WITCHCRAFT (Szwecja)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Mam "Firewood" na CD. Kiedy usłyszałem to pierwszy raz w radiu to byłem przekonany, że to jakiś nieznany mi zespół z lat 70. Jakiż byłem zdziwiony, kiedy prowadzący audycję zakończył stwierdzeniem "to byli młodzi Szwedzi z Witchcraft". Słucha się tego wybornie, byle nie za często, bo jeszcze zbrzydnie i czar pryśnie.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez antigod[/i]
Szkoda browara. Przy takich okazjach lepsze Gehennah albo Inferno (z o umlaut na końcu)
[/quote] Gehennah można sobie podetrzeć...co najwyżej, a i Inferno ("umlautowe") nie jest zbyt dobre do piwska. Owszem, tak się pisze, ale Antyboże, zauważ żeś młodzieniec i Tobie do przelewu zawartości butelki do gardła potrzeba drgawek, musisz kołysać swymi biodrami (ku uciesze Długopisyyyyyyyyyy) w rytm jakiegoś jazgotu. Natomiast zdecydowana większość uczestników tego forum to ludzie, którzy mają wyżarte gardła przez jabole i inne bałagany (typu "Czar teściowej", "Komandos" czy "Byk"), nie przez nalewki (typu "Cytrynowy gul"). Poza tym ich gardła przyjmują piwo niczym zlew wodę. Zatem ponownie stwierdzę, że muzyka Witchcraft lepiej się do tego celu nadaje. Pamiętaj, też kiedyś zaczniesz się bujać w rytm muzyki, nie podrygiwać jak paralityk 
Szkoda browara. Przy takich okazjach lepsze Gehennah albo Inferno (z o umlaut na końcu)

-
- postuje jak opętany!
- lucass
[quote][i]Wysłane przez Wishman[/i]
Hehehe, no to zaraziłeś się tym zupełnie jak ja
[/quote]
No naprawde ta plyta ma ponadczasowy wymiar. Z jednej strony chilluje swoim, jak dla mnie psychodelicznym brzmieniem pzywodzacym na mysl kapele z '70 zeszlego wieku, z drugiej strony nie daje sie czlowiekowi wylaczyc a to za sprawa tekstów.
Nie wiem czy to tylko moje spostrzezenie ale barwa i maniera wokalisty kojarzy mi sie z GlennemDanzigiem
Hehehe, no to zaraziłeś się tym zupełnie jak ja

No naprawde ta plyta ma ponadczasowy wymiar. Z jednej strony chilluje swoim, jak dla mnie psychodelicznym brzmieniem pzywodzacym na mysl kapele z '70 zeszlego wieku, z drugiej strony nie daje sie czlowiekowi wylaczyc a to za sprawa tekstów.
Nie wiem czy to tylko moje spostrzezenie ale barwa i maniera wokalisty kojarzy mi sie z GlennemDanzigiem

LEGALISE DRUGS & MURDER
- lucass
Masz rację, nie pamiętam teraz tytułu, ale jeden refren (drugi, albo trzeci kawałek) to jakby Danzig z jedynki lub "Lucifuge". Momentami gość śpiewa też jak Morrison. Podobny styl. Według mnie to dobry wokalista. [/quote]
Dokladnie nalecialosci The Doors tez sa wyraznie slyszalne i to nie tylko w wokalu.
Masz rację, nie pamiętam teraz tytułu, ale jeden refren (drugi, albo trzeci kawałek) to jakby Danzig z jedynki lub "Lucifuge". Momentami gość śpiewa też jak Morrison. Podobny styl. Według mnie to dobry wokalista. [/quote]
Dokladnie nalecialosci The Doors tez sa wyraznie slyszalne i to nie tylko w wokalu.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Duvelor
Na początku jak posłuchałem muzyki z ich myspace to myślałem, że w swojej sali prób chłopaki mają ołtarzyk jedynie Black Sabbath. Ale jak dorwałem płyty to ucieszyłem się jeszcze bardziej bo goście czerpią z najlepszych wzorców. Myślę, że to świetna sprawa, że ktoś tak gra. Bo brakowało mi tego sposobu interpretacji starego grania. Przecież nie wszyscy muszą czepać jedynie z twórczości Motorhead czy Venom
Okazuje się, że można też z powodzenie z Led Zeppelin, Black Sabbath, Uriah Heep i The Doors właśnie.

- lucass
Na początku jak posłuchałem muzyki z ich myspace to myślałem, że w swojej sali prób chłopaki mają ołtarzyk jedynie Black Sabbath. Ale jak dorwałem płyty to ucieszyłem się jeszcze bardziej bo goście czerpią z najlepszych wzorców. Myślę, że to świetna sprawa, że ktoś tak gra. Bo brakowało mi tego sposobu interpretacji starego grania. Przecież nie wszyscy muszą czepać jedynie z twórczości Motorhead czy Venom
Okazuje się, że można też z powodzenie z Led Zeppelin, Black Sabbath, Uriah Heep i The Doors właśnie. [/quote]
Akurat mój pierwszy kontakt z nimi mialem wczoraj i tylko albo az z Alchemist. Jak ta ich muzyka wyglada na poprzednich albumach? Tez czeste ucieczki w rozmaite rejony czy bardziej koncentracja na jakims konkretnym stylu?

Akurat mój pierwszy kontakt z nimi mialem wczoraj i tylko albo az z Alchemist. Jak ta ich muzyka wyglada na poprzednich albumach? Tez czeste ucieczki w rozmaite rejony czy bardziej koncentracja na jakims konkretnym stylu?
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Duvelor
W sumie grają bardzo podobnie. Wiadomo, lekkie różnice da się zauważyć. Jest to na tyle elastyczna stylistyka, że można nagrać w tej konwencji kilka tytułów, a i tak będą się od siebie różnić. Wydaje mi się, że poprzednie albumy były mocniejsze. Oczywiście bez przesady, przecież to w końcu hard rockowy band
Myśle, że te kawałki z ich strony i z myspace są miarodajne. Zanim zakupiłem ich CD sprawdziłem też na youtube. Jest troche materiału. Reasumując, można w ciemno brać wszystkie trzy nagrania, a zawodu nie bedzie.

- lucass
W sumie grają bardzo podobnie. Wiadomo, lekkie różnice da się zauważyć. Jest to na tyle elastyczna stylistyka, że można nagrać w tej konwencji kilka tytułów, a i tak będą się od siebie różnić. Wydaje mi się, że poprzednie albumy były mocniejsze. Oczywiście bez przesady, przecież to w końcu hard rockowy band
Myśle, że te kawałki z ich strony i z myspace są miarodajne. Zanim zakupiłem ich CD sprawdziłem też na youtube. Jest troche materiału. Reasumując, można w ciemno brać wszystkie trzy nagrania, a zawodu nie bedzie. [/quote]
Dobrze wiedziec, ze to pewniaki. Dzieki.

Dobrze wiedziec, ze to pewniaki. Dzieki.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- gelO
- rasowy masterfulowicz
- lucass
[quote][i]Wysłane przez gelO[/i]
Tak sobie czytam opinie i ogólnie zachwalana kapelka jest więc trzeba będzie się zainteresować, w sumie Dorian nie wydaje kapel na potęge, w wiekszości te wartościowe. W ogóle w Polsce ożna gdzieś płyty dostać, chodzi i o cd, bo jakis vinyl na allegro widziałem, ale nic poza tym [/quote]
Skombinuj sobie Gelu bo naprawde warto. Mnie powalilo od pierwszego odsluchu co czesto sie nie zdarza
Tak sobie czytam opinie i ogólnie zachwalana kapelka jest więc trzeba będzie się zainteresować, w sumie Dorian nie wydaje kapel na potęge, w wiekszości te wartościowe. W ogóle w Polsce ożna gdzieś płyty dostać, chodzi i o cd, bo jakis vinyl na allegro widziałem, ale nic poza tym [/quote]
Skombinuj sobie Gelu bo naprawde warto. Mnie powalilo od pierwszego odsluchu co czesto sie nie zdarza

LEGALISE DRUGS & MURDER