DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

28-09-2007, 23:25

[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
Takie p2p2 z dumnymi tekstami jak to fajnie jest być oldskulowcem. [/quote]

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
ależ pierdolicie ;) [/quote]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

28-09-2007, 23:41

to już wyszło? Jakoś nie chce mi się tego teraz słuchać.
Down the bottle's nest
stary

29-09-2007, 13:18

[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
Wisdom of the dead to najsłabszy numer na epce i płycie. [/quote]

Podtrzymuję zdanie.

Generalnie tylko 1 kawałek jeszcze idzie posłuchać, reszta jest bardzo chujowa. Tak chujowa, że aż mnie ściska, że to była kiedyś jedna z moich ulubionych kapel. [/quote]

mnie tez az sciska.to jest po prostu smutne ,ze tak konczy sie bądź co bądź legenda.ciekaw jestem opinii brzachwa -mojego brada in darkthrone.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-09-2007, 13:48

Co za pierdolenie. Płyta niezła, nie tak dobra jak The Cult, ale też niezła, lepsza od nijakich poprzedniczek. Straszne z was picze.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-09-2007, 14:02

miałem sobie ten album kupić, ale po tylu odmienny opiniach zacząłem się zastanawiać czy jest sens?

... czy nie lepiej mieć w pamięci "The Cult is ... " jako ostatni?
... znając życie to i tak się złamię i zakupię ten album co by samemu go ocenić.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

29-09-2007, 14:20

Ale The Cult jest słabsze od nowego.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
hate
starszy świeżak

29-09-2007, 14:42

[quote][i]Wysłane przez stary[/i]
mnie tez az sciska.to jest po prostu smutne ,ze tak konczy sie bądź co bądź legenda.ciekaw jestem opinii brzachwa -mojego brada in darkthrone. [/quote]

hokus pokus czary mary twoja stara to twoj stary. po hucznym odejsciu miales juz nie pisac na tym forum, nie jestes konsekwentny hipokryto. tak jak napisal mietek_fog;
[quote][i]Wysłane przez mietek_fog[/i]
jakby utaplać darkthronowy rdzeń w całych latach '80.[/quote]
i do mnie trafia to zajebiscie. swietna plyta
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-09-2007, 14:50

Ale The Cult jest słabsze od nowego. [/quote]

nowego nie słyszałem jeszcze.
Muszę pierw zakupić ... tylko po przeczytaniu paru postów wtargła się do mojej głowy pewna wątpliwość;
długopisyyyyyyyyyy

29-09-2007, 14:54

[quote][i]Wysłane przez hate[/i]
mnie tez az sciska.to jest po prostu smutne ,ze tak konczy sie bądź co bądź legenda.ciekaw jestem opinii brzachwa -mojego brada in darkthrone. [/quote]

hokus pokus czary mary twoja stara to twoj stary. po hucznym odejsciu miales juz nie pisac na tym forum, nie jestes konsekwentny hipokryto. tak jak napisal mietek_fog;
[/quote]
heh... bo stary to juz taki jest. Moja obecność mu "uwłaczała" heh... piękniś co wygląda jak ksiądz.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

29-09-2007, 14:58

Zgadzam sie z So_It_Is_Done , z każdym przesłuchaniem płyta coraz bardziej mi sie podoba. Wszystkim malkontentom mówie stanowcze :"chapać dzidę!!"
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

29-09-2007, 15:10

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]
Zgadzam sie z So_It_Is_Done[/quote]

[']

Płyta mocno średnia, po mocno średnim The Cult is Alive nawet bardzo mocno średnia...
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

29-09-2007, 18:21

[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Zgadzam sie z So_It_Is_Done[/quote]

[']

Płyta mocno średnia, po mocno średnim The Cult is Alive nawet bardzo mocno średnia... [/quote]

(_(_)===D

The Cult is Alive to najlepsza płyta od czasu total death, nowa nie jest taka zła jak mówicie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-09-2007, 20:32

The Cult is Alive to najlepsza płyta od czasu total death, [/quote]
W ogóle jeden z najlepszych Darkthrone'ów EVER ;)

A tak na marginesie:
[i]People that take corpse paint photos in their back yard like albums 2-5 best, motorhead fans, crust punks, and people with large record collections like THE CULT IS ALIVE best. [/i]
FENRIZ

Hihihihi... !
Awatar użytkownika
Krek
rozkręca się

29-09-2007, 21:53

F.O.A.D to dobry album, no własnie dobry...
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-09-2007, 22:11

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
a co Wy wiecie o latach 80-tych? Ilekroć dyskutowaliśmy o tej muzce to wszyscy równo przyznawali, że metal lat 80-tych to kicz i bezwartościowe gówno, a jak wpisywałem zakupione tytuły płyt z tamtych lat to nikt nie znał. Teraz Darkthrone jest super, bo "utaplał się w latach 80-tych" :) [/quote]
Ależ tu chodzi o pewien świadomy zabieg formalny, jakiego dokonał Darkthrone. Bo przecież nie powiesz, że lata 80-te w ich wykonaniu to ta sama twórczość co ówczesnych kapel. Tak samo jak punk-rock w wykonaniu DT nie jest tym samym durnym punk-rockiem jaki grają moralizatorskie kapelki na całym świecie, a takim, któremu najbliżej do brudnej i nihilistycznej stylistyki BM.
Zresztą nigdy nie chodziło o lata 80-te jako takie, tylko o Heavy Metal lat 80-tych i nie o ważkich przedstawicieli gatunku, a o śmieszne kapelki, które się wówczas rozpanoszyły (tak samo jak wiele było ich w innych odmianach metalu, które w danym okresie czasu zyskiwały popularność np. w DM czy BM). Howgh !

edit: Problem leży chyba jeszcze gdzieś indziej, a mianowicie w tym, że Ty oczekujesz od Darkthrone Black Metalu według jego konkretnej definicji, a ja oczekuję, że będą złośliwymi ikonoklastami własnego kultu.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

29-09-2007, 22:12

[quote] Teraz Darkthrone jest super, bo "utaplał się w latach 80-tych" :) [/quote]

Bo jak Fenriz palnie, że kto nie rozumie dzisiejszego feelingu Darkthrone jest pozerem, to kto stanie w opozycji? Po prostu teraz słuchanie i kultywowanie nowego oblicza Darkthrone jest trendy. Pomimo faktu, że to co muzycznie prezentują teraz jest biedne i wogóle niechwytliwe (a takie z założenia chyba miało być).
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

29-09-2007, 23:11

Mimo wszystko, wciąż więcej jest tęgogłowych zachwycających się DsO i dzieciaków słuchających Satyricon, Dark Funeral i Gorgoroth(niestety). Darkthrone wydaje się mieć mniej fanów i nie jest modny ani trochę, do tego wielu takich co poznało DT w kilku ostatnich latach, też się od nich odwraca nie rozumiejąc 2 najnowszych płyt. Jeśli ktoś śledzi Darkthrone od dawna, to spokojnie może zrozumieć ich postęp i taką drogę/styl grania. Najważniejsze jest to, że jak do tej pory nie zrobili z siebie debili i pimpów.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

29-09-2007, 23:13

[quote] Teraz Darkthrone jest super, bo "utaplał się w latach 80-tych" :) [/quote]

Bo jak Fenriz palnie, że kto nie rozumie dzisiejszego feelingu Darkthrone jest pozerem, to kto stanie w opozycji? Po prostu teraz słuchanie i kultywowanie nowego oblicza Darkthrone jest trendy. Pomimo faktu, że to co muzycznie prezentują teraz jest biedne i wogóle niechwytliwe (a takie z założenia chyba miało być). [/quote]

Ta kult jak chuj, każdy kinder zaczyna od darkthrone ;)
stary

30-09-2007, 00:07

Bo jak Fenriz palnie, że kto nie rozumie dzisiejszego feelingu Darkthrone jest pozerem, to kto stanie w opozycji? Po prostu teraz słuchanie i kultywowanie nowego oblicza Darkthrone jest trendy. Pomimo faktu, że to co muzycznie prezentują teraz jest biedne i wogóle niechwytliwe (a takie z założenia chyba miało być). [/quote]

ja np wole yarabi.tez jest trendy.ale jednak brzmienie ma lepsze.
stary

30-09-2007, 00:10

[quote][i]Wysłane przez długopisyyyyyyyyyy[/i]
[quote][i]Wysłane przez hate[/i]

[/quote]
heh... bo stary to juz taki jest. Moja obecność mu "uwłaczała" heh... piękniś co wygląda jak ksiądz. [/quote]

jakikolwiek kontakt z takimi ludźmi jak ty jest dla mnie traumą.to się nie zmieniło.
i jestem piękniś.w mercedesie.dzis jeżdziłem po ul.Focha okolo 180 km/h jechałes kiedys tyle swoim ciagnikiem marki Ursus?
ODPOWIEDZ