PRIMORDIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
naprawdę fajnie się tego słucha.nie spodziewałem się lepszych dźwieków niż te z poprzedniej płyty.co do patosu-w takiej muzyce to element niezbędny.nie trzeba jechać z prędkością światła, by zbudować fajny klimacik.co do nacjonalistycznej propagandy,to w tym przypadku zupełnie mi to nie przeszkadza.przynajmniej nie ma przerostu treści nad formą.
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
A ja wcześniej Primordial nie znałem.
Jakoś puszczałem mimo uszu.
No i mile się rozczarowałem.
Zajebista płyta.
Jakoś puszczałem mimo uszu.
No i mile się rozczarowałem.
Zajebista płyta.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
[quote][i]Wysłane przez Wódz_Dziesięć_Niedźwiedzi[/i]
Też zauważyłeś inspirację Running Wild w jednym z kawałków? :> [/quote]
Ale ja tylko myspace looknąłem- ale średnio mi się to widzi. A już ufny w spusty różnych szemranych magisterków filozofii chciałem to kupić w ciemno. Bozia ustrzegła.
edit: forgive me father for i have sinned - it fucking rulez!
Też zauważyłeś inspirację Running Wild w jednym z kawałków? :> [/quote]
Ale ja tylko myspace looknąłem- ale średnio mi się to widzi. A już ufny w spusty różnych szemranych magisterków filozofii chciałem to kupić w ciemno. Bozia ustrzegła.
edit: forgive me father for i have sinned - it fucking rulez!
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
Dopiero teraz kupiłem "To The Nameless Dead" i od paru dni słucham. Co ciekawe dyskusja o Primordial w głównej mierze skupiła się na najlepszych albumach roku 2007 roku albo na tym, czy Desaster jest w pytę czy nie jest w pytę. Powiem tak - kompozycyjnie płyta lepsza od "The Gathering Wilderness", ale wokalnie jest minimalnie gorzej - czegoś mi brakuje. Oczywiście to tylko niuans, bo jestem oczarowany tym graniem. Patos nie musi być postrzegany jako coś złego, jeśli jest umiejętnie używany, a tej umiejętności Irlandczykom odmówić nie można. Dla mnie jedna z najlepszych pły ubiegłego roku - stwiam ją na poziomie NEUROSIS, a takie DsO to może się schować. Ostatnio słuchałem też Negura Bunget i zauważam sporo podobieństw w kreowanym przez te kapele klimacie, który ktoś nazwał nacjonalistycznym - to też niekoniecznie jest wadą.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
Szczerze mówiąc to ambicje artystyczne takiego Primal Fear możnaby porównać do Modern Talking. :lol:Maria Konopnicka pisze:Niezłe zestawienie - równie dobrze Modern Talking mógłbyś dorzucić - też z Niemiec.aryman pisze:tak jak Accept, UDO, Helloween, Gamma Ray, Primal Fear). Czy to przypadek, że to niemieckie kapele? :wink:
-
- postuje jak opętany!