHHHHHHHHHH!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- longinus696
- Gore_Obsessed
A "Flabby Little Things From Beyond" brzmi jak pierdolony LORD BLASPHEMER. Uderzające podobieństwo!Wysłane przez Gore_Obsessed
"Cthulhu Fhtagn!" to jeden z najlepszych instrumentali jakie słyszałem. Świetne zamknięcie płyty.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Najprzewielebniejszy
-
- rasowy masterfulowicz
- Trojan
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez slayer[/i]
Mozna to gdzies u Nas dostac? [/quote]
Nigdzie indziej nie widziałem
[url]http://www.metalshop.com.pl/metalshop/pokaz.php?id=1954[/url]
Mozna to gdzies u Nas dostac? [/quote]
Nigdzie indziej nie widziałem
[url]http://www.metalshop.com.pl/metalshop/pokaz.php?id=1954[/url]
Down the bottle's nest
-
- rasowy masterfulowicz
Dobrze czlowiek nie ochlonie po materiale jakim przesmierdzial podczas sluchania lp. A tu juz znow jest atakowany smierdzacym, szwedzkim death metalem.
Epka "LET IT STINK" miala premiere 28 lutego (za metal-archives) , a kawalek promocyjny dostepny jest na ms'owej stronie Death Breath- http://www.myspace.com/deathbreathdeathmetal
Mnie znow pierdolnelo i szybko nie zaprzestane poki calej epki nie zdobede, szczegolnie, ze na dokladke panowie serwuja nam cover Bathory.
Epka "LET IT STINK" miala premiere 28 lutego (za metal-archives) , a kawalek promocyjny dostepny jest na ms'owej stronie Death Breath- http://www.myspace.com/deathbreathdeathmetal
Mnie znow pierdolnelo i szybko nie zaprzestane poki calej epki nie zdobede, szczegolnie, ze na dokladke panowie serwuja nam cover Bathory.
- ultravox
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- ultravox
-
- rasowy masterfulowicz
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez slayer[/i]
no niby tak, ale u nas chyba nie dostepny jak narazie nigdzie. [/quote]co jest niedostepne?
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
i w zasadzie DOKŁADNIE TAK powinno grać sie death metal.[/quote]
Ten europejski owszem. Bo ten amerykański nie może się obyć bez grobowego growlingu i monumentalnych zwolnień.[/quote]amerykański death metal to gówno w trampkach i krótkich spodenkach
no niby tak, ale u nas chyba nie dostepny jak narazie nigdzie. [/quote]co jest niedostepne?
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
i w zasadzie DOKŁADNIE TAK powinno grać sie death metal.[/quote]
Ten europejski owszem. Bo ten amerykański nie może się obyć bez grobowego growlingu i monumentalnych zwolnień.[/quote]amerykański death metal to gówno w trampkach i krótkich spodenkach
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
LOL. Jak ja lubię takie uogólnienia. A ty pewnie rozkopujesz groby, jesz koty i pijesz krew z błony dziwiczej. Codzinnie na kolację. A tak przy okazji powiedz mi gdzie byli Twoi szwedzcy bogowie dm w drugiej połowie lat 90-tych? To własnie amerykańska scena spowodowała że gatunek do końca nie pierdolnął na ryj. A wtedy większość Skandynawów przypomniała sobie o swoich korzeniach.