NILE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

19-06-2007, 14:20

[quote][i]Wysłane przez długopisyyyyyyyyyy[/i]
właśnie przesłuchuje płytke... leci trzeci kawałek. Jest ogień jak kurwa mać!! Wokal chyba najlepszy ze wszystkich płyt. Muzyka jakby prostsza i dająca bardziej po gębie z zajebistymi riffami. [/quote]

Nie rob smaka:) Inaczej byc nie moglo przeciez:) Narazie slyszalem tylko ten singlowy sampel i juz przez pryzmat tego numeru mozna bylo wniesc ze w pizdeczke ten album sie zapowiada. Prostsza jest moze struktura calego numeru ale riffy wcale nie takie proste. No i w sumie mogliby lekko zrezygnowac z tych egipskich wstawek, ale tylko troche bo przeciez to charakterystyczna cecha NILE.
Juz kurwa sie nie moge doczekac
LEGALISE DRUGS & MURDER
Mort
rasowy masterfulowicz

22-06-2007, 15:10

http://www.nuclearblast.de/events/nile/index.html
posluchalem tegco co maja na tej stronie i jest OK, powtorka z In Their Darkened Shrines, jak ktos slyszal tamten material to dokladnie wie czego sie spodziewac
I AM MORBID
Awatar użytkownika
north
zaczyna szaleć

22-06-2007, 21:21

myślę, że album będzie wart swej ceny
Obrazek
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

23-06-2007, 21:49

Zaciągnąłem sobie ten album, postanowiłem go gruntownie przesłuchać bez uprzedzeń, odpalam i...

...KURWA, JAK JA NIENAWIDZĘ TAKICH PŁYT!!! Standardowe dumne intro, potem nagle wchodzi striggerowany bębenek co brzmi jakby ktoś pałą po barierce na balkonie przeciągnął, a potem standardowy schemat - 150 riffów na minutę, solówka, monotonny wokal, potem jakiś mroczny chórek i tak w kółko. Pierwszy utwór zdawał mi się trwać chyba z godzinę, drugi 2, trzeci cały wieczór, czwartego nie zdzierżyłem. Takiej muzyce mówię stanowcze wypierdalać. Ale i tak milion osób z erekcją popuszczającą pobiegnie to nabyć. A ja wtedy spokojnie nabędę sobie nowe Entombed, Nile mnie w chuja nie zrobi. 2/10
Give birth to something dead
Give birth to something old
Infernal
rozkręca się

23-06-2007, 22:00

no to ostro pojechales, panie Morph!
Widze ze problem polega na tym ze juz wszyscy przywykli do stylu Nile i juz nikt nie jest zaskoczony tak ja przy debiucie ze to takie nowatorstwo itp, itd. Taki los, niedawno wnosili nowy powiew do death metalu a teraz ze to niby graja to samo ble,ble...........
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

23-06-2007, 22:10

[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Zaciągnąłem sobie ten album, postanowiłem go gruntownie przesłuchać bez uprzedzeń, odpalam i...

...KURWA, JAK JA NIENAWIDZĘ TAKICH PŁYT!!! Standardowe dumne intro, potem nagle wchodzi striggerowany bębenek co brzmi jakby ktoś pałą po barierce na balkonie przeciągnął, a potem standardowy schemat - 150 riffów na minutę, solówka, monotonny wokal, potem jakiś mroczny chórek i tak w kółko. Pierwszy utwór zdawał mi się trwać chyba z godzinę, drugi 2, trzeci cały wieczór, czwartego nie zdzierżyłem. Takiej muzyce mówię stanowcze wypierdalać. Ale i tak milion osób z erekcją popuszczającą pobiegnie to nabyć. A ja wtedy spokojnie nabędę sobie nowe Entombed, Nile mnie w chuja nie zrobi. 2/10 [/quote]
Mam nadzieje ze jakis milion ludzi kupi ten album bo to bedzie oznaczalo ze nie wszyscy sa takimi gluchymi ignorantami jak ty. Lepiej sie przerzuc na pop, bo widze ze metal to dla ciebie za trudna muza. Ignorantom mowie stanowczo-nie!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-06-2007, 22:12

Przecież Nile to jest właśnie metal w popowym wykonaniu - granie pod miliony, kompromisy w celu zwiększenia liczby słuchaczy, czym takie podejście do sprzedaży swojej muzyki różni się od np. Linkin Park?
stary

23-06-2007, 22:14

bo ci Hiena zyłka pęknie, Nile jest idealnym kondydatem do tytułu "najbardzie przereklamowany zespoł"
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

23-06-2007, 22:33

Przecież Nile to jest właśnie metal w popowym wykonaniu - granie pod miliony, kompromisy w celu zwiększenia liczby słuchaczy, czym takie podejście do sprzedaży swojej muzyki różni się od np. Linkin Park? [/quote]
Widze ze jestes z podgatunku tzw. prawdziwych metali, ktorzy nic nie robia tylko calymi dniami siedza w bunkrze i notuja ile jaki zespol sprzedal plyt, zeby potem go ocenic czy jest prawdziwy czy nie. Jakos nie slyszalem zeby miliony ludzi zachwycalo sie Nilem. Zasluzyli na to wszystko swoja ciezka praca i szczeroscia w graniu muzyki, ktora nadal ich cechuje. A porownanie ich do Linkin Park jeszcze dobitniej swiadczy o twojej ignorancji.
stary

23-06-2007, 22:37

z tym Linking Park to niewatpliwie przesadził
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

23-06-2007, 22:40

Mogl zawsze porownac do korna albo dr.dre ; )
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-06-2007, 22:41

Nie siedzę w bunkrze, tylko mam pewne obiektywne spojrzenie na to czego słucham, i dlatego nie lubię tracić czasu na płyty sztampowe, robione "z metra", poza tym za dużo dobrych rzeczy wyszło w tym roku (Entombed, Manes, Mayhem, TMK, Whitehouse, Sutcliffe Jugend, Marduk, Neurosis, Arkhon Infaustus, Shining, MM, Abigor, Sunn O))), Combichrist, Desolation Zone, Infernal War i pewnie jeszcze drugie tyle o których zapomniałem), że naprawdę nie mam ani czasu, ani ochoty zajmować się Nile...
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-06-2007, 22:42

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
z tym Linking Park to niewatpliwie przesadził [/quote]

No może, ale niedużo.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-06-2007, 22:43

...KURWA, JAK JA NIENAWIDZĘ TAKICH PŁYT!!! Standardowe dumne intro, potem nagle wchodzi striggerowany bębenek co brzmi jakby ktoś pałą po barierce na balkonie przeciągnął, a potem standardowy schemat - 150 riffów na minutę, solówka, monotonny wokal, potem jakiś mroczny chórek i tak w kółko. Pierwszy utwór zdawał mi się trwać chyba z godzinę, drugi 2, trzeci cały wieczór, czwartego nie zdzierżyłem. Takiej muzyce mówię stanowcze wypierdalać. Ale i tak milion osób z erekcją popuszczającą pobiegnie to nabyć. A ja wtedy spokojnie nabędę sobie nowe Entombed, Nile mnie w chuja nie zrobi. 2/10 [/quote]

Morph - mój człowiek od Nile ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

23-06-2007, 22:45

Nie siedzę w bunkrze, tylko mam pewne obiektywne spojrzenie na to czego słucham, i dlatego nie lubię tracić czasu na płyty sztampowe, robione "z metra", poza tym za dużo dobrych rzeczy wyszło w tym roku (Entombed, Manes, Mayhem, TMK, Whitehouse, Sutcliffe Jugend, Marduk, Neurosis, Arkhon Infaustus, Shining, MM, Abigor, Sunn O))), Combichrist, Desolation Zone, Infernal War i pewnie jeszcze drugie tyle o których zapomniałem), że naprawdę nie mam ani czasu, ani ochoty zajmować się Nile... [/quote]

dodaj jeszcze nowe The Coffinshakers i Reverend Bizarre ;)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-06-2007, 22:46

się posłucha, się doda :]
stary

23-06-2007, 23:05

własnie przesłuchuje ostatni Nile, zespoł w zasadzie niewiele sie rozwija....ale sa jednak dosc mocne momenty ..
Mort
rasowy masterfulowicz

23-06-2007, 23:57

Nowej plyty nie slyszalem, ale juz teraz nie zgadzam sie z Morphem - on ma zdecydowanie zly gust.
I AM MORBID
stary

24-06-2007, 00:00

płyte uważam po kilku przesluchaniach za calkiem przyzwoitą ku memu zdziwieniu jednak nadal uważam ,że to wszystko jest dosc wtórne...
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

24-06-2007, 00:02

[quote][i]Wysłane przez Mort[/i]
Nowej plyty nie slyszalem, ale juz teraz nie zgadzam sie z Morphem - on ma zdecydowanie zly gust. [/quote]

Wolę mieć gust powszechnie uważany za zły niż nie mieć gustu wcale. Zresztą - czym jest gust? Nie będę cię próbował przekonywać że Nile jest zły, bo dla typowego zjadacza metalu to ekstraklasa, tyle tylko że niektórzy oczekują od muzyki czegoś więcej niż powielania schematów. Tak więc słuchaj sobie Nile na zdrowie, potem włącz Hate Eternal i dopraw jakimś Immolation albo Vital Remains, ja takiej muzyce dziękuję.
ODPOWIEDZ