Ja ich widziałem ze 2-3 tygodnie temu na żywo i powiem, że nadal urywają łebantigod pisze:Jak ich widziałem 2-3 lata temu na żywo to byłem zaskoczony, że kapela mi wogóle nieznana, a na żywo urywała łeb nie gorzej niż nie jedna, renomowana kapela zza oceanu.
GORTAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Sindecade promo 2007 zostanie wydane przez francuską Gorification Musix/Death Metal Mania jako split z Centurion i ich Sacrilege. Poszukiwania wydawcy na pełen materiał ruszają niebawem. Trwają ostatnie poprawki w studio. Okładkę Blastphemous Sindecade zaprojektował Xaay. Tymczasem ruszyła nowa wersja strony http://www.gortal.pl
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
- gen_molibden
- świeżak
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Rimmon, nasz webmaster od kilku lat. Prowadzi też serwis/webzine http://www.warheim.orgWishman pisze:Podoba mi się nowa strona...przejżysta, czytelna, prosta, ale wciąga. Majorze, kto ją robił?
Brzmienie garów było/jest jeszcze poprawiane przy dalszych fazach miksów. Czy się podoba, kwestia gustu, ale są to prznajmniej żywe gary, a nie pan myszka, który na koncercie dotanie zadyszkiPelson pisze:Szkoda tylko brzmienia perkusji, brzmi jak na mój gust trochę płasko.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Nie, nie. Już mówiłem, że "all-star". Poza tym ta kapela już chyba nie jest "active", przynajmniej nic od ostatnich 3-4 lat o nich nie słychać. Panowie zajęli się swoimi nowymi zespołami, które grają znacznie bardziej stonowaną odmianę metalu.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Zawsze myślałem, że w DDrum wali się w spację. Szybciej wychodzą podwojne stopyMajor pisze: Brzmienie garów było/jest jeszcze poprawiane przy dalszych fazach miksów. Czy się podoba, kwestia gustu, ale są to prznajmniej żywe gary, a nie pan myszka, który na koncercie dotanie zadyszki
Anti, przecież tam akarat nie było chyba co przyspieszać? (słyszałem tylko dwójkę).
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
długopisyyyyyyyyyy
Re: GORTAL - Sindecade - promo 2007
slucham właśnie utworu "Perversity Rites" Gdyby ten materiał zrobił w studio ten co np. robił "Failures For Gods" było by dobrze
Nie ma takiego przedniego pierdolniącia takiej siły że jak siknie to pierdyknie! Podoba mi się... jest naprawdę technicznie, szybko i ciekawe riffowanie. Naprawdę dosyć oryginalne. I nie właże ci w dupe Major, nie martw się 
Jest taki troszkę posmak Immolation np. we zwolnieniu w połowie "Blastphemous". A tak w ogóle to na myśl mi jeszcze przychodzi Devilyn - sposób śpiewania troche podobny do Novego, a i intensywność grania tez podobna - z tych wcześniejszych Devilynów. Wiecej solówek by się przydało... jak dla mnie oczywiście.
Jest taki troszkę posmak Immolation np. we zwolnieniu w połowie "Blastphemous". A tak w ogóle to na myśl mi jeszcze przychodzi Devilyn - sposób śpiewania troche podobny do Novego, a i intensywność grania tez podobna - z tych wcześniejszych Devilynów. Wiecej solówek by się przydało... jak dla mnie oczywiście.
- Wieczor
- zaczyna szaleć
Re:
rob pisze:Infernal War?antigod pisze:Albo jak pewien polski all-star band, który w studio przyspieszał partie bębnów...
Ale dopierdoliłeś teraz. Weź kurwa zajmij się znaczkami lub zbieraj karty telefoniczne ale nie poruszaj tematu garów w IW jak nie masz o tym choćby najmniejszego pojęcia.. Widać że nie widziałeś ich na żywo i nie miałeś okazji porównać prędkości z płyty z tymi na żywo.
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Trafiliscie pod odpowiednie skrzydla.Szkoda, ze akurat mine sie z premiera. Ale nadrobie w styczniu.
- Sebol
- zaczyna szaleć
Hehe, dokladnie to samo chcialem napisac; Pagan to na Polandie naprawde dobra rzeczAroHien pisze:Trafiliscie pod odpowiednie skrzydla.
Musze przyznac, ze calkiem milo sie slucha tych nowych kawalkow, wiadomo, ze to jest material jeszcze przed ostatnimi polerowaniem, wiec brzmienie sie troche poprawi, ale juz na tym etapie jest ok (na tyle na ile da sie wylapac sluchajac z myspace)
Slychac pewne echa kilku znamienitych zespolikow z gatunku DM, ale nie powiedzialbym, ze jest to jakas kalka. Zreszta trzymajac sie stylistyki smiertelnego grania te "echa" sa prawie nie do unikniecia.
Sposrod tych dwoch kawaleczkow bardziej widzi mi sie Perversity Rites, ale Deathamation tez jest ok
Well done
- Mol
- zahartowany metalizator
A mnie sie srednio podoba. Niby wszystko jest tak jak byc powinno, a jednak nie wchodzi. Choc byc moze ma to zwiazek z faktem, ze chyba jestem coraz bardziej wybredny jesli chodzi o DM.
Co do podpisania papierow - gratulacje!
Co do podpisania papierow - gratulacje!
-
długopisyyyyyyyyyy

Major fajnie sobie po lewej stoi