DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Z DsO słyszałem póki co tylko materiał z "Crushing..." i robi potężne wrażenie, napewno jest to jakiś przełom w BM, Kenose mnie ominęło. Mam jeszcze split Z Clandestine Blaze, ale ten materiał jest bardzo przeciętny, w sumie na nim DsO robi za brzydkie kaczątko, które ma wypięknieć z czasem. Jak się ma ta nowa do tego dwudziestoparominutowego monumentu z CTTT?
-
- zaczyna szaleć
tyle, że Deathspell Omega tak naprawdę do SMRC był zespołem tylko poprawnym. potem nastąpił dopiero przełom (ciekawa rzecz, że podobnie było z Clandestine Blaze). zajebista wspomniana przezemnie płyta, Kénôse (to jest wielka rzecz już) potem dwudziestominutowa miazga na CTHT i wreszcie ukoronowanie FIMIA. dlatego o ile dobrze rozumuje stanowisko trotzkiego jest wbrew pozorom niesprzeczne 

Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
do mnie dotarł 2 dni temu 
a co do tego co pisałem - DsO do Si Monvumentvm... włącznie - podtrzymuję to co pisałem w marcu zeszłego roku, co do rzeczy od kenose - podtrzymuję to, co piszę obecnie.
aha, a te trzy rzeczy lepsze od Mayhem to oczywiście:
Fas... > numer z Crushing The Holy Trinity > Kenose

a co do tego co pisałem - DsO do Si Monvumentvm... włącznie - podtrzymuję to co pisałem w marcu zeszłego roku, co do rzeczy od kenose - podtrzymuję to, co piszę obecnie.
aha, a te trzy rzeczy lepsze od Mayhem to oczywiście:
Fas... > numer z Crushing The Holy Trinity > Kenose

-
- zaczyna szaleć
SMRC nie robił na Tobie wrażenia? faktycznie może gdyby skrócić album można by skumulować totalna miazge, ale wtedy by im się koncept rozwalił.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- twoja_stara_trotzky
-
- zaczyna szaleć
przejrzalem sobie wieczorem booklet co by wczytać w teksty, ale ich akademizm odrzucił mnie zapewne na długo. o ile na CTHT treść ok tyle, że styl trochę przegadany (tak samo było na I w Kenose) o tyle na Fas... strasznie się męcze czytając to (najbardziej irytują te wtrącenia).
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Trotzky wczoraj (marzec 2006)
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
Deathspell Omega i Watain to bardzo fajne rzeczy, tyle, że ABSOLUTNIE NIC nie wnoszą. nic nie zmieniają, na nic nie wpływają. [/quote]
ponawiam pytanie - gdzie są te wszystkie płyty? gdzie są zespoły, które swoją muzyką nie dość, że kreują nową jakość, to jeszcze zmieniają oblicze muzyki metalowej, jako całości? ja takich nie widzę, 15 lat temu było ich za to wiele. po prostu BM był wtedy NOWY, PŁODNY - dziś to scena dla kilku hobbystów, którzy powielają kilka schematów - oczywiście raz lepiej (np. Watain) a raz gorzej.
[/quote]
rzeczą oczywistą jest dla mnie różnica klasy (przynajmniej) między Mayhem czy Darkthrone a rzeczonym Deathspell Omega.
w skali black metalu Mayhem to zespół wybitny, a Deathspell Omega to zespół bardzo dobry... w skali metalu jako całości, Mayhem to jeden z wielu ważnych zespołów, Deathspell Omega to już zupełny margines. [/quote]
Trotzky dziś
co jak co, ale DsO nagrało 3 lepsze rzeczy niż nowe Mayhem (zajebiste oczywiście). [/quote]
to skandal, tak olewać najlepszy metalowy album ostatnich lat
[/quote]
z niecierpliwością czekam kiedy napisze, że "Now, Diabolical" to nowomodne gówno
)) [/quote]
Owned. ;D
Trotzky wczoraj (marzec 2006)
Deathspell Omega i Watain to bardzo fajne rzeczy, tyle, że ABSOLUTNIE NIC nie wnoszą. nic nie zmieniają, na nic nie wpływają. [/quote]
ponawiam pytanie - gdzie są te wszystkie płyty? gdzie są zespoły, które swoją muzyką nie dość, że kreują nową jakość, to jeszcze zmieniają oblicze muzyki metalowej, jako całości? ja takich nie widzę, 15 lat temu było ich za to wiele. po prostu BM był wtedy NOWY, PŁODNY - dziś to scena dla kilku hobbystów, którzy powielają kilka schematów - oczywiście raz lepiej (np. Watain) a raz gorzej.
[/quote]
rzeczą oczywistą jest dla mnie różnica klasy (przynajmniej) między Mayhem czy Darkthrone a rzeczonym Deathspell Omega.
w skali black metalu Mayhem to zespół wybitny, a Deathspell Omega to zespół bardzo dobry... w skali metalu jako całości, Mayhem to jeden z wielu ważnych zespołów, Deathspell Omega to już zupełny margines. [/quote]
Trotzky dziś

co jak co, ale DsO nagrało 3 lepsze rzeczy niż nowe Mayhem (zajebiste oczywiście). [/quote]
to skandal, tak olewać najlepszy metalowy album ostatnich lat

z niecierpliwością czekam kiedy napisze, że "Now, Diabolical" to nowomodne gówno

Owned. ;D
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- COFFIN
Będzie znowu można kupić winyle po normalnych cenach :
"The previous records linked to the trilogy, namely “Si Monumentum Requires, Circumspice” and “Kénôse” will be available on vinyl again, so as to maintain the continuity that is inherent to the whole. Due out in early September, maybe even late August".
"The previous records linked to the trilogy, namely “Si Monumentum Requires, Circumspice” and “Kénôse” will be available on vinyl again, so as to maintain the continuity that is inherent to the whole. Due out in early September, maybe even late August".
'Come the Blessed Madness'
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Paffka[/i]
Kurwa, od paru lat słyszę nazwę Deathspell Omega (swoją drogą - znakomita),
a jeszcze nie słyszałem ani dżwięku w wykonaniu tej ekipy. Muszę wreszcie nadrobić zaległości... [/quote]
To samo. Mogłem tego lata wziąć hurtem trzy ostatnie długograje i Kenose, ale ostatecznie kupiłem inne rzeczy. Innym razem myślę, że nie spasuję, bom bardzo ciekawy tego zespołu.
Kurwa, od paru lat słyszę nazwę Deathspell Omega (swoją drogą - znakomita),
a jeszcze nie słyszałem ani dżwięku w wykonaniu tej ekipy. Muszę wreszcie nadrobić zaległości... [/quote]
To samo. Mogłem tego lata wziąć hurtem trzy ostatnie długograje i Kenose, ale ostatecznie kupiłem inne rzeczy. Innym razem myślę, że nie spasuję, bom bardzo ciekawy tego zespołu.
- Duban
- weteran forumowych bitew
W końcu doszedł do mnie upragniony kawałek czarnego plastyku. Po pierwszym przesłuchaniu, które odbyło się bez świateł, do wtóru szalejącej nawałnicy, byłem tak zapętlony, że musiałem chwilkę odsapnąć. Płyta roku! Bez dwóch zdań jeden z najjaśniejszych punktów ostatniej dekady! A jak to jest wydane! Choćby dla tej pięknej książeczki w dużym formacie warto kupić winyl.
Jestem prawie na kolanach...
Jestem prawie na kolanach...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- COFFIN
[quote][i]Wysłane przez Deviant[/i]
[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
to raczej nie jest muzyka dla ludzi twojego pokroju [/quote]
tzn.? [/quote]
patrząc z perspektywy twoich wypowiedzi; tematów, w których się udzielasz i opinii, jakie wypowiadasz na temat różnych kapel; koncertów na jakich bywasz - nie jest to twór dla ludzi o charakterze woodstockowca, a takim mam wrażenie właśnie jesteś. Problem w tym, ze prędzej czy później i te kapelę dotknie problem mody, dzięki właśnie takim osobom. Szkoda, bo nie sądzę, żeby gościom z DSO właśnie o to chodziło...
[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
to raczej nie jest muzyka dla ludzi twojego pokroju [/quote]
tzn.? [/quote]
patrząc z perspektywy twoich wypowiedzi; tematów, w których się udzielasz i opinii, jakie wypowiadasz na temat różnych kapel; koncertów na jakich bywasz - nie jest to twór dla ludzi o charakterze woodstockowca, a takim mam wrażenie właśnie jesteś. Problem w tym, ze prędzej czy później i te kapelę dotknie problem mody, dzięki właśnie takim osobom. Szkoda, bo nie sądzę, żeby gościom z DSO właśnie o to chodziło...
'Come the Blessed Madness'
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Deviant
- w mackach Zła
No widzisz i tu się mylisz, na Łudstoku nie byłem ani razu, a dla mnie liczy się przede wszystkim muza, a nie czy ja akurat pasuję charakterem do danej muzy czy nie. To, że lubię grind czy hc to znaczy że co, że nie mogę sobie posłuchać jakiegoś tam black metalu? No, ale skoro jesteś taki "tru" to już twój problem, i raczej nie będę słuchał jakichś pimpów którzy próbują mówić innym co mają słuchać. Za stary jestem na takie bzdety.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz