DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
FAS TO GENIUSZ ! Ta płyta w pełni i zasłużenie zasługuje na swoje miano, pokazując jednocześnie, że 99% metalu przy czymś takim to zwyczajne zepsute gówno.
Po wnikliwym słuchaniu, wysłuchaniu i zasłuchaniu, dołączam więc ze swoją opinią do grona ludzi o wysublimowanym smaku, wyrobionym guście i doskonałej umiejętności rzetelnej oceny wartości muzyki.
Reszcie, która tego nie rozumie, mógłbym nawet współczuć, gdyby nie to, że generalnie gówno mnie ta reszta obchodzi.
Po wnikliwym słuchaniu, wysłuchaniu i zasłuchaniu, dołączam więc ze swoją opinią do grona ludzi o wysublimowanym smaku, wyrobionym guście i doskonałej umiejętności rzetelnej oceny wartości muzyki.
Reszcie, która tego nie rozumie, mógłbym nawet współczuć, gdyby nie to, że generalnie gówno mnie ta reszta obchodzi.
- rob
- w mackach Zła
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
-
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Disgorger[/i]
...próbowałem się z tą płytką, nie słucham często black metalu, ale nie mogłem przeznią przejść absolutnie, ogólnie chaotycznie strasznie, nie wiem może tak ma brzmieć nowoczesny black metal, ja osobiście wole wrócić do Kvist, Isvind.... [/quote]
Tylko czy nowe DsO jest takie chaotyczne? Wydać taką opinie można po jednym pobieżnym przesłuchaniu, a to troche za mało w przypadku tej płyty. Intensywne, zróżnicowane, wielowymiarowe -tak, chaotyczne - nie. W porównaniu z wieloma pseudo-awangardowymi wynalazkami Deathspell Omega gra wręcz klasycznie... Ot stara formuła rozwinięta/przekształcona na miarę XXI wieku.
...próbowałem się z tą płytką, nie słucham często black metalu, ale nie mogłem przeznią przejść absolutnie, ogólnie chaotycznie strasznie, nie wiem może tak ma brzmieć nowoczesny black metal, ja osobiście wole wrócić do Kvist, Isvind.... [/quote]
Tylko czy nowe DsO jest takie chaotyczne? Wydać taką opinie można po jednym pobieżnym przesłuchaniu, a to troche za mało w przypadku tej płyty. Intensywne, zróżnicowane, wielowymiarowe -tak, chaotyczne - nie. W porównaniu z wieloma pseudo-awangardowymi wynalazkami Deathspell Omega gra wręcz klasycznie... Ot stara formuła rozwinięta/przekształcona na miarę XXI wieku.
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
Dla mnie ta płyta jest conajmniej bardzo dobra, ale tak do końca z zachwytu się nie rozpływam. Dałbym 9/10 ("SMRC" 10/10). Po prostu niezależnie od tego jak bardzo podoba mi się ta płyta jako całość, zbyt częste i niejdnokrotnie drastyczne zmiany zarówno tempa jak i nastroju są dla mnie ciut męczące. Siląc się na względny obiektywizm stwierdzam, że "FAS" to album doskonały, ale ze względu na idealne, moim zdaniem, proporcje pomiędzy znakomitymi melodiami a tymi bardziej, że się takim kolokwilizmem posłużę, zakręconymi zagraniami/elementami częściej słuchać będę "SMRC".
-
- starszy świeżak
- Kontakt:
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Brzachwo Wój[/i]
FAS TO GENIUSZ ! Ta płyta w pełni i zasłużenie zasługuje na swoje miano, pokazując jednocześnie, że 99% metalu przy czymś takim to zwyczajne zepsute gówno.
Reszcie, która tego nie rozumie, mógłbym nawet współczuć, gdyby nie to, że generalnie gówno mnie ta reszta obchodzi. [/quote]
Za dużo crack'u palicie i mózg świruje
Reszcie, która tego nie rozumie, mógłbym nawet współczuć, gdyby nie to, że generalnie gówno mnie ta reszta obchodzi. [/quote]
Za dużo crack'u palicie i mózg świruje

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dwie rzeczy rzucily mi sie w uszy po pierwszych przesluchaniach - absolutnie genialne brzmienie (skojarzenia: sztorm, burza, rogaty, jakis rytual
) i wbijajace w ziemie wrazenie kontrolowanego chaosu. poza tym jest gesto i ciezko, musze dac jej jeszcze kilka przesluchan, zeby wpelni zrozumiec jej geniusz
))

this is a land of wolves now
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- MiśPushupek
- starszy świeżak