ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ale to już twój problem, mnie zaskakuje bardzo dużo. delikatne "dekadenckie" partie pianina, jakby odległa reminiscencja boskiego Soft Black Stars, sama czysto linearna struktura utworów, bardzo dużo żywych instrumentów, ogólny ascetyzm, no i same melodie, często wbijające się w głowę dopiero po 3-4 odsłuchu. morze nie płyta.
- twoja_stara_trotzky
- twoja_stara_trotzky
[quote][i]Wysłane przez zekke[/i]
wiesz, z takim podejsciem cokolwiek by nie nagrali byloby dla ciebie zaskakujace. [/quote]
ale ja mam takie podejście do wszystkiego, czego słucham, przynajmniej do tego, co przejdzie przez wstępny etap odsiewu.
a tak btw, Ulver zawsze nagrywa coś zaskakującego, to akurat fakt.
wiesz, z takim podejsciem cokolwiek by nie nagrali byloby dla ciebie zaskakujace. [/quote]
ale ja mam takie podejście do wszystkiego, czego słucham, przynajmniej do tego, co przejdzie przez wstępny etap odsiewu.
a tak btw, Ulver zawsze nagrywa coś zaskakującego, to akurat fakt.
- zekke
- weteran forumowych bitew
- twoja_stara_trotzky
fakt, bo każda ich płyta jest zupełnie inna, i tu moje czy twoje postrzeganie nie ma nic do rzeczy. a to, że cię nie zaskakuje, to już twój problem, mi nic do tego. w zasadzie to mam w dupie, czy ci dobrze zrobi, czy ją za okno wypierdolisz. to tak, jak bym ruchał zajebistą laskę i się martwił tym, że innym się z nią niewygodnie sypia...
-
- rasowy masterfulowicz
- cumchrist
- zaczyna szaleć
Jakby ktoś był zainteresowany, to w The End Records jest pre-order nowych Wilków. Mają też limitowaną serię, z koszulką i plakatem (z autografem).
Ja już się skusiłem - za standardową edycję wychodzi 38 zeta łącznie z przesyłką.
Ja już się skusiłem - za standardową edycję wychodzi 38 zeta łącznie z przesyłką.
In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
o, no to zaraz zamawiam.
wczoraj sluchalem "Shadows" od rana do wieczora - pewnie kilkanascie razy. na dzien dzisiejszy widze to tak:
Blood Inside (15/10) >>>> Themes from William Blake... (14/10) >>>> A quick fix of melancholy (13/10) >>>>>>>> Shadows of the sun (10/10) >>>>>>>>> Perdition City (8/10).
wczoraj sluchalem "Shadows" od rana do wieczora - pewnie kilkanascie razy. na dzien dzisiejszy widze to tak:
Blood Inside (15/10) >>>> Themes from William Blake... (14/10) >>>> A quick fix of melancholy (13/10) >>>>>>>> Shadows of the sun (10/10) >>>>>>>>> Perdition City (8/10).
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez Riven[/i]
Blood Inside (15/10) >>>> Themes from William Blake... (14/10) >>>> A quick fix of melancholy (13/10) >>>>>>>> Shadows of the sun (10/10) >>>>>>>>> Perdition City (8/10). [/quote]
nie bardzo rozumiem sensu takich porównań, skoro większość z tych płyt porusza się w zupełnie innej stylistyce (ewentualnie 'A quick fix of melancholy' i 'Shadows of the sun' można od biedy porównać bo pewnie jakąś wspólną płaszczyzne by się znalazło).
Blood Inside (15/10) >>>> Themes from William Blake... (14/10) >>>> A quick fix of melancholy (13/10) >>>>>>>> Shadows of the sun (10/10) >>>>>>>>> Perdition City (8/10). [/quote]
nie bardzo rozumiem sensu takich porównań, skoro większość z tych płyt porusza się w zupełnie innej stylistyce (ewentualnie 'A quick fix of melancholy' i 'Shadows of the sun' można od biedy porównać bo pewnie jakąś wspólną płaszczyzne by się znalazło).
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła