IMPALED (USA)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

IMPALED (USA)

18-11-2007, 12:49

O me uszy obili się już pod koniec lat 90-tych niezłym "From Here To Colostomy", potem było jeszcze parę kontaktów za sprawą utworów z kompilacji, ale można powiedzieć, że na dobre swoją znajomość zaczynam dzisiaj, dzięki kupionemu kilka tygodni temu egzemplarzowi "Death After Life". Bardzo fajne pomieszanie drugiego i trzeciego CARCASS z thrashową motoryką i klimatem rodem z horrorów. Do tego, o czym już na forum wspominałem, naprawdę kapitalna oprawa graficzna.
EXHUMED dla mnie lepsze, ale to bez znaczenia.
Nie wiem czy ten temat będzie miał jakiś walor poznawczy, bo pewnie kto miał zwrócić uwagę na Amerykanów już to zrobił, ale może jednak.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

18-11-2007, 12:56

Tak jak wyżej wspomniałeś, Exhumed znacznie lepszy. Mój jedyny kontakt z Impaled to "Mondo Medicate" i EP "Digital Autopsy" i niczym specjalnie nie zostałem zachwycony - kilka gniotów, kilka niezłych walców wiedeńskich. Ponoć wśród środowisk gore-grind ta kapela cieszy się (albo cieszyła) sporym autorytetem.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-11-2007, 13:27

Z nazwy ich kojarzyłem od dawna ale dopiero pare tygodniu temu wbiłem na ich myspace i przesłuchałem kawałki. Moja znajomość takich kapel ogranicza się tak do 5 na krzyż ale to mi wybitnie przypadło do gustu. Wyjątkowo dobrze zapowiadają sie kawałki z nowej płyty "The Last Gasp", bardzo przyjemna mieszanka.
PENIS METAL
esq
postuje jak opętany!

18-11-2007, 14:30

widziałem ich w Wawie przed Monstrosity, specjalnie mnie nie zmiażdżyli, ale jak to mówicie fani gatunku się zachwycają
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
kosteq
zaczyna szaleć

18-11-2007, 14:33

Kocham bezgranicznie!! Dysponuję: Mondo Medicale, Death After Life oraz najnowszym dziełem The Last Gasp.
Swego czasu Mańku, przy okazji tematu o Exhumed, wspominałem ci o Impaled. Zresztą, bodajrze Ross Sewage się tam udzielał... nie wiem, ktoś z obecnego składu Impaled na pewno!

Mondo Medicale - lubię, aczkolwiek w porównaniu z późniejszymi wydawnictwami wypada blado. Genielane Dead Inside oraz Operating Theatre, reszta mocno średnia/dobra. 6,5(7)/10

Death After Life - uwielbiam! Poza Wough in Hell (autorstwa Kocola) ta płyta nie ma słabych stron. Preservation of Death mocno śmierdzi Carcass za czasów Heartwork, ale mnie to wsio ryba. Wielki plus za pojebany koncept. 8,5/10

The Last Gasp - musiałem się przekonać do tego albumu. Większość piosenek ułożył Kocol (z reguły to MacGrath w tym zakresie dominował) i powiem, że to wyszło zespołowi na dobre. Tym razem NIC mi tu nie przeszkadza. 9/10

Byłem na ichniejszym koncercie w zeszłym roku w Katosach i wypadli znakomicie. Zresztą poznawszy ich osoboście utwierdziłem się w przekonaniu, że to zajebiście zryci kolesie (Kocol nie pije (!!!) i gra w zespole country... poza tym ma polskie korzenie :)

Poza tym pamiętam, że kieeeedyś założyłem o nich temat, ale chyba gdzieś zaginął w akcji... Mańku jeśli chcesz mogę Ci nagrać to co mam a czego Ty nie masz :)
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
Awatar użytkownika
kosteq
zaczyna szaleć

18-11-2007, 14:35

[quote][i]Wysłane przez esq[/i]
widziałem ich w Wawie przed Monstrosity, specjalnie mnie nie zmiażdżyli, ale jak to mówicie fani gatunku się zachwycają [/quote]
spierdalaj, pamiętam twoje posty na temat ich koncertu i zajebiście ich chwaliłeś!! zapominaczu ty niedobry!
Without the risk, there's no reward
We must experiment on our wards
To elevate our science
We will operate in defiance
esq
postuje jak opętany!

18-11-2007, 14:38

[quote][i]Wysłane przez kosteq[/i]
[quote][i]Wysłane przez esq[/i]
widziałem ich w Wawie przed Monstrosity, specjalnie mnie nie zmiażdżyli, ale jak to mówicie fani gatunku się zachwycają [/quote]
spierdalaj, pamiętam twoje posty na temat ich koncertu i zajebiście ich chwaliłeś!! zapominaczu ty niedobry! [/quote]
tak? chuj...to coś mi się pojebało chyba :P
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

18-11-2007, 14:39

Można posłuchać ale bez większej podniety:-)
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
MANOWAR
postuje jak opętany!

23-11-2007, 07:39

[quote][i]Wysłane przez lordfekal[/i]
Można posłuchać ale bez większej podniety:-) [/quote]
dokładnie, nic specjalnego to nie jest, ale słuchać sie da, EXHUMED jest dużo ciekawszy.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

23-11-2007, 22:35

[quote][i]Wysłane przez MANOWAR[/i]
[quote][i]Wysłane przez lordfekal[/i]
Można posłuchać ale bez większej podniety:-) [/quote]
dokładnie, nic specjalnego to nie jest, ale słuchać sie da, EXHUMED jest dużo ciekawszy. [/quote]
Nic specjalnego?
sluchac to sie da Burzum,od czesu do czasu:-)
Jak dla mnie zajebista sfora,a jeszcze do tego choc okladki nie graja to kiedy patrze na cover ich demowkowej kompilacji to micha cieszy mi sie niesamowicie.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: IMPALED (USA)

16-04-2025, 19:53

Taka, O! ciekavostka lujów z IMPALED. Wszak, 18 lat w wątku nikt nie pisałtejjj..... :kurde:
"Nagranie to zostało wykonane na początku 2002 roku, kilka miesięcy przed sesją nagraniową Impaled's Mondo Medicale. Zostało użyte jako szablon dla brzmienia i jako środek do eksperymentowania z kolejnością utworów. Utwór Raise the Stakes został ukończony w pewnym momencie pomiędzy tym demo a nagraniem albumu i dlatego nie jest tutaj obecny. Utwory Gross Anatomy i Choice cuts zostały wycięte, aby umieścić je na EP Choice cuts jako sposób na zakończenie kontraktu Impaled z Necropolis Records. Istnieją pewne godne uwagi zmiany wzorca wokalnego i riffów od tego demo do ostatecznej formy albumu.
Sean, Raul i Ross niemal zapomnieli o istnieniu tych demówek, dopóki były gitarzysta Andrew LaBarre nie przekazał ich nam na początku 2022 roku, 20 lat od ich nagrania. Zmarł zaledwie kilka miesięcy później z powodu komplikacji zdrowotnych spowodowanych SLA.
Impaled chciałby zadedykować wydanie tych demówek pamięci Andrew LaBarre, niesamowitego gitarzysty, inżyniera i autora piosenek. Spoczywaj w pokoju, Andrew.
Recorded by Andrew LaBarre in the Impaled rehearsal room at Soundwave Studios, Oakland, CA, 2002
Mixed by Andrew LaBarre, 2002
Mastered by Dan Randall at Mammoth Sound Mastering, 2022
Released by Tankcrimes, 2025 - wińil, CD som tutej tej."

Obrazek
https://tankcrimes.merchtable.com/tankc ... e-vinyl-lp
ODPOWIEDZ