PRIMORDIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
PRIMORDIAL
Jeden z nielicznych wartosciowych zespołów z nurtu pagan, kilka doskonałych albumów na koncie, Głos wokalisty znają chyba wszyscy, chocby za sprawą ostatnich dokonań Marduk i Desaster. Nowa płyta już na horyzoncie, nie ukrywam, że pokładam w niej spore nadzieje.
No to jedziemy... Podoba sie? Nie podoba? Za mało ekstremy? Za dużo emo? hę?
No to jedziemy... Podoba sie? Nie podoba? Za mało ekstremy? Za dużo emo? hę?
- Chlastator
- zaczyna szaleć
-
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez absinthe_patriote[/i]
Jeden z nielicznych wartosciowych zespołów z nurtu pagan,[/quote]
Aż żal wrzucać do tego wora
Primordial to świetny zespół i chyba całkiem oryginalny, bo słuchając ich płyt jakoś nie mam skojarzeń z innymi zespołami (inna sprawa, że wyrocznią nie jestem). Z płyt nie znam tylko "Spirit The Earth Aflame", reszta jest kapitalna, a "The Gathering Wilderness" to rewelacja.
Jeden z nielicznych wartosciowych zespołów z nurtu pagan,[/quote]
Aż żal wrzucać do tego wora

Primordial to świetny zespół i chyba całkiem oryginalny, bo słuchając ich płyt jakoś nie mam skojarzeń z innymi zespołami (inna sprawa, że wyrocznią nie jestem). Z płyt nie znam tylko "Spirit The Earth Aflame", reszta jest kapitalna, a "The Gathering Wilderness" to rewelacja.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
bardzo lubię, dla mnie to takie black metalowe Neurosis
[/quote]
Heh, miałem użyć tego porównania, które nasuwa się szczególnie po przesłuchaniu ostatniego albumu(co nie dziwi specjalnie, bo z tego co pamiętam, w produkcji tego krążka maczał palce ktoś związany z Neurosis), ale wydawało mi się zbyt odważne;)
bardzo lubię, dla mnie to takie black metalowe Neurosis

Heh, miałem użyć tego porównania, które nasuwa się szczególnie po przesłuchaniu ostatniego albumu(co nie dziwi specjalnie, bo z tego co pamiętam, w produkcji tego krążka maczał palce ktoś związany z Neurosis), ale wydawało mi się zbyt odważne;)
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Nowy kawalek swietny podobnie jak poprzednia plyta.
Rowniez mam skojarzenia z My Dying Bride z tym, ze poznalem ten zespol przy okazji Journey's End i ten album wydal mi sie niezwykle oryginalny, nie tylko za sprawa oprawy graficznej. Do teraz mam do niego sentyment, choc poprzedni to tez mistrzostwo.
Rowniez mam skojarzenia z My Dying Bride z tym, ze poznalem ten zespol przy okazji Journey's End i ten album wydal mi sie niezwykle oryginalny, nie tylko za sprawa oprawy graficznej. Do teraz mam do niego sentyment, choc poprzedni to tez mistrzostwo.
- rob
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez Rattlehead[/i]
http://www.myspace.com/fallentoruin
nowy kawałek [/quote]
jeśli chodzi o mnie, to ten nowy kawałek podoba się mi do 50 sekundy, dalej jest wtórnie, na uwagę zasługuje dobre brzmienie i nic poza tym
http://www.myspace.com/fallentoruin
nowy kawałek [/quote]
jeśli chodzi o mnie, to ten nowy kawałek podoba się mi do 50 sekundy, dalej jest wtórnie, na uwagę zasługuje dobre brzmienie i nic poza tym
jebać frajerów