ACID DRINKERS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

28-07-2007, 15:00

Titus u Wojewódzkiego zaprezentował się jako większy debil od prowadzącego. Niemożliwe, a prawdziwe. Kurwa, o czym on opowiadał...
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

29-07-2007, 12:11

"Infernal Connection" nieźle namieszało swego czasu, bardzo poprawna płyta, brzmienie urywa łeb. Chyba pan Toczko i Bonarowski produkowali ten album, czapki z głów. Pytanie za 100 pkt. Który z albumów nagranych w jakimkolwiek polskim studiu brzmi równie WYKURWIŚCIE he?!!!!!!
Six o clock.
jesterSS

30-07-2007, 12:19

[quote][i]Wysłane przez Melepeta[/i]
"Infernal Connection" nieźle namieszało swego czasu, bardzo poprawna płyta, brzmienie urywa łeb. Chyba pan Toczko i Bonarowski produkowali ten album, czapki z głów. Pytanie za 100 pkt. Który z albumów nagranych w jakimkolwiek polskim studiu brzmi równie WYKURWIŚCIE he?!!!!!! [/quote]

To są jakieś żarty, ja nic w tym brzmieniu nie znajduję. Sama płyta słaba, przereklamowana, ten Kazik na końcu to już wogóle gwóźdź do trumny.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

30-07-2007, 14:21

Jako maly szczyl troche tego sluchalem, czasem od biedy moge sobie "Pizza Driver" z sentymentu zapodac, gdzies po drodze ominela ich szansa, a szkoda bo potencjal mieli ogromny. Chiba troche powietrze z nich ulecialo. Teraz zupelnie nie wiem co sie z nimi dzieje. Pamietam jeszcze jak kiedys Titus mowil jak zazdrosci gosciom z Vader machania lbami i rzepolenia na gitarach jednoczesnie, wiec aby wygladac bardziej profesjonalnie tez postanowili sie tego nauczyc ot taka ciekawostka przyrodnicza. Generalnie teraz mam wiele ciekawszych rzeczy do sluchania.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

30-07-2007, 19:08

[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
[quote][i]Wysłane przez Melepeta[/i]
"Infernal Connection" nieźle namieszało swego czasu, bardzo poprawna płyta, brzmienie urywa łeb. Chyba pan Toczko i Bonarowski produkowali ten album, czapki z głów. Pytanie za 100 pkt. Który z albumów nagranych w jakimkolwiek polskim studiu brzmi równie WYKURWIŚCIE he?!!!!!! [/quote]

To są jakieś żarty, ja nic w tym brzmieniu nie znajduję. Sama płyta słaba, przereklamowana, ten Kazik na końcu to już wogóle gwóźdź do trumny. [/quote]

To sie nazywa bredzenie. Kazik na końcu to zajebisty bonusik.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

02-08-2007, 00:20

"Infernal Connection" rządzi. Dla mnie w TOP 5 polskiego Thrash Metalu.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
dybek
rozkręca się

02-08-2007, 13:57

Are You A Rebel? - dobre
Diry Money, Dirty Tricks - dobre
Strip Tease - dobre
Vile Vicious Vision - dobre
Fishdick - zajebiste
Infernal Connection - zajebiste
The State Of Mind Report - dobre
High Proof Cosmic Milk - zajebiste
Varran Strikes Back - Alive!!! - esencja AD :D
Amazing Atomic Activity - slabe
Broken Head - dobre
Acidofilia - taki sobie
Rock Is Not Enough - dobre

fajne jajcarskie albumy, muzyka lekka i przyjemna, kopalnia koncertowych hitów. dlatego lubie AD.
jesterSS

03-08-2007, 12:10

Wysłane przez So_It_Is_Done
Wysłane przez jesterSS
Wysłane przez Melepeta
"Infernal Connection" nieźle namieszało swego czasu, bardzo poprawna płyta, brzmienie urywa łeb. Chyba pan Toczko i Bonarowski produkowali ten album, czapki z głów. Pytanie za 100 pkt. Który z albumów nagranych w jakimkolwiek polskim studiu brzmi równie WYKURWIŚCIE he?!!!!!!
To są jakieś żarty, ja nic w tym brzmieniu nie znajduję. Sama płyta słaba, przereklamowana, ten Kazik na końcu to już wogóle gwóźdź do trumny.
To sie nazywa bredzenie. Kazik na końcu to zajebisty bonusik.
W życiu nie słyszałem, żeby zesputy blackowiec bronił Kazika;)
Cały czas się uczę;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-08-2007, 12:42

Mi się też ten cover kończący "Infernal..." bardzo podoba. Cholera, chyba nawet bardziej od oryginału...
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

03-08-2007, 13:16

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Mi się też ten cover kończący "Infernal..." bardzo podoba. Cholera, chyba nawet bardziej od oryginału... [/quote]

etam:) "Dancing in the slaughter house" , " IQ CYCO", "Anybody Home??" i JOKER. To najlepsze numery z plyty :)
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-08-2007, 13:54

Przecież nie napisałem, że "Konsument" jest najlepszy.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

03-08-2007, 14:32

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Przecież nie napisałem, że "Konsument" jest najlepszy. [/quote]

No tak :) Sorry na biegu czytam w robocie:)
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

03-08-2007, 14:49

Lubiłem za czasów początków szkoły średniej (Szczególnie AaR? i ST), kiedy gusta się dopiero wykształcały. Po Vile Vicious Vision czy Fishdicku straciłem kontakt - muzyka nie przetwrwała próby czasu, a same koncerty to za mało żeby uznać zespół za wartościowy. Dodatkowo światopoglad części grupy nie odpowiadał i nie odpowiada mi kompletnie.
Awatar użytkownika
Luca
świeżak
Kontakt:

12-08-2007, 02:36

Hehe kiedyś dużo słuchałem Acid :). Naprawdę nie mozna odmówić specyficznej oryginalności trzem pierwszym płytom, choć najbardziej trafiła do mnie 'Infernal...'. Potem już nie wiem co się działo, posłuchałem nowszych i jakoś mi uwagi nie przykuły. Ale czas starszych płyt wspominam pięknie :)
Be a Warmachine !!!
Lichodiejew
świeżak

12-08-2007, 03:20

Mam do nich swego rodzaju sentymencik. Otóż żadnej ichniej płyty nie posiadam, ale na imprezach nie tylko że nie drażnili ucha, to jeszcze wzmagali wesołośc uczestników, w tym i mojej, Za to mają ciepły kącik w moim sercu.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-11-2007, 19:45

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
Ostatnio uzupełniłem sobie stare płyty na CD, posłuchałem i stwierdziłem, że wciąż dają radę.[/quote]
Wczoraj przyszło "Strip Tease". Nie słyszałem tego od połowy lat 90. Zajebiste jest, nic się nie zestarzało, słucha się doskonale. Dla mnie to Acidzi w szczytowej formie.
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

09-11-2007, 20:00

Strip tease i Infernal Connection to była ich szczytowa forma. Chociaż przy ówczesnej europejskiej konkurencji to i tak blado - różowo wypadali w tle ówczesnego zamieszania.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-11-2007, 20:09

zasadniczo europejskiej konkurencji to nie mieli... bo skoro blado to moze przyklady do czego ich porównujesz??? bo ja nie znam kapel poruszajacych sie w tych klimatach co ówczesny Acid????
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

09-11-2007, 20:20

Antigod wtedy wchodził na stojąco pod szafę zatem nie ma z czym porównywać ;)
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

09-11-2007, 20:24

Nie było aż tak tragicznie. Spokojnie ją otwierałem i nawet sam majtki na prawą stronę potrafiłem założyć (draską do tyłu - pierwsza zasada).

[quote] bo skoro blado to moze przyklady do czego ich porównujesz?? [/quote]

Mieszanka Biohazard, SoIA, Flapjack w przypadku IC. Co do Striptease? Masa blues'n'rollowych patentów ala Motorhead czy Motley Crue zmieszane ze sceną nowoorleańskiego grzania.

EDIT: No, ale jeden fakt, że w podstawówce to srałem pod siebie jak kupiłem na bazarze kasetę IC i w kółko ją wałkowałem.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
ODPOWIEDZ