RAVENDUSK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Serpenth
świeżak
Kontakt:

RAVENDUSK

24-07-2007, 22:32

Lubelska formacja, znana od dłuższego czasu w polskim podziemiu - działająca już właściwie od 10 lat. W swoim dorobku ma 3 krążki - z czego jedno demo "Tears Shall Burn" (1999), jedno promo "Astroblack" (2005) i tak naprawdę tylko "Shadowcast" (2002) wydany jako długogrający album nakładem Metal Age Productions.

O zespole zrobiło się ponownie głośno, gdy 2 lipca 2007 dotarła informacja o jego wstąpieniu w szeregi Empire Records. Nakładem tej wytwórni (na terenie Polski) zostanie wydany najnowszy album "Astroblack Advent" (2007).

Kilka pytań co do tegoż zespołu:
- znacie / słyszeliście?
- jak oceniacie?
- mieliście okazję być na ich koncercie? jeśli tak, to również mile widziane podzielenie się oceną :)

A także wszystko inne co macie do powiedzenia na temat [b]Ravendusk[/b].

[u]Linki pomocnicze[/u] ;)
[URL=http://www.ravendusk.pl/]Ravendusk - oficjalna strona[/URL]
[URL=http://www.myspace.com/ravenduskpoland]Ravendusk - profil myspace[/URL]
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

24-07-2007, 22:35

[quote][i]Wysłane przez Serpenth[/i]
O zespole zrobiło się ponownie głośno, gdy 2 lipca 2007 dotarła informacja o jego wstąpieniu w szeregi Empire Records.
[/quote]
To akurat żadna nobilitacja. Gdzie się zrobiło głośno, w Lublinie ?
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

24-07-2007, 22:41

Wszedlem na ich strone z ciekawosci i od razu kilka ostrzezen o wirusach, no nic, jakos przebrnalem do strony glownej. Mocno zniesmaczony ta niespodzianka sciagnalem pierwsze lepsze sample z nowej plyty i krzyknalem - ja pierdole, co za gowno! Chyba nasluchali sie za duzo dymnego burgera, bo brzmi to jak zrzyna "Death Cult Amrageddon". No tak, podpisali papiery z Empire Records, a to wszystko wyjasnia. Staralem sie byc lagodniejszy, nie wyszlo, przepraszam... hehe.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
esq
postuje jak opętany!

24-07-2007, 22:42

w lublinie to już dawno o nich było słychać, co nie do końća przekłada się na jakość muzyki,przynajmniej do mnie ona kompletnie nie trafia
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

25-07-2007, 13:26

Słyszałem jeden kawałek na kompilce Total Death. Totalna kupa i wieś.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

25-07-2007, 15:09

Przesłuchałem wałki z myspace i mi styknie.
PENIS METAL
static
starszy świeżak

26-07-2007, 09:10

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
Słyszałem jeden kawałek na kompilce Total Death. [/quote]

Ja tak samo. Chyba najslabszy kawalek na tej kompilacji,do bolu wtorny,prostacki i archaiczny ni black ni death z klawiszem.
Gość

26-07-2007, 12:27

mam skladanke total death przesłuchalem sobie pierwszy album troche my space stwierdzam ze na tle innych "prawdziwych" zespołów
nalezących do unholy-satan-necro-new wave ....of black /death metal. wyszli naprawde ok ,zreszta trzeba posłuchac calosci by móc sie wypowiadac a tym bardziej równac z gównem czy zarzucac brak oryginalnaci
jestem przekonany ze osoby wypowiadajace sie w tej materii powinny troszke ochłonąc szczególnie muzycy którym wydaje sie ze tworza wielkopomne dziela stanowiace wyznacznik czegos nowego w tej muzyce ..a zapewniam ze tak nie jest
static
starszy świeżak

27-07-2007, 11:52

[quote][i]Wysłane przez astro[/i]
mam skladanke total death przesłuchalem sobie pierwszy album troche my space stwierdzam ze na tle innych "prawdziwych" zespołów
nalezących do unholy-satan-necro-new wave ....of black /death metal. wyszli naprawde ok ,zreszta trzeba posłuchac calosci by móc sie wypowiadac a tym bardziej równac z gównem czy zarzucac brak oryginalnaci
jestem przekonany ze osoby wypowiadajace sie w tej materii powinny troszke ochłonąc szczególnie muzycy którym wydaje sie ze tworza wielkopomne dziela stanowiace wyznacznik czegos nowego w tej muzyce ..a zapewniam ze tak nie jest [/quote]

przesluchalem jeszcze raz tego skladaka-podtrzymuje,ze na tle tej skladanki RAVENDUSK wypadada naprawde kiepsko,MOLOCH LETALIS czy DENEB zjadaja ta piosneczke na sniadanie.Nie ma we mnie zadnej zlosliwosci,nie znam osobiscie zadnej z tych kapel,lublinian tez.Posluchalem jeszcze rzeczy na myspace,bo tak ich bronisz i moge spokojnie napisac-dobrowolnie po to nie siegne.I tyle:)
DCI Hunt

27-07-2007, 12:00

Ja takie kapele omijam szerokim łukiem. Nawet na słuchanie sampli szkoda mi czasu.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

27-07-2007, 12:19

Przesłuchałem sampla i żałuję tego z całego serca. Gówno jakich mało, a na polskiej scenie i tak za dużo.
Obrazek
kajetan
świeżak

13-08-2007, 15:12

Czegoś mi w ich muzyce brakuje. Przesłuchałem na my space to co maja do zaoferowanie i po prostu nuda, nuda, nuda. Takich kapel są 1000-ce. Mimo iz mieszkam na lubelszczyźnie to lokalny patriotyzm nic tu nie wskura. Niesty w naszym regionie nie ma dobrych kapel. Same gnioty. Moze za wyjatkiem convent czy deivos.Reszta to własnie takei ravendaski
esq
postuje jak opętany!

13-08-2007, 18:25

[quote][i]Wysłane przez kajetan[/i]
Niesty w naszym regionie nie ma dobrych kapel. Same gnioty. Moze za wyjatkiem convent czy deivos. [/quote]
Są tylko może po prostu ich nie znasz ;)
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
metanoll
zaczyna szaleć

13-08-2007, 20:46

przysłuchiwałem sie przypadkiem kiedys ich probie i w wersji surowszej brzmialo znacznie lepiej. po prostu niepotrzebne ozdobniki i dodatki rozmiekczaja ta muzyke tak ze staje sie ona niestrawna
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

13-08-2007, 21:10

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
kupiłem z ostatnim TA - o ile płyta tego brazylijskiego zespołu zapowiada sie interesująco tak ten cały RAVENDUSK - uosabia wszystko czego nienawidzę. Taki pseudoblack metal - nieudana kalka, niezbyt udanych pierwowzorów [/quote]
To nowy TA juz sie ukazal?
ODPOWIEDZ