MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Rattlehead
- ultravox
[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
jak się kiedyś spotkamy to masz u mnie dwa browary:
[/quote]
Piwko w dobrym towarzystwie jest zawsze mile widziane. Sam chetnie postawię, jak będziesz kiedyś w Trójmieście to daj znać.
[quote][i]Wysłane przez Rattlehead[/i]
ale jaki to ma związek z muzyką. Pierdol "Rudego" i słuchaj muzyki [/quote]
Właśnie, tym bardziej, że Rudy zawsze miał problemy ze sobą.
jak się kiedyś spotkamy to masz u mnie dwa browary:
[/quote]
Piwko w dobrym towarzystwie jest zawsze mile widziane. Sam chetnie postawię, jak będziesz kiedyś w Trójmieście to daj znać.
[quote][i]Wysłane przez Rattlehead[/i]
ale jaki to ma związek z muzyką. Pierdol "Rudego" i słuchaj muzyki [/quote]
Właśnie, tym bardziej, że Rudy zawsze miał problemy ze sobą.
- SzatanHimself
- starszy świeżak
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- SzatanHimself
- starszy świeżak
- Duban
- weteran forumowych bitew
Trafiłem wreszcie nowy album za rozsądne pieniądze i muszę przyznać, że jako stary fan Megadeth się nie zawiodłem. Płyta z przecięcia Countdown i Youthanasia ze szczyptą poprzedniego albumu. Mi się podoba, choc może jest jeszcze co nieco do poprawienia. Jednym się spodoba, innym nie. Jeśli nazwać Megadeth zespołem metalowym, szerokim łukiem omijając przedrostek 'thrash', to United Abominations jest bardzo dobrym krążkiem. Więcej napiszę po kilku kolejnych sparingach.
Edit: solówki są naprawdę mocne!
Edit: solówki są naprawdę mocne!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
-
- rasowy masterfulowicz
- Rattlehead
Właśnie skończyłem słuchać UA i przyznam, że dawno mnie nic tak nie wymęczyło. Solóweczki z dupy, których mimo melodyjności nie idzie wogóle zapamiętać, remake kretyńskiego kawałka po francusku, sto riffów a żadnego dobrego. Nic nowego, jedynie zlepek kilku przeszłych płyt, do tego idiotyczne mieszanie się w politykę, bo przecież teraz Hamerykanie nie lubią Busha, więc krytyka pana prezydenta przełoży się na wzrost sprzedaży płyty. Calość długa w chuj, nudna jak "Moda na sukces", nie ma hiciorów, całość ledwo ratuje jedynie szczątkowa energetyka tej muzyki. Jeszcze do tego bonusowy numer zatytułowany jest "Czarny Łabądź" - a mi sugerowano inną orientację... Generalnie podziękuję i życzę nie wydawania więcej płyt. Przynajmniej nie takich. 5,5\10
edit: jeszcze cover LZ nie daje rady...
- Duvelor
Zgadzam się i w sumie żałuję, że kupiłem ten album.jesterSS pisze:Właśnie skończyłem słuchać UA i przyznam, że dawno mnie nic tak nie wymęczyło. Solóweczki z dupy, których mimo melodyjności nie idzie wogóle zapamiętać, remake kretyńskiego kawałka po francusku, sto riffów a żadnego dobrego. Nic nowego, jedynie zlepek kilku przeszłych płyt, do tego idiotyczne mieszanie się w politykę, bo przecież teraz Hamerykanie nie lubią Busha, więc krytyka pana prezydenta przełoży się na wzrost sprzedaży płyty. Calość długa w chuj, nudna jak "Moda na sukces", nie ma hiciorów, całość ledwo ratuje jedynie szczątkowa energetyka tej muzyki. Jeszcze do tego bonusowy numer zatytułowany jest "Czarny Łabądź" - a mi sugerowano inną orientację... Generalnie podziękuję i życzę nie wydawania więcej płyt. Przynajmniej nie takich. 5,5\10
- gen_molibden
- świeżak
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Edinazzu
No cóż nie jest to najlepszy album Megadeth ,ale i tak nie jest źle. Największą wadą tej płyty jest jej nierównośc. Do 5 kawałka wszystko chodzi jak w helweckim zegarku, później niestety wszystko się rozmywa, no i ten bezsensownu remake A Tout Le Monde. Co do rzekomej komercyjności tekstów to zwrócę uwagę ,że Megadeth praktycznie od początku preferował taką tematykę. Przeczytaj teksty i zobacz okładki do np Peace Sells, Rust In Peace czy do System Has Failed to zrozumiesz swój błąd(ta uwaga do Jesterssa)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Edinazzu
Killing Is My Buissness 6/10
Peace Sells 9,5/10
So Far So Good So What 9/10
Rust In Peace 10/10
Countdown To Extinction 9/10
Youthanasia 8/10
Cryptic Writtings 7,5/10
Risk -
World Needs A Hero 8,5/10