DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vomit

05-09-2007, 09:07

Jezusmaryja - żaden tekst, choćby najlepszy nie zmieni faktu, iż kawalki z nowej plyty sa średnie. Ponadto wydaje mi się, że każdy zainteresowany tematem DT teksty przynajmniej te z ostatniej płyty zna, więc nie pierdol, za przeproszeniem, tzw. farmazonów.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

05-09-2007, 09:12

Nie znam jeszcze nowej płyty ale Epka nie jest średnia, lecz perfekcyjna więc wierzę że albu również będzie bardzo dobry.
jesterSS

05-09-2007, 09:12

Darkthrone, Darkthrone, Darkthrone... to jest kapela.
Natomiast Darkthröne to przykład niewymagającej muzy, która zyskuje popularność.

:-)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

05-09-2007, 09:16

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
Nie znam jeszcze nowej płyty ale Epka nie jest średnia, lecz perfekcyjna więc wierzę że albu również będzie bardzo dobry. [/quote]

epka jest nierówna
2 zajebiste numery (cover + canadian metal) + 2 średniaki
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

05-09-2007, 09:18

Nie wydaje mi się żeby "TciA" zdobyli sobie jakiś nowych fanów (raczej stracili starych) , bo chyba nie po obejrzeniu video na vivie ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
jesterSS

05-09-2007, 09:22

Ale przyznasz że soundtrack to tupania nóżką jest mniej wymagający od plugawej mizantropijnej mikstury Bathory i Celtic Frost?
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

05-09-2007, 09:25

Niestety o wiele bardziej. To jest coś, przez co koparka mi opada, bo ze 4 lata lub dłużej w Darkthrone nie wierzyłem i nie rozumiałem ich nowych płyt, a teraz się nawracam i otwieram oczy.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

05-09-2007, 09:28

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
Nie znam jeszcze nowej płyty ale Epka nie jest średnia, lecz perfekcyjna więc wierzę że albu również będzie bardzo dobry. [/quote]

epka jest nierówna
2 zajebiste numery (cover + canadian metal) + 2 średniaki [/quote]

Wisdom of the Dead jest genialnym numerem, z rosnącym napięciem i wszystkim co trzeba, a Hedninger Fra Helvete dodaje brutalności do płyty, jest kurewsko wulgarny i podziwiam jak NC mimo starego wieku może drzeć tak ryj.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

05-09-2007, 09:37

[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
Czasami to az sie zastanawiam, czy rzeczywiscie wierzysz w to co piszesz, czy tylko na siłę starasz sie sobie wmówic, że tak jest. [/quote]
Nie masz w życiu ciekawszych tematów do rozważań?

[quote][i]Wysłane przez Skaut_Kwatermaster[/i]
Az przejrzalem caly watek i znalazlem cos takiego :
[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
...Różnica jest jednak taka, że Motorhead ciągle nagrywa świetne albumy, na których zawsze jest coś świeżego, a Darkthrone wypuszcza materiał, od którego na kilometr śmierdzi brakiem ciekawych pomysłów. Nie trzeba nagrywać kolejnych kopii kultowych płyt, można trzymać fason nagrywająć zupełnie nowe rzeczy, ale jak już wcześniej napisałem - trzeba znać granicę. Bo wybacz, ale pierdolenie o rock'n'rollu i chlaniu gorzały to w ich wykonaniu lekka przesada. Okazuje się że nawet o tym trzeba potrafić napisać dobry kawałek, a w wykonaniu Darkthrone to brzmi jak lament chuja nad przepaścią...
[/quote]
90% procent poparcia!! (bo jednak "TCiA" az tak slaby nie jest;) ) Ale generalnie Bonny trafil w sedno. [/quote]
To zdanie Bonny'ego i ma do niego pełne prawo, ale nie zmienia to faktu, że według mnie się myli. Chociażby z tego powodu, że Darkthrone NIE NAGRYWA KOPII kultowych płyt. A ich obecna postawa zaprzecza oczekiwaniom wszelkich "zdeklarowanych prawdziwków" dla których kultem były ABitNS, UtFM i TH. Oczywiście nie da się ukryć, że opozycja kult / anty-kult jest tu czysto formalną grą konwencji, ale sam fakt, że chłopaki potrafią taką żonglerkę uskuteczniać jest godny uwagi i pokazuje z jak zdrowym dystansem podchodzą do siebie i wszelkich ideologii.
W ogóle to najbardziej świadomy swoich działań zespół na całej scenie BM. A abstrahując od teoretyzowania to ich muzyka jest po prostu świetna.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

06-09-2007, 16:33

[quote] W ogóle to najbardziej świadomy swoich działań zespół na całej scenie BM. [/quote]

ROTFL, LOL, HAHAHAHAHAHA, BUAHAHAHAHA, LOL2, ROTFL666

[quote] Chociażby z tego powodu, że Darkthrone NIE NAGRYWA KOPII kultowych płyt. [/quote]

Nie no, skąd. Jak Fenriz jebnie tekstem "kto nas nie potrafi zrozumieć i naszego całego feelingu to może zostać pozerem" to aż strach nie słuchać Darkthrone.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

06-09-2007, 18:19

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
ale oni już nie grają black metalu :) [/quote]
A to już zależy od Twojej definicji BM. Według mnie grają jak najbardziej.
[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
ROTFL, LOL, HAHAHAHAHAHA, BUAHAHAHAHA, LOL2, ROTFL666[/quote]
Masz jeszcze jakiś dobry argument, czy ten był najlepszy? ;)
[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
[quote] Chociażby z tego powodu, że Darkthrone NIE NAGRYWA KOPII kultowych płyt. [/quote]

Nie no, skąd. Jak Fenriz jebnie tekstem "kto nas nie potrafi zrozumieć i naszego całego feelingu to może zostać pozerem" to aż strach nie słuchać Darkthrone. [/quote]
Ale co ma jego tekst do muzyki na płytach? Nie widzę związku.
jesterSS

07-09-2007, 09:13

Mimo mego nie całkiem entuzjastycznego (powiedzmy umiarkowanie przychylnego) do nowych nagrań mogę się zdobyć na małą refleksję. Czy tylko ja uważam, że gdyby black'n'rollowe numery nie znalazły się na płytach DT a pod innym szyldem jakiegoś pobocznego projektu w stylu Storm czy Isengard, to połowa tutejszych malkontentów piała by nad "nowym, zajebistym side-projektem Fenriza". Ma ktoś jeszcze takie wrażenie? Czasami szyld działa mocniej niż sama treść...
jesterSS

07-09-2007, 09:13

Niestety o wiele bardziej. [/quote]

No fuckin' way;)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-09-2007, 10:35

[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
Mimo mego nie całkiem entuzjastycznego (powiedzmy umiarkowanie przychylnego) mogę się zdobyć na małą refleksję. Czy tylko ja uważam, że gdyby black'n'rollowe numery nie znalazły się na płytach DT a pod innym szyldem jakiegoś pobocznego projektu w stylu Storm czy Isengard, to połowa tutejszych malkontentów piała by nad "nowym, zajebistym side-projektem Fenriza". Ma ktoś jeszcze takie wrażenie? Czasami szyld działa mocniej niż sama treść... [/quote]
Ale szyld to część treści, więc ja się nie dziwię zróżnicowanym opiniom. Dla mnie z kolei ta muzyka zagrana pod innym szyldem miałaby mniejszą wartość, bo byłaby pozbawiona całej GRY z odbiorcą, która nabiera innego wymiaru właśnie dlatego, że zrobili to DARKTHRONE, o których wiemy, że kiedyś zrobili coś innego ;)))
A zatem kładę nacisk na KONTEKST.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

07-09-2007, 10:54

To fakt, jakby te same utwory wydał inny nieznany zespół to byłby to świetny debiut ale troche bezpłciowy. Tutaj mamy weteranów którzy twardo jadą dalej jak najstarsi harleyowcy.
jesterSS

07-09-2007, 11:27

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Mimo mego nie całkiem entuzjastycznego (powiedzmy umiarkowanie przychylnego) mogę się zdobyć na małą refleksję. Czy tylko ja uważam, że gdyby black'n'rollowe numery nie znalazły się na płytach DT a pod innym szyldem jakiegoś pobocznego projektu w stylu Storm czy Isengard, to połowa tutejszych malkontentów piała by nad "nowym, zajebistym side-projektem Fenriza". Ma ktoś jeszcze takie wrażenie? Czasami szyld działa mocniej niż sama treść... [/quote]
Ale szyld to część treści, więc ja się nie dziwię zróżnicowanym opiniom. Dla mnie z kolei ta muzyka zagrana pod innym szyldem miałaby mniejszą wartość, bo byłaby pozbawiona całej GRY z odbiorcą, która nabiera innego wymiaru właśnie dlatego, że zrobili to DARKTHRONE, o których wiemy, że kiedyś zrobili coś innego ;)))
A zatem kładę nacisk na KONTEKST. [/quote]

Ufffffffffffff, po części masz rację, ale mimo wszystko zbytnio chyba zachłystujesz się tą urojoną konsekwecją rozwoju DT;)
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

07-09-2007, 13:39

Mimo mego nie całkiem entuzjastycznego (powiedzmy umiarkowanie przychylnego) do nowych nagrań mogę się zdobyć na małą refleksję. Czy tylko ja uważam, że gdyby black'n'rollowe numery nie znalazły się na płytach DT a pod innym szyldem jakiegoś pobocznego projektu w stylu Storm czy Isengard, to połowa tutejszych malkontentów piała by nad "nowym, zajebistym side-projektem Fenriza". Ma ktoś jeszcze takie wrażenie? Czasami szyld działa mocniej niż sama treść... [/quote]

Wręcz przeciwnie. Wtedy albo bym tego wogóle nie ruszył albo był jeszcze bardziej sceptycznie nastawiony.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-09-2007, 14:28

Ufffffffffffff, po części masz rację, ale mimo wszystko zbytnio chyba zachłystujesz się tą urojoną konsekwecją rozwoju DT;) [/quote]
Ja wiem czy urojoną? W wywiadach wszystko jest jasne jak słońce.
Ja wiem czy się zachłystuję? Po prostu doceniam ;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

08-09-2007, 14:02

AUTOPSY wannabes.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
vomit

08-09-2007, 14:06

Nom, szczegolnie ostatnia plyta.
ODPOWIEDZ