IXXI
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 4m
- weteran forumowych bitew
- Block69
- zahartowany metalizator
- rob
- w mackach Zła
-
- postuje jak opętany!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- COFFIN
Jestem w trakcie słuchania, całkiem fajna płytka na całkiem niezłym poziomie
W niektórych kawałkach słychać bardziej niż na jedynce, że w składzie jest gitarzysta Ondskapt. Jest sporo zmian w stosunku do debiutu, same partie gitar zdecydowanie ciekawsze, inne brzmienie, wokal mniej więcej ten sam. To tak na pierwszy raz 

'Come the Blessed Madness'
- brb
- postuje jak opętany!
Re: IXXI
slyszal juz ktos nowa plyte? dla mnie straszne rozczarowanie. jestem po kilku przesluchaniach i nie moge tego przetrawic. dwie poprzednie cenie wysoko i katowalem swojego czasu strasznie. w sumie plyta nieco dojzalsza, wolniejsza, zero melodi i hiciarstwa :\ tak jak skaut napisal w topicu o funeral mist, traci troche ostatnim satyricon
- Skaut
Dlatego jest wysmienita! Pelno tutaj powrotow do oldschoolowej stylistyki, troche thrashowych nalecialosci, brak zapychaczy, brak silenia sie na true-evil-oldschool kapele, do tego swietne zadziorne brzmienie. Momentami mam nawet skojarzenia z ostatnim Aura Noir. Wlasnie przez ten brak ckliwej melodyjnosci i taniego hiciarstwa swietnie sie tego slucha. No i ten Voivodowy riff w "Southern Tribes" - zajebioza.brb pisze:slyszal juz ktos nowa plyte? dla mnie straszne rozczarowanie. jestem po kilku przesluchaniach i nie moge tego przetrawic. dwie poprzednie cenie wysoko i katowalem swojego czasu strasznie. w sumie plyta nieco dojzalsza, wolniejsza, zero melodi i hiciarstwa :\ tak jak skaut napisal w topicu o funeral mist, traci troche ostatnim satyricon
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
Re: IXXI
nowa płyta mnóstwo ok. irytuje jedynie brzmienie garów.
słucha się mimo to doskonale, chociaż brakuje mi w tym pewnej głębi.
słucha się mimo to doskonale, chociaż brakuje mi w tym pewnej głębi.