ABIGOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- P.
- postuje jak opętany!
ABIGOR
Jako, że w maju ukazuje się nowy ósmy już album tej odchodzącej i powracającej austriackiej grupy, ciekawy jestem Waszych opinii nt. Abigor.
Kiedyś bardzo podobał mi się "Nachthymnen (From the Twilight Kingdom)", ale następujący po nim "Opus IV" wręcz przeciwnie. Późniejszych płyt nie słyszałem w całości.
Nowy utwór, zapowiadajacy płytę, nie jest zły.
http://www.myspace.com/abigorhorde
Kiedyś bardzo podobał mi się "Nachthymnen (From the Twilight Kingdom)", ale następujący po nim "Opus IV" wręcz przeciwnie. Późniejszych płyt nie słyszałem w całości.
Nowy utwór, zapowiadajacy płytę, nie jest zły.
http://www.myspace.com/abigorhorde
never again
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez P.[/i]
[/quote]
Chujowa płyta ci sie spodobała a Opus nie. Ciekawie.
Abigor od początku do końca, z wyłaczeniem Satanized, jest świetny. Supreme Immortal Art to ich najlepsza płyta.
[/quote]
Chujowa płyta ci sie spodobała a Opus nie. Ciekawie.
Abigor od początku do końca, z wyłaczeniem Satanized, jest świetny. Supreme Immortal Art to ich najlepsza płyta.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
ku*wa, co to za nagły wysyp tematów o miernych zespołach?
Ragnarok, Abigor..
czekam na topic o Northland
Ragnarok, Abigor..
czekam na topic o Northland
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- P.
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Ragnarok, Abigor..
czekam na topic o Northland [/quote]
Hehe mistrzu, o miernych zespolach to tutaj pisze sie od lat. Czasem znajdzie się jakiś lepszy.
Jeśli porownasz ostatnio założone tematy, to Abigor zapewne nie wypadnie tak źle.
Temat o Northland niebawem.
Ragnarok, Abigor..
czekam na topic o Northland [/quote]
Hehe mistrzu, o miernych zespolach to tutaj pisze sie od lat. Czasem znajdzie się jakiś lepszy.
Jeśli porownasz ostatnio założone tematy, to Abigor zapewne nie wypadnie tak źle.
Temat o Northland niebawem.
never again
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Ciekaw byłem tego powrotu ale po zapoznaniu się z tym kawałkiem już jestem zdecydowanie mniej ciekaw.. Straszna bieda. Nie słyszałem wszystkich płyt ale z tego co znam zawsze najlepiej mi wchodził 5 album - "Channeling The Quintessence Of Satan". Austria nigdy nie miała szczęścia do Black Metalu. Poza Abigor, Summoning i D/BM Belphegor nikt praktycznie szerzej nie zaistniał. Myślę, że po odejściu Sileniusa mogli spokojnie skończyć działalność. A powrót na scenę? Wątpię by miał sens.. Nagrali kilka dobrych materiałów i niech tak zostanie..
- Kingu
[quote][i]Wysłane przez Anthropophagus[/i]
Austria nigdy nie miała szczęścia do Black Metalu. Poza Abigor, Summoning i D/BM Belphegor nikt praktycznie szerzej nie zaistniał. [/quote]
Zgadza się, Austria zawsze miała mizerną scenę metalową w ogóle, nie tylko BM. Kiedyś Miasma, teraz Belphegor i dla mnie nic poza tym.
Austria nigdy nie miała szczęścia do Black Metalu. Poza Abigor, Summoning i D/BM Belphegor nikt praktycznie szerzej nie zaistniał. [/quote]
Zgadza się, Austria zawsze miała mizerną scenę metalową w ogóle, nie tylko BM. Kiedyś Miasma, teraz Belphegor i dla mnie nic poza tym.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Costam slyszalem ale jakos parcia nie bylo, być moze przyjdzie jeszcze okres aby sie owym zespolem mocniej zainteresowac
[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
Zgadza się, Austria zawsze miała mizerną scenę metalową w ogóle, nie tylko BM.[/quote]
Jak dla mnie poza wyżej wymienioną trójką liczy się jeszcze święta austriacka trójca: Disastrous Murmur, Disharmonic Orchestra i Pungent Stench. I jeszcze zajebisty Mastic Scum
[/quote]
Dodalbym jeszcze dosc interesujące Hollenthon (ktory opierdala sie z wydaniem longa juz ladnych pare lat)
Zgadza się, Austria zawsze miała mizerną scenę metalową w ogóle, nie tylko BM.[/quote]
Jak dla mnie poza wyżej wymienioną trójką liczy się jeszcze święta austriacka trójca: Disastrous Murmur, Disharmonic Orchestra i Pungent Stench. I jeszcze zajebisty Mastic Scum

Dodalbym jeszcze dosc interesujące Hollenthon (ktory opierdala sie z wydaniem longa juz ladnych pare lat)
Coś tam było! Człowiek!
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- longinus696
- zahartowany metalizator
Zgadza się, Austria zawsze miała mizerną scenę metalową w ogóle, nie tylko BM. Kiedyś Miasma, teraz Belphegor i dla mnie nic poza tym. [/quote]
A, kurwa, PUNGENT STENCH to co? Sroce spod ogona wypadli?
Zgadza się, Austria zawsze miała mizerną scenę metalową w ogóle, nie tylko BM. Kiedyś Miasma, teraz Belphegor i dla mnie nic poza tym. [/quote]
A, kurwa, PUNGENT STENCH to co? Sroce spod ogona wypadli?
- Mental
- Anthropophagus
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
A, kurwa, PUNGENT STENCH to co? Sroce spod ogona wypadli? [/quote]
Chodziło mi o BM, zresztą:
[/quote]
Czytaj uważniej
A, kurwa, PUNGENT STENCH to co? Sroce spod ogona wypadli? [/quote]
Chodziło mi o BM, zresztą:

Czytaj uważniej

- longinus696
- zahartowany metalizator
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
tak, to my - Statler i Waldorf
[URL=http://imageshack.us][img]http://img337.imageshack.us/img337/2393 ... orfrw5.jpg[/img][/URL]
[URL=http://imageshack.us][img]http://img337.imageshack.us/img337/2393 ... orfrw5.jpg[/img][/URL]
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii