FARSOT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

FARSOT

18-11-2007, 15:37

W zalewie gówna zwanym potocznie "Niemiecki BM" czasem trafi się fajna rzecz. Po dwóch demkach zainteresowało się nimi Lupus Lounge i wydali właśnie ich debiut o genialnym tytule "IIII". Tym razem mamy tutaj lekko klimatyczny, relatywnie prosty, dość chwytliwy BM. Nic mocno odkrywczego, ale słucha się bardzo fajnie. Enjoy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-11-2007, 15:50

Jak na szkopów to całkiem dobry ten kawałek z nowego albumu. Ksywy też fajne mają.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 15:53

Na ksywy nie patrzyłem, ale rzeczywiście mocne.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 15:55

[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
W zalewie gówna zwanym potocznie "Niemiecki BM" czasem trafi się fajna rzecz. [/quote]

Akurat jeśli by tak rozumować to to jest gównem na tle paru innych świetnych projektów.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-11-2007, 16:00

Generalnie niemiecki BM to wybitna kupa z paroma wyjątkami potwierdzającymi regułe.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 16:10

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
W zalewie gówna zwanym potocznie "Niemiecki BM" czasem trafi się fajna rzecz. [/quote]

Akurat jeśli by tak rozumować to to jest gównem na tle paru innych świetnych projektów. [/quote]

Popatrzmy, ile może być zespołów BM w DE? 600? 700? Naprawdę dobrych naliczyłem 12, mogłem o czymś zapomnieć ale nie sądzę:

Anael
Farsot
Helrunar
Katharsis
Lunar Aurora
Luror
Mayhemic Truth
Moonblood
Nihil Nocturne
Pest (Ger)
Secrets of the Moon
Winterblut

Farsot może nie osiąga poziomu SotM, ale trzyma się zajebiście. Oczywiście nijak nie można porównywać czy odnosić tego do Katharsis czy Luror, bo to zupełnie inne granie, ale "zajebistość" niemieckiej sceny to mit.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 16:32

Wjebałeś to pare gówien i zapomniałeś albo nie znasz kilku innych 1szo klasowych projektów, ale powedzmy sobie szczerze - z każdego kraju da się znaleźć podobnie małą liczbę dobrych kapel, dlatego żadna różnica czy to Szwaby czy Szwedzi. Farsot to przeciętniak, do tego troche cukierkowy i modny.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 16:34

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]zapomniałeś albo nie znasz kilku innych 1szo klasowych projektów[/quote]

np.?
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 16:40

nie powiem:D
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 16:42

Zajebiście, najlepiej rzucić jakąś tezę i jej nie poprzeć i chcieć do tego być traktowanym poważnie.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

18-11-2007, 16:42

W zalewie gówna zwanym potocznie "Niemiecki BM" czasem trafi się fajna rzecz.[/quote]

[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
Generalnie niemiecki BM to wybitna kupa z paroma wyjątkami potwierdzającymi regułe. [/quote]

a juz myslalem ze w pogladzie o niemieckiej scenie BM jestem odosobniony :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 16:46

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]zapomniałeś albo nie znasz kilku innych 1szo klasowych projektów[/quote]

np.? [/quote]

No nie wymieniłeś najlepszej, do ktorej te wszystkie razem(poza NN,luror,katharsis , te są zajebiste) nie mają startu , a farsot to jakaś podróbka shining , gówniane.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 16:49

[quote][i]Wysłane przez NifelheiM[/i]
No nie wymieniłeś najlepszej, do ktorej te wszystkie razem nie mają startu , a farsot to jakaś podróbka shining , gówniane. [/quote]

To oświeć mnie o wszechwiedzący...
Farsot a Shining??? Trochę inny profil. Tak jakbyś powiedział że klapki to marna podróbka adidasów.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 16:52

No nie wymieniłeś najlepszej, do ktorej te wszystkie razem nie mają startu , a farsot to jakaś podróbka shining , gówniane. [/quote]

To oświeć mnie o wszechwiedzący...
Farsot a Shining??? Trochę inny profil. Tak jakbyś powiedział że klapki to marna podróbka adidasów. [/quote]

No jak tego słuchałem miesiąc temu to tak mi sie skojarzyło. Odpal sobie ziąą DARK TRIBE - In Jeraspunta , to cie pozamiata.
To chyba najlepsza płyta bm, od 96 roku.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 16:57

No jak tego słuchałem miesiąc temu to tak mi sie skojarzyło.
[/quote]

No to rzeczywiście, posłuchałeś sobie z raz miesiąc temu, nasunęło ci się jakieś dziwne skojarzenie, to przy nim zostałeś, zamiast je zweryfikować. Pominę milczeniem fakt że ni chuja nie wiem jak można to nawet czysto muzycznie z Shining skojarzyć...

[quote]
Odpal sobie ziąą DARK TRIBE - In Jeraspunta , to cie pozamiata. [/quote]

Nie sądzę, aczkolwiek poświęcę te 3 minuty na ściągnięcie tego albumu to się obada.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 17:08

Z tym swoim farsot to sie możesz schowac przy Dark tribe, pewnie ci sie zajebiście spodoba , ale sie nie przyznasz, żeby nie było ,ze mam racje :) (wiem ,ze mam, każdy komu to poleciłem, mówi ze to JEST genilane.)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 17:18

Niezłe i pojebane, da sie posłuchać. Ma bardzo dobre momenty ale nuży szybko. Nie jest to 1sza klasa tak jak Katharsis, Nihil Nocturne czy Luror.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

18-11-2007, 17:24

A mnie nuzy katharsis...
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 17:26

[quote][i]Wysłane przez So_It_Is_Done[/i]
Niezłe i pojebane, da sie posłuchać. Ma bardzo dobre momenty ale nuży szybko. Nie jest to 1sza klasa tak jak Katharsis, Nihil Nocturne czy Luror. [/quote]

No nie myślałem że się z tym osobnikiem kiedyś zgodzę. Ale rzeczywiście - te 3 zespoły grają świetnie.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

18-11-2007, 17:31

Z tym swoim farsot to sie możesz schowac przy Dark tribe, pewnie ci sie zajebiście spodoba , ale sie nie przyznasz, żeby nie było ,ze mam racje :) (wiem ,ze mam, każdy komu to poleciłem, mówi ze to JEST genilane.) [/quote]

Po pierwsze, z niczym się nie będę chował, bo to znowuż zupełnie inna muzyka, mogę słuchać i jednego, i drugiego. Posłuchałem tego Dark Tribe i mogę powiedzieć, że jest całkiem dobre. Nie jest genialne, nie jest nawet bardzo dobre, ot, po prostu, wyróżniający się w niemieckich realiach, ale przeciętny na skalę światową zespół, który nawet nie może umieścić swoich tekstów, pewnie w obawie przed obnażeniem ich głupoty. Przyznam, płytka mnie trochę zaciekawiła, ale mam duuuuużo lepsze rzeczy do słuchania.

Aha, żeby rzucić takie stwierdzenie:
[quote]To chyba najlepsza płyta bm, od 96 roku.[/quote]
Trzeba być:
- głuchym
- ignorantem
- mało osłuchanym
- skrajnie podatnym na propagandę*

* - niepotrzebne skreślić.

Prawda jest taka, że od 1996 wyszło tyle fajnych albumów, że to coś nie dość że by się nie zmieściło w 50, to pewnie miałoby kłopoty z TOP100.
ODPOWIEDZ