DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-09-2007, 23:03

I pospuszczam sie z wami? Z jednej strony nawet bym chciał, ale słuchałem DsO zanim ty wogóle o nich usłyszałeś i album po albumie było to wg mnie chujowe.
Awatar użytkownika
cumchrist
zaczyna szaleć

10-09-2007, 23:16

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
I pospuszczam sie z wami? Z jednej strony nawet bym chciał, ale słuchałem DsO zanim ty wogóle o nich usłyszałeś i album po albumie było to wg mnie chujowe. [/quote]

Hehehee, zajebiście...teraz to se zbudowałeś respekt na forum...

Nie za bardzo trybię, co cię tak boli? Napisałeś już nie jeden post, że ci DsO nie leży, każdy już wie. Masz misję nawrócenia kogoś na "jednyną słuszną drogę" odbioru muzyki? Czy się nakręcasz tym, jaki jesteś niezależny i oryginalny?

Chcesz czy nie, DsO zostało zajebiście odebrane - trochę w tym owczego pędu, ale głównie z uwagi na zajebisty poziom tego albumu.
In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-09-2007, 23:18

Śmieszy mnie pochwalne teksty wypisywane na tym forum, więc sie nabijam.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

11-09-2007, 07:24

tylko nabij się do końca ;)
i dobrze pal nasmaruj ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-09-2007, 08:27

I pospuszczam sie z wami? Z jednej strony nawet bym chciał, [b]ale słuchałem DsO zanim ty wogóle o nich usłyszałeś [/b] i album po albumie było to wg mnie chujowe. [/quote]
uuuu... kurde, koleś, komu chcesz zaimponować i ile masz wiosen? daję nie więcej niż 15, choć ja w tym wieku nie waliłem już tak zenującymi tekstami.

to, że nie rozumiesz DSO i zachwyczasz się cyrkowymi zespołami (nobilitas niggers) albo casioplumkaniem varga (btw, nie wiem czy wiesz, ale twoj idol stwierdził, że metal, jak cały rock, to muzyka dla czarnuchów bo ma bluesowe korzenie) nie oznacza nic innego ponad to, że masz zjebany gust i za jakieś pięc lat pląsał jak nenufar na dyskotece, bo metal ci sie znudzi.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

11-09-2007, 09:10

Boróweczko myśłe że wiem o black metalu o wiele więcej od Ciebie mimo że jesteś już wapniakiem z łysą głową. Nie zachwycam sie NN, ale mówie że wprowadzili oryginalność do naszej marnej sceny, troche to pajacowate było z jednej strony, ale mieli pare zajebistych brutalnych utworów. Co do stwierdzenia Varga, to trochę się zapędził, ale rozumiem jego tok myślenia jak najbardziej. To wbrew pozorom rozważne i przemyślane stwierdzenie, że muzyka bazująca na beat'cie nie jest europejska. I cieszy mnie to że ten człowiek myśli w przeciwieństwie do 90% muzyków ktorzy grają gówno albo grają bo grają bez większzego sensu.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-09-2007, 09:24

Boróweczko myśłe że wiem o black metalu o wiele więcej od Ciebie [/quote]
primo: ty nie myślisz. varg to robi za ciebie. secundo: gówno wiesz o BM, dawałeś już wielokrotnie tego przykłady, a najlepszym potwierdzeniem jest chociażby to:

Nie zachwycam sie NN, ale mówie że wprowadzili oryginalność do naszej marnej sceny[/quote]

trudno o bardziej pozerski i megalomański zespół niż NN (no, może Northland, Bundeswehra i Henio Tur przebijały tych zjebów), WCALE nie założony w okresie największej prosperity BM przez członów nie mniej zjebanego i pozerskiego April Ethereal (wcześniej Leon... buhahaha).
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

11-09-2007, 09:26

Nie znam ich korzeni, dlatego piszę z dystansem. Z obrazka i rozmowy wyglądali na pajacy, nie chcieli sie ustawić ani na zielsko ani tym gorzej na wódę, więc coś było z nimi nie tak. Ale tak czy inaczej, zagrali tak jak nikt inny u nas. Chociaż co ja będe pisał skoro mi sie cała nasza scena nie podoba.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-09-2007, 09:34

no to masz zajebiste definicję BM: można byc pozerem i koniunkturalistą, wyglądać jak pajac, gadać jak pajac i ułożyć parę "fajnych" (jak dla kogo) akordów będących nieudolną kopią riffów Gorgoroth i czeskiego Grind-Core'a i już w twoich oczach się zasługuje na uznanie. Ja pieprze, ale zjeb. radzę ci przerzucić się na jakieś disco już dziś, tam znajdziesz prawdziwe inspiracje.

nie chcieli sie ustawić ani na zielsko ani tym gorzej na wódę [/quote]
widocznie ich mizantropia była zbyt wielka, żeby poddawać się takim uciechom. LOL
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

11-09-2007, 09:42

Tak, dokładnie taka jest ta definicja. Zjebem jesteś ty bo pierdolisz jak potłuczony.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-09-2007, 10:00

Tak, dokładnie taka jest ta definicja. [/quote]
no comments
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

11-09-2007, 10:13

No widzisz, jesteś debilem.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-09-2007, 10:29

debil mozesz do swoich kolegów z liceum. EOT, bo nie lubię zniżać się do poziomu kretynów
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

11-09-2007, 10:51

Trzeba mu wybaczyć głupote, synek nie ma gdzie zaistnieć a tu jak coś jebnie to zaraz zwracają na niego uwage i może poczuć się zauważonym.
PENIS METAL
wolf

13-09-2007, 18:49

nie wiem co w tym bandzie takiego wybitnego,fakt kolesie próbują sklecić coś bardziej złozonego niż kolejne trzy blackmetalowe rify ale i tak wieje nudą . kawałki się ciągnął jak flaki z olejem ,moze gdyby ta płyta wyszła kilka lat wczesniej była by godna uwagi a tak lepiej posłuchac " In the Nightside Eclipse " niż nudzic się przy odgrzanym kotlecie
Awatar użytkownika
akall
zaczyna szaleć

13-09-2007, 20:21

Skąd najlepiej zamówić 3 ostatnie albumy DsO? Jest jakieś polskie distro, poza todeskult, gdzie je mają?
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-09-2007, 20:27

[quote][i]Wysłane przez wolf[/i]
nie wiem co w tym bandzie takiego wybitnego,fakt kolesie próbują sklecić coś bardziej złozonego niż kolejne trzy blackmetalowe rify ale i tak wieje nudą . kawałki się ciągnął jak flaki z olejem ,moze gdyby ta płyta wyszła kilka lat wczesniej była by godna uwagi a tak lepiej posłuchac " In the Nightside Eclipse " niż nudzic się przy odgrzanym kotlecie [/quote]
A masz to oryginale, czy na mp3 ?
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-09-2007, 20:35

I tu może być cały klucz. Może ich albumy brzmią w oryginale na dobrym sprzęcie lepiej...na mp3 to kupa.
haath
zaczyna szaleć

13-09-2007, 20:36

[quote][i]Wysłane przez akall[/i]
Skąd najlepiej zamówić 3 ostatnie albumy DsO? Jest jakieś polskie distro, poza todeskult, gdzie je mają? [/quote]
http://www.oldtemple.com
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-09-2007, 21:55

I tu może być cały klucz. Może ich albumy brzmią w oryginale na dobrym sprzęcie lepiej...na mp3 to kupa. [/quote]
Nie. Chodzi o to, że na oryginalnej płycie masz pozostałą część układanki, która decyduje o ocenie tej kapeli.
ODPOWIEDZ