VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
-
chemicals1
- rozkręca się
-
chemicals1
- rozkręca się
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Bardzo podoba mi się w tym albumie fakt lekkiego odpuszczenia tempa, bo te ich ultraszybkie 2,5-minutowe łomoty mnie naprawdę nudziły. Za to takie "Dark Transmission" czy "Choices" bardzo dobrze wchodzą. I to: "There is always your way" skandowane pod koniec płyty. Hmmm...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Zabawne, że ostatnio nawet Peter przebąkuje w wywiadach, że to była "być może niepotrzebna płyta". Moim zdaniem to zdecydowanie okres słabości VADER'a. Ci którzy wiedzą jak przebiegało komponowanie tej płyty mogą się tylko uśmiechnąć na te całe gadki o "odważnej, nowatorskiej itp." płycie. Płyta 2-3 utworów, trochę mało jak na standardy VADER'a.Gore_Obsessed pisze:A mnie ostatnio naszło, że "The Beast" jest bardzo niedocenianym wydawnictwem.
A jak dla mnie to BttB, Litany czy Revelations zmiatają "Bestię".Mort pisze:ja doceniłem od razu, bardzo lubie te plyte, fajnie sie slucha, kawalki sa chwytliwe, dla mnie to obok The Art of War i Reign Forever World najlepsze co wydali od czasu De Profundis
- Block69
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Kingu
Bo to nie była żadna zmiana stylu, tylko czas słabości i bezpłodności twórczej. Na szczęście, ten okres minął. Nie sądziłem, że to kiedykolwiek napiszę w przypadku tego zespołu, niezwykle zresztądla mnie ważnego, ale cóż...Riven pisze:Co do The Beast - nie powiedzialbym, zeby to byla jakas zmiana stylu.
Pierwiastek agresji uleciał już pod Reign Forever World. Jak na razie niestety bezpowrotnie. Same blasty nie czynią muzyki agresywną. Przynajmniej dla mnie. Jest znów ostro, brutalnie ale nie AGRESYWNIE.Riven pisze:imo graja tak samo jak wczesniej (niektore riffy sa tam tak do bolu ograne, ze sie zrzygac mozna), tylko mniej agresywnie i bez ciezaru.
- Gore_Obsessed
- lucass
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
I znów się zgadzam z przedmówca, chyba mamy bardzo podobne gusta... Szczególnie DP to jedna z najlepszych płyt DM jakie powstały w tamtym czasie na świecie i broni się nadal świetnie...Nie zmienia to faktu, że nowe dokonania Vader, które z płyt do końca mnie nie przekonują, na żywo nabierają zupełnie innej lepszej jakości i kopią dupę.