Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
[quote][i]Wysłane przez Buła[/i]
[quote][i]Wysłane przez rob[/i]
kiedyś nawet na trasie Vader ich supportował [/quote]
a nie oni Vader? [/quote]
nie, był nawet w Wawie taki koncert w Stodole... ,`The Darkest Age- Live`(1993)- jeśli dobrze pamiętam był podczas tej trasy nagrywany.
Mogło tak być, choć wydaje mi się, że nie. Wszystko jednak możliwe, bo to było strasznie dawno;) Jedno jest pewne, w Gdańsku grali wtedy przed Proletaryatem.
Ostatnio, trochę przez przypadek, przypomniałem sobie "Przemijanie". Piękny utwór. Po prostu piękny. Pamiętam, że jak płyta miała premierę to wszędzie w jinglach wrzucali właśnie jego fragmenty.
[quote][i]Originally posted by kocurejro[/i]
dawne czasy nie pamietam, ale nie bylo tak ze Vader i Proletaryat grali wtedy na rownorzednych zasadach ? [/quote]
To chyba była pierwsza poważna tarasa Vader,grali jak gośc specjalny,wtedy nagrali pierwszą swoją płyte Live
[quote][i]Originally posted by KAKAESIAK[/i]
Byłem 3 razy na koncercie i rewelacji nie było, zmesmaczyła mnie lewacka część publiki w pacyfkach na szyi i koszulkach z brudstoku. [/quote]
[quote][i]Originally posted by Gore_Obsessed[/i]
Ostatnio, trochę przez przypadek, przypomniałem sobie "Przemijanie". Piękny utwór. Po prostu piękny. Pamiętam, że jak płyta miała premierę to wszędzie w jinglach wrzucali właśnie jego fragmenty.
[Edited on 12/8/07 by Gore_Obsessed] [/quote]
bo to jest doskonały numer z jeszcze doskolalszej płyty
Legendarna grupa Proletaryat wraca po kilkuletniej przerwie, z nowym materiałem, zawierającym dziewięć autorskich kompozycji. Fanów zespołu na pewno ucieszy fakt, że Proletaryat wciąż trzyma się swojego charakterystycznego stylu, łącząc na albumie „Ząb za ząb” mocne riffy z refleksyjnymi tekstami. Nowa płyta Proletaryatu budzi nadzieje na pozytywny odbiór ze strony fanów i krytyków, a także potwierdza, że zespół nadal jest aktywny i twórczy w swoim charakterystycznym stylu. Płytę promuje utwór „Nie damy się”.
Tracklista:
01. Zdechła Rewolucja
02. Nie damy się
03. Pies
04. Jesteśmy stąd
05. Żeby został ślad
06. Nienawiść taką znam
07. Szajba
08. Kim
09. Teraz my
To nowe nawet nie stało koło starego. Słuchając tego starego czuło się ten klimat szarych Pabianic na początku lat dziewięćdziesiątych muzycznie i tekstowo. Teraz to w sumie o chuj chodzi w tej muzyce.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.