Co myślita? Kolejne wtórniactwo, czy może coś godnego posłuchania? Zespół ze Szwecji, a właściwie solowy projekt gościa z Naglfar, który nagrał w zeszłym roku debiut zwany "The Omega Rising".
Dla mnie wybija się ponad przeciętną. Słyszał ktoś longa?? Warto sobie tym zawracać głowę, bo kawałki na My Space brzmią obiecująco?
tutaj link:
http://www.myspace.com/profundi
PROFUNDI
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
słyszałem o projekcie, ale muzyki nie znałem (chociaż promo chyba już u mnie gdzieś leży bo rozprowadza to u nas Foreshadow)
niezłe, przyjemne, powiedziałbym ze black/death bardziej, czuc mocno ze Szwecja.. ta dobra Szwecja - koleś gra ponoć sam na wszystkich instrumentach co powoduje u mnie opad szczęki
niezłe, przyjemne, powiedziałbym ze black/death bardziej, czuc mocno ze Szwecja.. ta dobra Szwecja - koleś gra ponoć sam na wszystkich instrumentach co powoduje u mnie opad szczęki
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
PROFUNDI - The Omega Rising
Jeśli ktoś lubi Naglfar (ja umiarkowanie, sinusoidalnie), to pewnie nie obca mu będzie nazwa. Solowy projekt Rydena, który w jakimś tam stopniu nawiązuje do twórczości Naglfar, choć jest to granie bardziej ascetyczne i bardziej bezpośrednie. Niezła motoryka, przyjemne tempa, kilka ciekawych riffów ("Out Of The Evening Mist") i wkurwiający automat - krótka charakterystyka tego projektu. Czuć nieco przykurzonym Limbonic Art. Może ktoś ma wydanie Viva Hate? Warto z choćby jednego powodu - kapitalny pomysł na animowaną historyjkę o anielicy zawartą w booklecie - podobne filmiki tworzyło się w podstawówce na marginesach zeszytów. Chociaż nie wiem, czy to do końca pasuje do kreowanej atmosfery.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Re: PROFUNDI - The Omega Rising
Kurde, chyba zamówię w ciemnoaryman pisze:kilka ciekawych riffów i wkurwiający automat - krótka charakterystyka tego projektu. Czuć nieco przykurzonym Limbonic Art.

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: PROFUNDI - The Omega Rising
Kaszana, takie wrażenie zostawiło przesłuchanie sampla w momencie ukazania się tego albumu.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
- postuje jak opętany!
Re: PROFUNDI
Czy muszę dodawać, że forumowa wyszukiwarka jest do dupy?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Re: PROFUNDI
Właśnie sprawdziłem sample na ms. Nie jest najgorzej, na pewno jest to dużo lepsze niż poprzednia solowa płyta tego typa w postaci debiutu Dead Silent Slumber, na którym automat obsysał straszliwie.