DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-09-2007, 22:27

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
I tu może być cały klucz. Może ich albumy brzmią w oryginale na dobrym sprzęcie lepiej...na mp3 to kupa. [/quote]
Nie. Chodzi o to, że na oryginalnej płycie masz pozostałą część układanki, która decyduje o ocenie tej kapeli. [/quote]

Spoko, to zrozumiałe. Zawsze słucham muzyki i czytam teksty itd. Ale chyba nie przekonam się do tej muzyki bo sama w sobie mnie wkurwia.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

13-09-2007, 23:27

[quote][i]Wysłane przez akall[/i]
Skąd najlepiej zamówić 3 ostatnie albumy DsO? Jest jakieś polskie distro, poza todeskult, gdzie je mają? [/quote]
na Allegro też są praktycznie non stop
'Come the Blessed Madness'
mietek_fog
zaczyna szaleć

14-09-2007, 01:43

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
I tu może być cały klucz. Może ich albumy brzmią w oryginale na dobrym sprzęcie lepiej...na mp3 to kupa. [/quote]

o to, to! na winylu bębny mają znacznie bardziej w moim odczuciu rytualny charakter.

powoli zaczynam sie przekonywać do warstwy tekstowej FAS(scholastyczny styl Bread of Biterness był ciężki do przełknięcia). kluczem jest chyba sylwetka Bataille'a.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

14-09-2007, 11:31

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
W sumie bardziej dziwi mnie, że tak dużo osób wypowiada się pochlebnie o DsO niż to, ze zdarzają się pojedyncze głosy negujące wielkość tej kapeli. To chyba dobrze świadczy o o muzycznym wyrobieniu użytkowników tego forum (mimo, że niektórzy mają zjebany gust. ;)[/quote]
Wielu wypowiada się tak, a nie inaczej, żeby być poklepanym po główce.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

14-09-2007, 11:44

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Wielu wypowiada się tak, a nie inaczej, żeby być poklepanym po główce. [/quote]
też tak uważam
jebać frajerów
wolf

14-09-2007, 12:10

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
W sumie bardziej dziwi mnie, że tak dużo osób wypowiada się pochlebnie o DsO niż to, ze zdarzają się pojedyncze głosy negujące wielkość tej kapeli. To chyba dobrze świadczy o o muzycznym wyrobieniu użytkowników tego forum (mimo, że niektórzy mają zjebany gust ;) [/quote]

o gustach się nie dyskutuje
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

14-09-2007, 16:01

[quote][i]Wysłane przez wolf[/i]
o gustach się nie dyskutuje [/quote]
No to zamykamy forum ;)
mietek_fog
zaczyna szaleć

14-09-2007, 19:06

[quote][i]Wysłane przez wolf[/i]
o gustach się nie dyskutuje [/quote]

Ależ bracia! Całe życie o nich dyskutujemy! - Nietzsche
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
Awatar użytkownika
akall
zaczyna szaleć

10-10-2007, 22:54

Właśnie przesłuchałem po raz pierwszy nowe DsO. Kurwa, jestem pod dużym wrażeniem. Mimo że płyta jest cholernie gęsta i ciężka w odbiorze, a przy tym nie krótka to i tak schodzi w mgnieniu oka.

Ciekaw jestem co by bardziej osłuchani ode mnie powiedzieli o wpływach i nawiązaniach na tym albumie.

A, i czy poza Trotzkim ktoś w tym kraju może powiedzieć że dobrze rozumie zawartość bookletu ? :-P
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
MANOWAR
postuje jak opętany!

11-10-2007, 07:30

Słuchałem tej płytki kilka razy i rzeczywiście jest to bardzo dobra płyta, jedna z lepszych blackmetalowych pozycji, jakie wyszły w tym roku.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-10-2007, 09:38

[quote]With Fas – Ite Maledicte In Ignem Aeternum (Go, [ye] sinners/cursed, into eternal fire...) the ensemble eschews its clinical approach and rambles unwittingly, its lyrics dealt in soft, unfocused ambiguity, delighting in its nihilism, playful in its forthrightness. Gleaned from the Gospel, the title teases in its incompleteness, finding full expression in Matthew 25:41, "Jesus says, 'Depart from me, you cursed, into the eternal fire prepared for the devil and his angels.'" Hebrew Bible is pilfered as well, with [b]marginally relevant quotations[/b] from Isaiah and Jeremiah reworked as some sort of first-person confessional, an emptying of the mind and body that ultimately reads like a [b]morose MySpacer overdosed on Aquinas[/b]. When the text isn't seemingly taken piecemeal from American fire-and-brimstone theologian Jonathan Edwards, paraphrased from Sinners in the Hands of and Angry God, a peculiar creole of Church Latin and Koine Greek [b]works impotently to command credibility[/b].

http://stylusmagazine.com/articles/left ... ughter.htm
[/quote]

niech ktos, kto ma odpowiednia wiedze ustosunkuje sie do tej negatywnej recenzji.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

24-10-2007, 10:40

Widziałem ostatnio nowy DsO w Media Markt. Ale śliczny hologram Metal Mind wpierdzielił na digipak... LOL
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
COFFIN

24-10-2007, 11:34

hologram MM...? O kur....
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

24-10-2007, 11:43

[quote][i]Wysłane przez COFFIN[/i]
hologram MM...? O kur.... [/quote]

Hologram ZAiKSU czy czego tam. Jakbym zamówił płytę i dostał z takim gównem naklejonym na digi, to nie wiem co bym zrobił.

Na szczęście Old Temple takich chorób nie praktykuje ;)
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-10-2007, 14:44

Ja kupiłem w media i żadnego hologramu nie ma. Lepiej niech ktoś odpowie na mój poprzedni post. Np. trocki? :p
Awatar użytkownika
§22
starszy świeżak

24-10-2007, 21:37

a ja moge?

DsO fajny album pierdolneli.

a ta ciota od recenzji to szaleje za Van Halen ...
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

24-10-2007, 21:44

[quote][i]Wysłane przez §22[/i]
a ja moge?

DsO fajny album pierdolneli.

a ta ciota od recenzji to szaleje za Van Halen ... [/quote]

Ja też szaleję za Van Halen, ale takich pierdół o DsO nie wypisuję. Ba! Przepiękna płyta.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-10-2007, 22:06

ale mnie nie obchodzi co on sadzi o muzyce, tylko o tekstach. wszyscy sie spuszczaja, jakie to DsO jest zajebiscie ambitne, ze porusza zagadnienia teologiczne i wymaga "znajomosci francuskiej filozofii XX wiecznej" ;). jako ze moja wiedza w tych tematach jest lekko mowiac skromna, to nie wiem co sadzic o tak radykalnie negatywnej opinii. badz co badz we wszystkich innych recenzjach o warstwie lirycznej tego albumu pisza tylko i wylacznie, ze na pewno jest zajebista, ale nie mozna jej zrozumiec bez odpowiedniego przygotowania ...blablabla - czyli sami nie wiedza o co chodzi ;)

zeby nie bylo - plyta zniszczyla mnie calkowicie, absolut.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

24-10-2007, 23:53

Mnie nowy DsO jakoś do dzisiaj nie niszczy. Mało tego, nie mogę się zachęcić do jej przesłuchania. A próbowałem. Musi chyba odczekać trochę.
Awatar użytkownika
COFFIN

27-10-2007, 12:07

Przesłuchałem wiele razy i niestety.... Nie tego oczekuję od BM, płyta męczy niemiłosiernie. Pod względem atmosfery biją ją na głowę przynajmniej trzy tegoroczne produkcje ze Szwecji :
1. MORTUUS
2. BERGRAVEN
3. SVARTSYN

Może za jakiś czas ją bardziej docenię, ale w porównaniu z chociażby SMRC - DSO zatraciło zupełnie klimat
ODPOWIEDZ