ABSU
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- boroowa
- weteran forumowych bitew
-
- postuje jak opętany!
"Przewidywana tracklista na nowym albumie:
01. 13 Globes
02. In The Name of [b]Auebothiabathabaithobeuee[/b]
03. Between the Absu of Eridu & Erech
04. Night Fire Canonization
05. Those of the Void Will Re-Enter
06. Nunbarshegunu
07. Girra's Temple
08. Magick Square Cipher
09. Ye Uttuku Spells
10. Amy
11. [b]…Of the Dead Who Never Rest In Their Tombs Are the Attendance Of Familiar Spirits…Including:
a.) Diversified Signs Inscribed
b.) Voor
c.) Sceptre Command
d.) Twix Yesterday, the Day & the Morrow
e.) Our Earth of Black[/b]
"
hehe to ostatnie to chyba najdłuższy tytuł kawałka jaki widziałem, niszczą mnie nazwy wałków w stylu Absu/Nile, swoją drogą cieszę się że nowy matex ma być zbliżony do Tara
01. 13 Globes
02. In The Name of [b]Auebothiabathabaithobeuee[/b]
03. Between the Absu of Eridu & Erech
04. Night Fire Canonization
05. Those of the Void Will Re-Enter
06. Nunbarshegunu
07. Girra's Temple
08. Magick Square Cipher
09. Ye Uttuku Spells
10. Amy
11. [b]…Of the Dead Who Never Rest In Their Tombs Are the Attendance Of Familiar Spirits…Including:
a.) Diversified Signs Inscribed
b.) Voor
c.) Sceptre Command
d.) Twix Yesterday, the Day & the Morrow
e.) Our Earth of Black[/b]
"
hehe to ostatnie to chyba najdłuższy tytuł kawałka jaki widziałem, niszczą mnie nazwy wałków w stylu Absu/Nile, swoją drogą cieszę się że nowy matex ma być zbliżony do Tara
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Riven[/i]
Nie wiem czy kiedykolwiek bede w stanie sluchac tej muzyki po tym, jak zobaczylem teledysk do "Mana...cos tam nanan". Pan perkusista machajacy paluszkami i misiek z gitara sa po prostu przezabawni
[/quote]
na szczescie znajac poczucje humoru Proscirptora to uwazam ze klip byl calkiem zabawny:) A niby co mieli by robic na klipie?
Nie wiem czy kiedykolwiek bede w stanie sluchac tej muzyki po tym, jak zobaczylem teledysk do "Mana...cos tam nanan". Pan perkusista machajacy paluszkami i misiek z gitara sa po prostu przezabawni

na szczescie znajac poczucje humoru Proscirptora to uwazam ze klip byl calkiem zabawny:) A niby co mieli by robic na klipie?
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Adrian696
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- EM
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
Melechesh może nie, ale Absu to rzecz nie na jedno posiedzenie. Jak 1szy raz przesłuchałem "Tara" to żałowałem wyjebanych 5 dych w błoto. Tą płytę można słuchać tysiąc razy i za każdym razem znajdziesz kolejny smaczek. [/quote]
Do pewnych rzeczy trzeba dorastac. Mnie akurat do "Tara" przekonalo Pillars of Mercy. Od jakiegos czasu zasluchuje sie w "Passage" Samaela, plycie, na ktorej bezposrednio po wydaniu wieszalem psy. Ale podobnie mialem z jej plugograjacym poprzednikiem, ktory zaraz po zakupie wydawal mi sie nudny i ktorego docenilem dopiero po jakis trzech latach. Ale wracajac do Absu, to jest to rzeczywiscie zespol, ktorego nie slucha sie tak ot do zmywania albo odkurzania. Muzyka jest wielowarstwowa i moze niekiedy nawet byc meczaca.
Melechesh może nie, ale Absu to rzecz nie na jedno posiedzenie. Jak 1szy raz przesłuchałem "Tara" to żałowałem wyjebanych 5 dych w błoto. Tą płytę można słuchać tysiąc razy i za każdym razem znajdziesz kolejny smaczek. [/quote]
Do pewnych rzeczy trzeba dorastac. Mnie akurat do "Tara" przekonalo Pillars of Mercy. Od jakiegos czasu zasluchuje sie w "Passage" Samaela, plycie, na ktorej bezposrednio po wydaniu wieszalem psy. Ale podobnie mialem z jej plugograjacym poprzednikiem, ktory zaraz po zakupie wydawal mi sie nudny i ktorego docenilem dopiero po jakis trzech latach. Ale wracajac do Absu, to jest to rzeczywiscie zespol, ktorego nie slucha sie tak ot do zmywania albo odkurzania. Muzyka jest wielowarstwowa i moze niekiedy nawet byc meczaca.
- Maleficio
- Kontakt:
Re: ABSU
No i stało się, nasi ulubieńcy z Texasu właśnie opublikowali nowy kawałek z nadchodzącej płyty na myspace:
www.myspace.com/absu
Dla mnie nic nowego, te same stare patenty i mam nadzieje, ze cała płyta będzie bardziej oryginalna. Aczkolwiek, uważam, ze jak by nagrali Tara II by było też dobrze.
www.myspace.com/absu
Dla mnie nic nowego, te same stare patenty i mam nadzieje, ze cała płyta będzie bardziej oryginalna. Aczkolwiek, uważam, ze jak by nagrali Tara II by było też dobrze.

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
rzeczywiście każdy dźwięk praktycznie znajomy
ale fajny numer.

ale fajny numer.
- rob
- w mackach Zła
fakt nic nowego ale spox,dają radęMaleficio pisze:No i stało się, nasi ulubieńcy z Texasu właśnie opublikowali nowy kawałek z nadchodzącej płyty na myspace:
http://www.myspace.com/absu
jebać frajerów