Masa mode ON ;)

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

12-06-2007, 20:34

po co ci sie spieszy do przytycia??to i tak naturalna kolej rzeczy ja na twoim miejscu bym czekal az samo przyjdzie
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

12-06-2007, 20:42

[quote][i]Wysłane przez akall[/i]
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
ponadto duuuużo jajek, np. gotujesz 10 i wyrzucasz żółtka - wpierdalasz tylko same białka - no dobra, dwa żółtka możesz sobie zostawić, żeby Cię nie mdliło[/quote]

ale dlaczego, skoro to w żółtku jest najwięcej białka? ;) [/quote]

cholesterol.
ale longin rzucił proporcję dla grubasa. Jedno/dwa żółtka na trzy/cztery białka dla przecinka będzie w sam raz.
Down the bottle's nest
Mort
rasowy masterfulowicz

12-06-2007, 21:33

[quote][i]Wysłane przez esq[/i]
180/67..w zimie jak chodziłem na siłkę ważyłem już nawet trochę ponad 70, potem wiosna,sesja i picie wyciągnęły ze mnie nadmiary kg. [/quote]
u mnie 180/68, ale wygladam jakbym wazyl wiecej, jeszcze w listopadzie zeszlego roku wazylem 77 kg, ale wzialem sie za ostra redukcje, schodze z bf najnizej jak moge, jak narazie spadki obwodow miesni sa minimalne( moze nawet zadne, bo schodzi tluszcz) wlasnie skonczylem 0,5 h aerobow :+)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

12-06-2007, 21:50

[quote][i]Wysłane przez Alsvartr[/i]
ale patrzac na twoja łapę np. na ostatnim zdjęciu które dawałeś tego nie widać.[/quote]
bo sylwetke i proporcje mam w porzo. nie jestem ani gruby, ani chudy. troche tylko brzusia od browara jest
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

12-06-2007, 21:54

Ja niestety właśnie nie ;) Jak się ma ręce jak pół wykałaczki to sie nie dziwcie, że człowiek chce przybrać na wadze ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
north
zaczyna szaleć

14-06-2007, 23:25

[quote][i]Wysłane przez Alsvartr[/i]
Ja niestety właśnie nie ;) Jak się ma ręce jak pół wykałaczki to sie nie dziwcie, że człowiek chce przybrać na wadze ;) [/quote]
moze masz takie geny... moj kumple tez jest chudy, zapisal sie na silke i pokupowal full uzywek zeby solidnie przybrac na masie. efekt: żaden!
Obrazek
Awatar użytkownika
Egr
zaczyna szaleć

15-06-2007, 00:03

Same odżywki nic nie dadzą. Przy dobrej diecie i solidnym treningu nie ma cudów - można mieć w chuj zjebaną genetykę a i tak się nabierze mięśni...

A ektomorfik (właśnie taki co nie łapie ani sadła ani mięśni) ma ten plus, że jak już uda mu się zrobić trochę mięśni to ma przeważnie zajebistą rzeźbę bo nie łapie tłuszczu.

Miałem na siłce takiego ziomka ze słabą genetyką co miał wymiary połowe gorsze od większości tamtejszych pakerów a jakby postawić go obok któregoś to wyglądał znacznie efektowniej i napewno to jego prędzej nazwano koksem. Inna sprawa, że kiedyś opowiadał mi jak wyglądała jego dieta gdy robił masę. Nieraz wpierdalał takie ilości, że ledwo powstrzymywał się od wymiotowania. No ale to już jest fizol ;)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

16-06-2007, 16:31

Powyższy post przenika głęboka prawda.
Sam znałem podobny przypadek.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

07-09-2007, 22:08

http://www.sfd.pl/WITAJ_W_DZIALE_SUPLEM ... 06693.html
polecam:)
Na tym forum jest wszystko czego potrzebujesz:P

Jesli chcesz spuchnac dosc szybko to zestaw kreatyna + biało + HMB, chociaż możesz naciągnąć sporo wody. Z racji wzrostu nie chce przybrać za bardzo więc nie brałem tego zestawu, ale typki rosły dośc szybko. Oczywiście odpowiednie odżywianie to podstawa. Jesli chodzi o producenta to zasada jest jedna - lepiej doplacic troche i kupic cos sprawdzonego niz proszek do pieczenia. Zreszta sprzedawca albo ktoś z siłowni Ci najlepiej poradzi.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

07-09-2007, 23:13

Wysłane przez Maria Konopnicka
Wysłane przez Pan_Kimono
Jesli chcesz spuchnac dosc szybko to zestaw kreatyna + biało + HMB,
słyszałem, że kreatyna nie jest dobra na początek. Ponoć najlepiej ją brać dopiero po 9 miesiącach ćwiczeń. Co to jest HMB?
HMB - Hormon Mega Bicepsa, nie słyszałeś? Przybierasz na masie jak słoń w składzie porcelany.

Nie orientuję się za dobrze, ale słyszałem opinie, że dobrze jest najpierw poćwiczyć trochę bez odżywek i bajerów, przyzwyczaić mięśnie do powtarzania konkretnych ruchów tzn. załapać technikę przerzucania żelaza, a dopiero potem się wziąć za wspomaganie, zwłaszcza, że raczej każdy ma jakieś zapasy energii z normalnego żarcia, których nie wykorzystuje. Chociaż biorąc pod uwagę, że ćwiczysz może oczywiście być inaczej.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

08-09-2007, 00:47

[quote][i]Wysłane przez Blackult[/i]
HMB - Hormon Mega Bicepsa, nie słyszałeś? Przybierasz na masie jak słoń w składzie porcelany.
[/quote]
;) HMB to antykatabolik - najprosciej mowiac organizm nie bedzie zjadal miesni:) Przy dużym wysiłku organizm wpada w katabolizm, a HMB ma temu zapobiec. Jadłem to gdy biegałem podczas redukcji, bo mam zjebany metabolizm, tluszcz zostawał a ja schodziłem z mięśni. Jest troche przereklamowane ale nie zaszkodzi.

Blackult ma racje na początek najlepiej na sucho, chyba że ćwiczyles wcześniej.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

08-09-2007, 00:50

a ja kiedyś chodziłem na siłke,ale strasznie nudne to mi się wydaje,lepiej z kumplami na piwo iść :)
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

08-09-2007, 00:50

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
[quote][i]Wysłane przez Pan_Kimono[/i]
http://www.sfd.pl/WITAJ_W_DZIALE_SUPLEM ... 06693.html
polecam:)
Na tym forum jest wszystko czego potrzebujesz:P
[/quote] faktycznie - sporo się dowiedziałem - niesamowitą wiedzę mają niektórzy goście z tego forum [/quote]
Polecam jeszcze body-factory.pl

zaglądnij do działów "Scena MMA K1" może się wciągniesz:)
BTW nie zapominaj o rozciąganiu bo jak nabierzesz masy a nie będziesz się rozciągał to będziesz jak z drewna.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

08-09-2007, 01:05

Chcesz mieś moc i sylwetkę jak atleta a nie balon ? Nie baw się w dopalacze. Dzięki nim 'pałer' będzie jedynie tymczasowy. Prawdziwa siła bierze się z suchej, mozolnej napierdalanki ciężarami + odpowiednia dieta.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

08-09-2007, 01:18

bzdura. odzywki to nie dopalacze to suplementy. Gdyby "prawdziwa moc" brała sie z suchej napierdalanki sportowcy nie uzywaliby suplementow.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

08-09-2007, 02:10

Osobiście używam białka Ostrowia, ponoć jedno z najlepszych jakie można kupić na allegro. Za 1,8 kg dałem 75 złych z pocztą.
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

08-09-2007, 10:32

[quote][i]Wysłane przez Pan_Kimono[/i]
bzdura. odzywki to nie dopalacze to suplementy. Gdyby "prawdziwa moc" brała sie z suchej napierdalanki sportowcy nie uzywaliby suplementow. [/quote]

Sportowcy stosują to aby w krótszym czasie mieć lepsze rezultaty. Ja miałem na myśli to, lepiej 'samodzielnie' się pokatować, przez dłuższy okres czasu w celu nabrania trwalszej siły w normalny sposób, niczym nie wspomagany. Nie neguję właściwości odżywek, po prostu moje poglądy wywodzą się z innej 'szkoły' ćwiczenia :)
długopisyyyyyyyyyy

08-09-2007, 13:01

Maria, ale ty wcześniej nie ćwiczyłeś na siłce? Przecież trenowałeś sztuki walki to powinieneś też przy tym trochę pakować. A masz zamiar przy tym właśnie ćwiczyć te walki? Jeśli nie ćwiczyłeś nigdy na siłce to radziłbym ci na początku przez parę tygodni 3 razy w tygodniu aby chodzić, nie częściej. Wychodzi na to, że jesteś szczupły genetycznie (skoro ci aby żyły na ciałku wychodziły :) Potrzebujesz dobrego Gainera (takiej odżywki w dużym wiadrze jak na farbę) Zaraz coś poszukam w linkach i wkleje. Musi mieć sporo węglowodanów i około 20% białka w sobie. Potrzebujesz wiele kalori, witamin, białka, które w tym że gainerze będą się znajdować. Da ci to wiele siły, energi i będą rosły ci mięśnie. Ja osobiście będe na dniach wysyłał sobie po MEGA MASS 2000 (wiadro 3 kilowe) z amerykańskiej firmy Weider. Tylko, że ja nie ćwiczę na siłowni a bardzo ciężko pracuję po 10 godzin dziennie i też muszę czymś podkarmić organizm.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

08-09-2007, 13:57

Hehehe Marian do K1 siłka nie wystarczy:P Menel chyba juz wiem o co ci chodzi. ale Marian chce chyba szybko urosnąć.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

08-09-2007, 14:35

Kreatyna to jedyny sumplement, który działa. Ale on nie jest na masę, tylko na siłę.
HMB to gówno na resorach. Można brać tylko, jako uzupełnienie suplementacji, ale raczej szkoda na to pieniędzy. Jeśli jesteś chudy, to nie bierz odżywek czysto białkowych. Zainwestuj w jakąś pasze dla świń(Gainer).
Ale ja ostatni raz na siłowni byłem ze trzy lata temu. Do tego nigdy nie byłem fanem odżywek - nie chciało mi się pieprzyć z miksowniem tych glutów.
Down the bottle's nest
ODPOWIEDZ