ACHERON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
ACHERON
Nie przypominam sobie tematu o tym zespole, więc...
Co sądzicie o twórczosci Wincentego i jego osobie? Geniusz, czy kompletny bałwan? Zespół kultowy, czy pośmiewisko? Mnie zawsze w Acheron wkurwiały klawisze, na "Rebirth..." się tego pozbyli i chwała im za to. Gdyby nie te klawisze, to ich muzyka nabrałaby mocy, a tak to wywołuje gdzieniegdzie usmiech na twarzy.
"We must rise above biblical fantasy and take the role of God, ourselves."
Co sądzicie o twórczosci Wincentego i jego osobie? Geniusz, czy kompletny bałwan? Zespół kultowy, czy pośmiewisko? Mnie zawsze w Acheron wkurwiały klawisze, na "Rebirth..." się tego pozbyli i chwała im za to. Gdyby nie te klawisze, to ich muzyka nabrałaby mocy, a tak to wywołuje gdzieniegdzie usmiech na twarzy.
"We must rise above biblical fantasy and take the role of God, ourselves."
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Duban
Świetny zespół. Na Rebirth, jak ktoś już pisał wyżej, nagrali zjebisty materiał, który nie ustępuje starszym wałkom. Płyta z coverami też jest fajna do tupania kopytkiem, ale trzeba mieć na coś takiego ochotę...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Mental
-
- postuje jak opętany!
Bardzo lubie ten zespół, mają kilka naprawde dobrych płyt, ale najbardziej lubie "Anti-God, Anti-Christ", z racji, że jest na tej płytce mój ulubiony kawałek Acheron "Fuck The Ways Of Christ", a poza tym jest to pierwsza płyta tegoż zespołu z jaką się spotkałem i sentyment pozostał 
A co do imidżu, jest ok, nie widze tam żadnej wiochy.

A co do imidżu, jest ok, nie widze tam żadnej wiochy.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Lubię i szanuje Acheron, u mnie ocena ich płytek wyglada następująco :
"Rites of the Black Mass" 8,5/10
"Satanic Victory" 7/10
"Lex Talionis" 7,5/10
"Hail Victory" - nie slyszałem
"Anti-God, Anti-Christ" 8/10
"Those Who Have Risen" 7,5/10
"Rebirth: Metamorphosing Into Godhood" 7/10
Wniosek z tego jest taki - dobra kapela z naprawdę fajnymi momentami, niemniej nigdy nie nagrała niczego jakiegoś zajebistego, z drugiej strony nie nagrała też żadnego gówna. Najbardziej przypadł mi do serca fajniutki debiucik oraz "Anti-god Anti-Christ", choć jak dla mnie za mało na nim muzyki.
Na początku denerwowały mnie te ich wszystkie intra do każdego kawałka, teraz uznaje je za taką cechę charakterystyczną amerykanów. Ma to swój klimat
"Rites of the Black Mass" 8,5/10
"Satanic Victory" 7/10
"Lex Talionis" 7,5/10
"Hail Victory" - nie slyszałem
"Anti-God, Anti-Christ" 8/10
"Those Who Have Risen" 7,5/10
"Rebirth: Metamorphosing Into Godhood" 7/10
Wniosek z tego jest taki - dobra kapela z naprawdę fajnymi momentami, niemniej nigdy nie nagrała niczego jakiegoś zajebistego, z drugiej strony nie nagrała też żadnego gówna. Najbardziej przypadł mi do serca fajniutki debiucik oraz "Anti-god Anti-Christ", choć jak dla mnie za mało na nim muzyki.
Na początku denerwowały mnie te ich wszystkie intra do każdego kawałka, teraz uznaje je za taką cechę charakterystyczną amerykanów. Ma to swój klimat

-
- rasowy masterfulowicz
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Mnie intra i przerywniki nawet w Blasphemy wkurwiają, ale chyba już taki zjebany jestem. Nie znam / nie mam całej dyskografi, ale raptem wczoraj ( dokładnie to dziaisj o 3 nad ranem) zamówiłem se Anti-God Aniti-Christ, a sądząc po opini Revenata (który wygląda na spoko kolesia) to bardzo dobry wybór był. Miałem np. kiedyś Xomaly i wieś straszna, dobrze że szybko udało się sprzedać i to z procentem. Potem w wywiadze przeczytałem "Po Xomaly pomyślałem >kurwa gramy metal, pierdolić te klawisze<" he he. Dobry jest też "Tribute to the Devil's Music" z naprawde wyczesanymi coveram, jako że to zbiór z całej działalności zespołu, to można zaakceptować. No i kurwa jedynka, sól naszej ziemi, tak tak, tygryski.
- Revenant
- postuje jak opętany!
Dobre intro/outro/przerywnik jest jak najbardziej mile widziane, zwłaszcza, że chłopakom z Acheron nieźle to wychodzi.Wysłane przez Czesław
Mnie intra i przerywniki nawet w Blasphemy wkurwiają, ale chyba już taki zjebany jestem.
Moim zdaniem to bardzo dobry wybórWysłane przez Czesław
Nie znam / nie mam całej dyskografi, ale raptem wczoraj ( dokładnie to dziaisj o 3 nad ranem) zamówiłem se Anti-God Aniti-Christ, a sądząc po opini Revenata (który wygląda na spoko kolesia) to bardzo dobry wybór był.

Niezły wybór coverów, co prawda sam jakimś fanem przeróbek nie jestem, na koncercie to się sprawdza, w domu nieco mniej, ale trzeba przyznać, że choć nie ma tu jakiś zaskakujących coverów to są zrobione całkiem ze smakiem.Wysłane przez Czesław
Dobry jest też "Tribute to the Devil's Music" z naprawde wyczesanymi coveram, jako że to zbiór z całej działalności zespołu, to można zaakceptować.
-
- postuje jak opętany!
-
- rasowy masterfulowicz
- EM
- zaczyna szaleć
Tylko ze to nie do konca ich kawalek...empechujka zle opisana?Wysłane przez MANOWAR
"Fuck The Ways Of Christ" - ten kawałek to mistrzostwo!!! A solo w nim to cudo, idealnie pasuje do tego utworu, może nie jest jakieś wirtuozerskie, ale coś w sobie maZ tej płyty świetny jest też kawałek "Total War", ma taki jakby niepokojący, apokaliptyczny klimat, rewelacja!!!
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... emID=90114
na majspejsie jest do odsłuchania nowy kawałek jakby to kogos interesowało
na majspejsie jest do odsłuchania nowy kawałek jakby to kogos interesowało