SEANCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Revenant
- postuje jak opętany!
Uwielbiam. Znakomita, brutalna kapela prosto z mroźniej Szwecji. Bardzo lubię obie płyty chłopaków, a zwłaszcza zamiatający debiut. Jak dla mnie pachnie on inspiracjami Grave, co nie ukrywam bardzo mi się podoba. Ciężko, brutalnie, świetne brzmienie gitar i garów, przyjemniutki dla ucha wokal, nie pozwalające się nudzić kompozycje. "The Blessing of Death" oraz "Necronomicon" to utwory totalne. Jak dla mnie "Forever..." to szwedzki klasyk. Dwójka nieco inna, taka jakby bardziej atmosferyczna, mniej duszna i mroczna, niemniej również bardzo udana.
Muzyka Seance znakomicie wytrzymała próbę czasu, wciąż robiąc ogromne wrażenie na słuchaczach, acz niestety jest to kolejna zapomniana kapela. Może kiedyś nazywano to sztampowym - mam to w dupie - jak dla mnie to zajebista, motoryczna i ciesząca ucho kapela.
Muzyka Seance znakomicie wytrzymała próbę czasu, wciąż robiąc ogromne wrażenie na słuchaczach, acz niestety jest to kolejna zapomniana kapela. Może kiedyś nazywano to sztampowym - mam to w dupie - jak dla mnie to zajebista, motoryczna i ciesząca ucho kapela.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Z tą sztampą to jest tak, że w pewnym momencie tę skądinąd genialną formułę death metalu przyjęło zbyt wiele kapel, nastąpił przesyt, no i wszystko musiało się sypnąć. Akurat "Fornever Laid To Rest" to zajebisty kawałek muzyki i trochę głupio, że zespół poszedł w zapomnienie. Ostatnio słuchałem i przyznam, że miałem z tego ogromną radochę.
- lordfekal
- zaczyna szaleć
- Najprzewielebniejszy
Re: SEANCE
Szwedzi przebudzili się z 15-sto letniego letargu i właśnie podpisali kontrakt z singapurską Pulverised Records. Jeszcze w tym roku nakładem tej wytwórni ukaże się trzeci krążek legendy "Awakening of the Gods".
http://www.myspace.com/seanceseance
http://www.myspace.com/seanceseance
Seance bardzo fajny jest, a już na pewno był. Obie płyty fajne, choć wolę jedynkę.
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Jak wyżej-lubię, od czas do czasu zapuszczę... Obydwa wydawnictwa mam na oryginalnych kasetach. Chętnie posłucham co spłodzili po latach...
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
no nieźle nieźle...nie spodziewałem się tak dobrego powrotu.szczególnie spodobała mi się ta gitarowa miniaturka-zło jak chooj!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
a mi się ta płyta wydaje taka młodzieżowo-amerykanska 

- Maleficio
- Kontakt:
twoja_stara_trotzky pisze:a mi się ta płyta wydaje taka młodzieżowo-amerykanska
Tak? To znaczy, ze muszę ją kupić:)
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
no, przesadziles, choc faktycznie ta plyta brzmi jakos 'przyjzniej' brakuje troche pierdolniecia. Nic, ostatecznie ocenie jak bede mial oryginal a to dopiero po polskiej kuracji 'wypoczynkowej'twoja_stara_trotzky pisze:a mi się ta płyta wydaje taka młodzieżowo-amerykanska

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii