ISVIND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
ISVIND
Kolejny zapomniany niesłusznie przez wielu zespół z Norwegii. Pozostawili po sobie 2 demka, epkę, split z Orcrist i ich dzieło największe - "Dark Waters Stir", który - nie przesadzając - powinien zajmować miejsce w czołówce płyt z tego kraju. Klasyczny, relatywnie prosty black metal z niesamowitym klimatem, którego strasznie brakuje nowym hordom. Znowuż, jak ktoś ma digipack DWS we względnie akceptowalnej cenie na sprzedaż to bym łyknął.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Słyszałem tylko "Nivelheimen" i rzeczone "DWS". Demo słabe, płyta taka sobie, bez podniety, należy puszczac max 2 razy w roku.

zakładając, że czołówka będzie obejmowała jakieś 50 płyt to może się załapieMorph pisze:ich dzieło największe - "Dark Waters Stir", który - nie przesadzając - powinien zajmować miejsce w czołówce płyt z tego kraju.

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Mental
- Legolas
- świeżak
Tak, to bardzo zacna kapela norweska (choc moge sie wypowiadac tylko na podstawie tego, co slyszalem: czyli na razie 1 plyty; do demowek musze dotrzec); chyba dosc slabo doceniana w Polsce (podobnie jak rownie dobry Koldbrann czy Taake); niestety, nie znam w ogole demowek ani innych plyt, tylko slyszalem 'Dark Waters Stir'.
Ha en riktig god vinter! 

- boroowa
- Adrian696
- zahartowany metalizator
- TORTURER
- w mackach Zła
Jakis czas temu,chyba sie reaktywowali,była nawet strona nowa,ale teraz znów cicho,strona nie działa,wieści zadnych nie ma.A "Dark Waters Stir" jest zajebista,ponura,melancholijna surowa,nie do podrobienia w sumie,mimo iz ram stylistyki raczej nie rozsadzili,konkretny norweski czarny diament.
Death Dwells in Love
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Re: ISVIND
Jak dla mnie wieś śpiewa i tańczy tnąc się i wrzeszcząc. Nie bardzo mi podchodzi.
- FENIKS
- w mackach Zła
dobra rzecz. Klasyczny norweski black metalowy album.brakuje teraz takich płyt. Reszta sobie eksperymentuje...
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Brakuje? Przecież ostatnio mozna zaobserwowac wysyp klasycznego, norweskiego BM: Dodsengel, Sarath, Mare, Kaosritual, Celestial Bloodshed. Jak to nie są rzeczy utrzymane w starym duchu Norsk Bm to ja juz nie wiem. ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Kingu
14.10.2011 wychodzi Legion HelveteFENIKS pisze:Klasyczny norweski black metalowy album.brakuje teraz takich płyt.
- FENIKS
- w mackach Zła
na to własnie czekam .mam nadzieje ze na brutalu zapierdola cos nowego.Kingu pisze:14.10.2011 wychodzi Legion HelveteFENIKS pisze:Klasyczny norweski black metalowy album.brakuje teraz takich płyt.
z kapel co wymieniłeś mógłbym przyłożyć rękę do Celestial... i Mare.Alsvartr pisze:Jak brakuje?Przecież ostatnio mozna zaobserwowac wysyp klasycznego, norweskiego BM. Dodsengel, Sarath, Mare, Kaosritual, Celestial Bloodshed, jak to nie są rzeczy utrzymane w starym duchu Norsk Bm to ja juz nie wiem ;)FENIKS pisze:Klasyczny norweski black metalowy album.
Owszem wychodzą ale nie wiem dlaczego mam wrażenie że to wszysko czasem bez jadu, mocy, rozpierdolu, o zgrozo finezji..
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "