Wznowienia...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Wznowienia...
...czyli refleksje wieczorne, co chcielibyście wydać ponownie, gdyby tylko pojawiła się taka możliwość. Bez dyskusji na temat digi czy jewel, remaster czy bez, nowa okładka i tym podobne. Zwyczajnie- wasza lista.
Żeby nie robić z tego tematu kolejnego o najbardziej pożądanej płycie- chodzi mi o albumy, które nabylibyście, gdyby były dostępne szerzej, a jednocześnie nie mieszczące się na waszej liście najbardziej pożądanych tytułów i gdzie moglibyście zadowolić się reedycją zamiast wydawać trzycyfrowe kwoty w walutach obcych.
Z mojej strony-
Mordicus "Dances from the left"
Winterland "Welcome my last chapter"
Armoured Angel - obie epki i cały album
Diabolicum-"The grandeur of Hell"
Kobong -"Kobong"
Current 93 "All the pretty little horses"
Żeby nie robić z tego tematu kolejnego o najbardziej pożądanej płycie- chodzi mi o albumy, które nabylibyście, gdyby były dostępne szerzej, a jednocześnie nie mieszczące się na waszej liście najbardziej pożądanych tytułów i gdzie moglibyście zadowolić się reedycją zamiast wydawać trzycyfrowe kwoty w walutach obcych.
Z mojej strony-
Mordicus "Dances from the left"
Armoured Angel - obie epki i cały album
Diabolicum-"The grandeur of Hell"
Kobong -"Kobong"
Current 93 "All the pretty little horses"
- Mol
- zahartowany metalizator
-
- weteran forumowych bitew
-
- rasowy masterfulowicz
jedynka gorement, chyba byla wznowiona jakies 2 lata temu,
serpent temptation mozna kupic w digipaku i na 1 dysku z Beyond the Unknow - czyli IMO niedorzeczny pomysl, od pewnego czasu Roadrunner para sie czyms podobnym i co jakis czas wypuszcza cos z serii 2 from the vault( chyba jakos tak ) - widzialem takie nieszczesne wydania Suffocation i Obituary
serpent temptation mozna kupic w digipaku i na 1 dysku z Beyond the Unknow - czyli IMO niedorzeczny pomysl, od pewnego czasu Roadrunner para sie czyms podobnym i co jakis czas wypuszcza cos z serii 2 from the vault( chyba jakos tak ) - widzialem takie nieszczesne wydania Suffocation i Obituary
I AM MORBID
- lordfekal
- zaczyna szaleć
Jest jeszcze jedno (nie digi) wydanie tego albumu na CD, z 96 roku (Radiation Rec./Nuclear Blast). Posiada oryginalną okładkę - ta ze szkieletami. Natomiast kolejność utworów i tytuły niektórych, zostały zmienione. Właśnie ta edycja jest pierwszym wydaniem tego materiału na CD.AroHien pisze:Co do serpent temptation,to wersja na digi jest calkowicie rozna zORYGINALNA wersja tego albumu (a ta ukazala sie tylko na analogu) i tez zyczylbym sobie tego wznowienia
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

- Maleficio
- Kontakt:
- sveneld
- zaczyna szaleć
To są dwie płyty na jednym krążku, czy dwie płytki w jedny pudełku?Mort pisze: od pewnego czasu Roadrunner para sie czyms podobnym i co jakis czas wypuszcza cos z serii 2 from the vault( chyba jakos tak ) - widzialem takie nieszczesne wydania Suffocation i Obituary
Widziałem reedycje Roadrunnner Annihilator -Alice in Hell/Never,neverland i King Diamond -Them/Conspiracy. Były tam jakieś bonusy, więc chyba na pojedynczą płytę by nie weszło.
Only dead fish flows with the stream...
A po co bulić setki złotych za oryginały, skoro czasem reedycje są właściwie idetntyczne (vide Darkthrone'y w slipcase) ? W takich wypadkach first pressy mają wartość wyłącznie kolekcjonerską.Maleficio pisze:wznowienia to syf... wszystkie te die hardy i nie wiem co. Wole dac wiecej za orginal
Ja reflektowałbym za wznowieniem "Obscuritatem Advoco Amplectére Me" Abruptum. Bez remastera i z pierwszą okładką.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: Wznowienia...
Ten zostaĸ wznowiony w boxie The Inmost Light. Piękne wydanie. Polecam. Jest na Allegro za 125 zł, ale na zachodzie można wyrwać ze 30 zł taniej.Pelson pisze: Current 93 "All the pretty little horses"
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
-
- rasowy masterfulowicz
Właśnie dlatego napisałem, że bez podziału na digi, remastery, srery i chujowe okładki. Po prostu wstawiasz tytuł. Czysta forma "wishful thinking"Maleficio pisze:wznowienia to syf...

Pytanie ile więcej i ile faktycznie osób na to stać. Pomijając już sam fakt, że większość z tych tytułów pojawia się na aukcjach sporadycznie, jeśli w ogóle.Maleficio pisze:wszystkie te die hardy i nie wiem co. Wole dac wiecej za orginal
Taki box Armoured Angel obiecany był już daaawno temu.
- Maleficio
- Kontakt:
Pytanie ile więcej i ile faktycznie osób na to stać. Pomijając już sam fakt, że większość z tych tytułów pojawia się na aukcjach sporadycznie, jeśli w ogóle.Maleficio pisze:wszystkie te die hardy i nie wiem co. Wole dac wiecej za orginal
[/quote]
Tak, lecz uwazam ze satysfakcja jest ogromna jak na cos sie od lat poluje na ebay i w koncu sie uda upolowac:) Cena w niektorych przypadkach jest nie wazna:)

Tak przeglądełem sobie Wolfpacka i przypomniała mi się jedna rzecz, tam zresztą recenzowana. W roku 2001 ukazała się nakładem Primitive Art Records jedyna w dyskografii epkda projektu Born Of Fire "Chosen By The Gods", złożonego z samych szwedzkich chlorów, ze Stjärnvindem na czele. Epka już wyprzedana, a ja chętnie widziałbym reedycję w formie MCD. Wiem, że to tylko zespół stworzony ad hoc, ale nie lekceważyłbym sprawy, bo ci Szwedzi już wielokrotnie udowadniali, że bez zbytniego przykładania się wysyłają całą konkurencję w kosmos. Że wspomnę tylko Murder Squad i Ribspreader...
-
- zaczyna szaleć
Re: Wznowienia...
Jeśli chodzi Ci o Vinterland to jestem jak najbardziej za, jest to jedna z niewielu płyt BM, która spodobała mi się za pierwszym jej odsłuchaniem, a teraz znaleźć ją na allegro czy ehuju za normalne pieniądze to sztuka magika.Pelson pisze: