adaptery
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zahartowany metalizator
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ostatnio kupiłem dla kumpla adapter Technicsa, więc siłą rzeczy rzuciłem okiem na igły - dla tego cuda zaczynają się od 40 zł (górnej granicy nie ma, ale chyba na 150 zł można spasować, chyba że ma się naprawdę dobry wzmacniacz, głośniki i duże wymagania), ale chyba w skali 1-3 lat (w zależności od częstotliwości słuchania) to chyba nie jest duży wydatek.
-
- zahartowany metalizator
Jeżeli masz mału budżet polecam rozejrzeć się z używanym Technicsem lub Denonem. Za 200-300 zł mozna dorwać ciekawe gramofony tych marek...trzeba tylko troszkę samozaparcia i cierpliwości....Wishman pisze:Jaki adapter najlepiej kupić? Oczywiście chodzi o jakość, ale i cena ma niebagatelny wpływ. Możecie coś polecić?
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Jaki gramofon ?
Nazbierało się trochę "czarnych" płyt i byłoby miło co jakiś czas posłuchać ale mój gramofon jakiś rok temu wyzionął ducha ... W związku z tym CO MACIE i CO POLECACIE ? Lepiej kupić zupełnie nowy czy "lepszy" używany ? Chcę wydać jakieś 666 - 800 zł . 

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
za tą cenę powinieneś chyba kupić jakiegoś tańszego, ale całkiem możliwego Pro-Jecta (Debiut III?)
pytanie czy masz dużo EP? bo jeżeli tak to raczej wybierz coś z elektroniczną zmianą prędkości
pytanie czy masz dużo EP? bo jeżeli tak to raczej wybierz coś z elektroniczną zmianą prędkości
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Silent_Sea
Sprawdziłem ten model Pro-Jecta - Debut III i chyba faktycznie będzie to najlepsze rozwiązanie, niekoniecznie finansowe - cena to 890 złOlo pisze:za tą cenę powinieneś chyba kupić jakiegoś tańszego, ale całkiem możliwego Pro-Jecta (Debiut III?)

Jeszcze pytanko - czy przedwzmacniacz jest bardzo istotnym elementem czy mogę go sobie darować ?
- Tymothy
- postuje jak opętany!
odnosnie tego gramofonu, w jego opisie napisano "Wersja posiada wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy dla wkładek typu MM z wyjściami: liniowym oraz USB 1.1" tzn. ze mozna go podlaczyc do kompa przez USB i sluchac analogow z glosnikow komputerowych?Olo pisze:za tą cenę powinieneś chyba kupić jakiegoś tańszego, ale całkiem możliwego Pro-Jecta (Debiut III?)
Hello darkness, my old friend
- roman
- zaczyna szaleć
Raczej chodzi o to "Digitalisation of analog signals for recording direct to disk via USB with suitable recording programs", ale pewnie mozna tez sluchac plyt przez glosniki od kompa. Nalezy tylko uwazac na model bo sa rozne modele Debiuta. Sam Debut III ma tylko ramie, silnik, talerz
. Trzeba brac te wersje Pro-Ject Debut III/Phono USB

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
wersja z wyjściem USB po prostu pozwala na bezproblemowe zgrywanie muzyki z analogów do formatu cyfrowegoTymothy pisze:odnosnie tego gramofonu, w jego opisie napisano "Wersja posiada wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy dla wkładek typu MM z wyjściami: liniowym oraz USB 1.1" tzn. ze mozna go podlaczyc do kompa przez USB i sluchac analogow z glosnikow komputerowych?Olo pisze:za tą cenę powinieneś chyba kupić jakiegoś tańszego, ale całkiem możliwego Pro-Jecta (Debiut III?)
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
jeżeli nie będziesz mial przedwzmacniacza w gramofonie (w większości wypadków raczej go nie ma, ale np. własnie Debut III w wersji Phono ma) i nie masz we wzmacniaczu oddzielnego wejścia oznaczonego jako przeznaczone na gramofon (co oznaczałoby że Twój wzmacniacz ma wbudowany taki przedwzmacniacz na tym wejściu) to owszem - będzie to bardzo ważne bo po prostu nic sobie nie posłuchasz...Silent_Sea pisze:Jeszcze pytanko - czy przedwzmacniacz jest bardzo istotnym elementem czy mogę go sobie darować ?

- Silent_Sea
Olo pisze:jeżeli nie będziesz mial przedwzmacniacza w gramofonie (w większości wypadków raczej go nie ma, ale np. własnie Debut III w wersji Phono ma) i nie masz we wzmacniaczu oddzielnego wejścia oznaczonego jako przeznaczone na gramofon (co oznaczałoby że Twój wzmacniacz ma wbudowany taki przedwzmacniacz na tym wejściu) to owszem - będzie to bardzo ważne bo po prostu nic sobie nie posłuchasz...Silent_Sea pisze:Jeszcze pytanko - czy przedwzmacniacz jest bardzo istotnym elementem czy mogę go sobie darować ?

Na audio forach i innych dzwiękowych audiofilach są podzielone opinie i sam już nie wiem ...

http://allegro.pl/item323904156_dual_cs ... _mkii.html
http://allegro.pl/item323584853_niespot ... syka_.html
http://allegro.pl/item321475257_gramofo ... artz_.html
może np: Onkyo lub nowy Denon
http://allegro.pl/item324365467__srebrn ... 116a_.html
http://allegro.pl/item319339010_denon_d ... ntrum.html
? ? ?
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
tak btw - ta oferta jest chyba niezła:
http://www.allegro.pl/item318604280_gra ... rakow.html
koles chyba wlasnie podlacza gramofon bez przedwzmacniacza i nic nie słyszy hehehe.. jak ktoś chce wyhaczyć (zapewne) sprawny i całkiem niezły gramofon za mała cenę to jest to wydaje mi się zajebista okazja - mam identycznego do tego Grundiga Technicsa i jestem jak najbardziej zadowolony
koles chyba wlasnie podlacza gramofon bez przedwzmacniacza i nic nie słyszy hehehe.. jak ktoś chce wyhaczyć (zapewne) sprawny i całkiem niezły gramofon za mała cenę to jest to wydaje mi się zajebista okazja - mam identycznego do tego Grundiga Technicsa i jestem jak najbardziej zadowolony
- Silent_Sea
Może i faktycznie to ZAJEBIASZCZA okazja ale koleś zaznaczył "Odbiór tylko osobisty" więc odpada ... może komuś innemu się poszczęści ...Olo pisze:tak btw - ta oferta jest chyba niezła:
Kur..a @!!! Ruszcie temat - właśnie dopijam piąte piwo i jak wipije jescze dwa/trzy to na 667 % coś kupię

- Silent_Sea
- rob
- w mackach Zła
na twoim miejscu wybrałbym odbiór osobisty takiego sprzętu (nie wiem jak jest w twoim przypadku), ale chyba jest już za późno ...Silent_Sea pisze:Ostatecznie olałem nowy sprzęt i kupiłem na Allegro gramofon TECHNICS SL-BD3 za 400 zł i jestem naprawdę zadowolony... zobaczymy jak długo
... WINYL RZĄDZI !
jebać frajerów