HATE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Niezła płytka, mięsista, po trochę niespójnym Anaclasis ta jest zdecydowaną poprawą. Dobre, mięsiste brzmienie, bardzo dobry wokal. Zwalcowane utwory, zimna, mechaniczna atmosfera, od czasu do czasu tylko popsuta "ni w cipkę ni w oko" blastem. Nie za długa, przemyślana, zarówno muzycznie (w większości) jak i lirycznie (na tyle na ile słychać - wokal bardzo wyraźny). In minus na pewno przeładowanie tymi nikomu niepotrzebnymi blastami w 2 czy 3 utworach. Niezłe, ale bez zachwytów. Po pierwszym przesłuchaniu mocne 5, może 6/10.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Słucham właśnie kawałka "Immonium Coeli" - ja pierdyle co za chujnia... "Resurrection Machine" może minimalnie lepszy - nie znoszę szarpanych/urywanych riffów. "Threndy" też jakiś taki nudnawy... chyba zaczynają ocierać się o black (notabene chujowy). Chyba nie dla mnie - zdecydowanie wolę z okresu kiedy grali identycznie jak Deicide.
- Adrian696
Słucham 3 raz - i ocenka rośnie - już jest wyżej niż dał Morph - co oznacza, że warto wydać kasę - ale...
W "Threnody" to ja czuję ostatni Satyricon - może nie jest to jakiś duży minus - bo wyciągnęli to co najlepsze, ale to pozostało... Zresztą w "Omega..." przy zwolnieniach też to słychać... kilka kilerów jest - micha cieszy - poanalizujemy po kilkunastu przesłuchaniach.
W "Threnody" to ja czuję ostatni Satyricon - może nie jest to jakiś duży minus - bo wyciągnęli to co najlepsze, ale to pozostało... Zresztą w "Omega..." przy zwolnieniach też to słychać... kilka kilerów jest - micha cieszy - poanalizujemy po kilkunastu przesłuchaniach.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Coś z tym Satyricon jest, z tym że kierowałbym się raczej ku wolniejszym momentom z RE albo Volcano. Uściślając jeszcze ocenę, bo jeśli już mam jakoś oceniać płytę cyferkami to jestem zwolennikiem skali liniowej, a nie takiej gdzie płyta dobra musi mieć 8 czy 9:
5 to dla mnie płyta przyzwoita, ot stany średnie
6 to płyta dobra, która w jakiś sposób wyróżnia się spośród całej masy albumów w podobnej stylistyce.
I to nowe Hate to właśnie raczej takie porządne 6. Bo na "moją" 7, czyli płytę bardzo dobrą i taką, na którą warto wydać kasę i nie mieć kaca moralnego to nowy Hate raczej nie zasługuje.
5 to dla mnie płyta przyzwoita, ot stany średnie
6 to płyta dobra, która w jakiś sposób wyróżnia się spośród całej masy albumów w podobnej stylistyce.
I to nowe Hate to właśnie raczej takie porządne 6. Bo na "moją" 7, czyli płytę bardzo dobrą i taką, na którą warto wydać kasę i nie mieć kaca moralnego to nowy Hate raczej nie zasługuje.
Give birth to something dead
-
- postuje jak opętany!
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Muzyka podana bardzo profesjonalnie ale przewidywalna, nudna i bez polotu. Produkcja wyjątkowo syntetyczna i plastikowa - dla mnie nie do przyjęcia. Nigdy nie byłem fanem, ale przyznaję, że poszczególne numery typu Holy Dead Trinity podobały mi się jak najbardziej. Nie dla obecnej koncepcji - tak muzycznej jaki i image'u.
- 4m
- weteran forumowych bitew
Całkiem dobre są te kawałki muzycznie - zwłaszcza w gitarach. Słychać, że mają pojęcie o graniu i myślą, kurna - myślą!, a nie na ślepo walą przegląd patentów innych grajków. W Polsce to naprawdę rzadkość i choćby dlatego będzie warto ten krążek kupić. Perkusja ma kiepski, suchy sound i czasami jakby odstaje od tego co reszta zespołu gra, chociaż wmiksowana jest sensownie. Bas podobnie jak na Anaclasis nie ma szczęścia do realizacji, choć już bardziej pod gitary przylepiony. Po tych trzech kawałkach - 89/100, czekam na krążek 
ps. fajne "czajniczki" i "szumy" tam chodzą po tłach - może być niezły klimat

ps. fajne "czajniczki" i "szumy" tam chodzą po tłach - może być niezły klimat

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
-
- postuje jak opętany!
- Mental
Jezeli juz to te kawalki beda sie sprawdzaly tylko i wylacznie na zywo, taki np. "Hex" na plycie brzmi chujowo, a zagrany live kopie dupe. Nie inaczej jest z tymi kawalkami: kartonowa perkusja, gitarki ladnie sobie plumkaja, ehhh...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Kingu
HATE - Morphosis
Morphosis mnie rozwaliło. Adam wciąż w świetnej formie kompozytorskiej i... wokalnej. Album jest perfekcyjnie wyważony. Każdy kawałek jest inny, każdy ma swój charakter, swoje smaczki aranżacyjne i klimat. Totalnie koncertowy materiał. Będzie szaleństwo... Słucham tego na okrągło. Włos się jeży, krew szybciej krąży, chęć rozjebania wszystkiego dookoła... Dokładnie taki death metal jaki na mnie działa.
Przykładowo Immum Coeli, fragment od 3:38 do 3:58 - 20 sekund ejakulacji nienawiści, i te zmasowane blachy na końcu fragmentu...
Powinni zagrać na tym jubileuszowym Vadera.
Przykładowo Immum Coeli, fragment od 3:38 do 3:58 - 20 sekund ejakulacji nienawiści, i te zmasowane blachy na końcu fragmentu...
Powinni zagrać na tym jubileuszowym Vadera.
- boroowa
Re: HATE - Morphosis
już wyszło? nie orientuję się w T-Allach, a chyba do tej gazetki dokleją tę płytę?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Deviant
- w mackach Zła
Re: HATE - Morphosis
Juz nie dokleją,ma w sklepie być do nabycia w cenie 50 zeta.boroowa pisze:już wyszło? nie orientuję się w T-Allach, a chyba do tej gazetki dokleją tę płytę?
- Mol
- Gore_Obsessed