EXODUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

17-11-2007, 02:13

A słyszałeś debiutancką płytę młodzieńców z EVILE "Enter the Grave"?
Jo! Ale nie będę pizgał teoriami, że kładą debiutem dziadów z Bay Area, bo znowu ktoś mi zarzuci, że za młody jestem i się nie znam.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

17-11-2007, 02:29

Nie bądź taki bojaźliwy. Popuść cugli!
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2007, 02:40

A słyszałeś debiutancką płytę młodzieńców z EVILE "Enter the Grave"?
Tak sobie slucham myspace'owych sampli i... czuje sie mlodszy o 20 lat :) (choc w sumie to jeszcze szczyl wtedy bylem i takiej muzyki nie sluchalem), ale kurnasz, panowie łoją aż miło. Tylko niech wokalista popracuje troche nad głosem, bo jakoś tak spiewa wszystko na jedno diable kopyto i zamiast dokladac do thrashowego pieca to utrzymuje ogien na tym samym poziomie.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2007, 02:41

Wysłane przez Maria Konopnicka
EVILE niestety nie słyszałem, gdzie można nabyć ich płytkę? Chętnie bym posłuchał. Jeśli chodzi o thrash metal to jeszcze tylko OVER KILL może podskoczyć w tym roku... No chyba, że właśnie jacyś młodzi gniewni zaskoczą.
Sprawdz tutaj :
http://www.myspace.com/evileuk
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

17-11-2007, 12:13

EVILE niestety nie słyszałem, gdzie można nabyć ich płytkę? Chętnie bym posłuchał.
Mystic.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

17-11-2007, 14:03

Slayer powinien się uczyć...
Brawo dla tej pani.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

17-11-2007, 16:15

Jeśli można wiedzieć, to czego?
jebać frajerów
Awatar użytkownika
angelique
rozkręca się

17-11-2007, 17:43

jebać recenzje na metal-archives ! Nowy EXODUS rozpierdala !!! Jeszcze wczoraj bym w to nie uwierzył, ale to fakt !!! Album roku 2007 w kategorii thrash metal. Howgh!
Panie Maria, jak generalnie podobało mi się do tej pory to co było pisane z Pańskich rąk, tak chyba słuchamy innego albumu...
Nowy Exodus jest zwyczajnie PRZECIĘTNY !!! Samo napierdalanie w instrumenty nie wystarczy, moim zdaniem zabrakło trochę pomysłów na tą płytę. "Tempo..." było o niebo lepsze niż najnowszy album.
Przez szacunek do grupy posłucham jeszcze, może się przekonam...
Jak można znosić myśl, że dąży się do zła....
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

17-11-2007, 17:50

Wysłane przez Mol
Brawo dla tej pani.
Troche kpinka... bo Slayer zjada Exodus z kopytami na płytach w wersji LIVE zabija na śmierć...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

17-11-2007, 17:54

Kurde... posłuchałem parę razy tej płytki z majspejsa i zajebiście mi sie podobała... i w tym momencie wpadł mi w łapy nowy Bloodthirst. Ja wiem że to są dwa skrajnie różne podejścia do grania thrashu, ale Polacy rozjebali Exodus na łopaty - tak na mój gust przynajmniej (a on jest dość specyficzny). Niestety, oznacza to, ze nowy album Exodus na swoją kolejną szansę u mnie musi chwilkę poczekać - ale na pewno ją dostanie i ma nadzieję, zę ta płyta dostarczy mi co najmniej tyle radości co dwie poprzednie (o klasykach typu BBB nie wspominając)
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

17-11-2007, 17:54

Nowe Slayery to bieda z kupą przy Exodus.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

17-11-2007, 18:05

No fakt,nowy Exodus to odstawił peleton że hoho,świetny materiał,wkurwienie i moc!
ki3r
zaczyna szaleć

18-11-2007, 13:52

Powiem tak. Atrocity Exhibition przeskoczyło u mnie Shovel Headed ale nie dało rady przeskoczyć Tempo. Co nie zmienia faktu, że to album roku jeśli chodzi o thrash. Solidne 9/10.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

18-11-2007, 22:30

Wysłane przez Gothmog
Ja wiem że to są dwa skrajnie różne podejścia do grania thrashu, ale Polacy rozjebali Exodus na łopaty - tak na mój gust przynajmniej (a on jest dość specyficzny).
LOL Z całym szacunkiem.... podoba mi się debiut naszych rodaków, grają z polotem i nie brak im talentu - tyle, że są jeszcze dwie ligi niżej niż Exodus - i szczytem dyletanctwa byłoby się z tym nie zgodzić.
Ale ja nie mówię, kto gra w której lidze itp. Bo i jakie miały by być kryteria?? Ilość sprzedanych płyt? Ilość super wyjebanych solówek?
Mam tylko na myśli to, że nowy Exodus na chwilę obecną ustąpił miejsca w MOIM odtwarzaczu (choć słuchałem go tylko z majspejsa... ale to taki skrót myślowy) płytce Bloodthirst, która weszła mi bez popitki i od razu. Może właśnie dlatego, że to materiał dużo prostszy, bezpośredni i... nie wymagający wsłuchania się. Pewnie będzie tak, że jak już dostanę płytkę z nowym Exodus w łapki i posłucham dłużej to tę płytę docenię... krótko mówiąc "wejdzie mi ona". Ale na chwilę obecną to materiał Bloodthirst, z którym obcowałem częściej, i który przez takie "chamskie pierdolnięcie" (w pozytywnym sensie) jest bardziej przyswajalny, jest DLA MNIE materiałem, który MNIE kręci.
Czy to nazywasz dyletanctwem?

Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

19-11-2007, 00:58

Wysłane przez rob
Jeśli można wiedzieć, to czego?
Grać świeżo, porywająco i ciekawe, ale jednocześnie nie wychodząc poza ramy gatunku. Slayer kombinował łypiąc okiem w stronę nowocześniejszego, modnego grania, a później zafundował nam album, który absolutnie nie wnosił nic nowego do ich twórczości (abstrahując od tego, że wielu osobom się spodobał).
Slayer:
1.gra świeżo,
2.gra porywająco,
3.ciekawie,
4.wychodzenie poza ramy gatunku, wg mnie nie jest zarzutem (patrz pkt.1)
5.o jakim albumie S piszesz?
Trochę odmienne mamy podejście. :) Osobiście nie porównuję do siebie tych dwóch kapel, w ramach stylu, mimo wszystko mocno się różnią. Doceniam bardzo Exodus, ale Slayer to jest większa para kaloszy.
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

19-11-2007, 08:44

http://youtube.com/watch?v=Ubi1PUwYsiU

Czy to Dukes daje radę czy tego utworu się NIE DA zepsuć?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

19-11-2007, 08:48

Chociaż w sumie się nie dziwię - jakbym miał słuchać muzyki z komputera z mp3 to pewnie też wolałbym Bloodthirst niż Exodus. Właśnie z powodów o których wyżej wspomniałeś: "dlatego, ze to materiał dużo prostszy, bezpośredni i... nie wymagający wsłuchania się".
Albo nieuważnie czytasz moje wcześniejsze wypowiedzi, albo próbujesz mnie obrazić (przy czym obstawiam to drugie). Owszem, Exodusa słuchałem tylko z komputera (z majspejsa) bo po prostu go JESZCZE NIE KUPIŁEM, w przeciwieństwie do Bloodthirst, którego mam, i jak wcześniej zaznaczyłem słucham częściej (bo mam... Tu akurat nie ma jakiejś karkołomnej konstrukcji logicznej, nie?). A, że 'weszła mi' ta płyta szybciej niż Exodus miał choćby szansę (no z majspejsa to sobie za dużo nie posłuchasz, ja dałem rade bodaj 2 razy) to sam się nie dziwisz. Co do tego czy Bloodthirst nie wymaga wsłuchania się to bym polemizował, ale to nie jest kwestia do poruszania w tym temacie. Fakt, może nie do końca fortunnym było użycie przeze mnie określenia "rozjebał na łopaty" (tyle, że w przeciwieństwie do wielu tutejszych forumowiczów potrafię się przyznać do tego, że czasem coś chlapnę pod wpływem entuzjazmu itp.), ale w momencie kiedy to pisałem słuchałem prawie wyłącznie debiutu Polaków. I tyle. A Exodus szansę dostanie, niech tylko dorwę tę płytę na dłużej (lub na stałe) - wtedy wypowiem się szerzej.

Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

19-11-2007, 18:29

No i gites. Zgoda? :)
No i już... :)
A co do srania w windzie to muszę kiedyś spróbować... szkoda tylko, ze mieszkam na parterze (a właściwie to trochę w piwnicy) ... taki mój prywatny underground. ;)

esq
postuje jak opętany!

05-02-2008, 23:24

świetny ten ostatni Exodus, niby wszystko już było, ale kopie tak jak powinno, thrash nigdy się nie nudzi :)
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Mehmet Ali Agca
świeżak

08-02-2008, 13:17

Bonded By Blood - gniecie wszystko od lat, reszta to kwestia gustu
W666
ODPOWIEDZ