SKITLIV - TYLKO DLA PEDAŁÓW!!!!!!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
SKITLIV - TYLKO DLA PEDAŁÓW!!!!!!
Dwójka aktualnie największych pojebów na scenie - Maniac i Kvarforth jednoczy się w homoseksualnym ścisku liżąc się nawzajem ku oburzeniu gawiedzi blackmetalowej, dając w ten sposób światu plugawego bękarta, demo "Kristiansen and Kvarforth Swim in the Sea of Equilibrium While Waiting ", będące świetną wariacją na temat mocarnego doomu, stając się zarazem jednym z najciekawszych materiałów roku 2007. Duet psychopatów w przepiękny sposób dokonuje kradzieży w utworze pierwszym - "Who will deliver us from Gold & Planets", będącym ukłonem w stronę zeszłorocznej płyty pewnego słynnego projektu z nieco innych rejonów muzycznych... w każdym razie m. in. Riven się posra z ekscytacji, gdy to usłyszy;) Na ten rok zapowiadany jest długograj Shitlife zatytułowany póki co "Amfetamin", wcześniejsza nazwa była po norwesku z tego co pamiętam. Tymczasem... opinie o dotychczas dostępnym demie mile widziane.
Jeszcze chciałem dodać, że riff ze "Slow Pain Coming" to rip-off z... a zresztą, sami poznacie, bo tego nie znać po prostu nie można;)
Jeszcze chciałem dodać, że riff ze "Slow Pain Coming" to rip-off z... a zresztą, sami poznacie, bo tego nie znać po prostu nie można;)
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Słyszałem jeden kawałek z myspace. Właściwie to chyba był już taki temat, ale nieważne...
Brzmi to generalnie jakby Maniac chciał nagrać swoją wersję Ordo Ad Chao, czy też może raczej pozrzynać trochę z Sunn O))).
Dla mnie OK. Jak tak dalej będzie, to szykuje się niezły album.
Brzmi to generalnie jakby Maniac chciał nagrać swoją wersję Ordo Ad Chao, czy też może raczej pozrzynać trochę z Sunn O))).
Dla mnie OK. Jak tak dalej będzie, to szykuje się niezły album.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Mi ten cover średnio podszedł. Wałki z myspace lepsze.Riven pisze:na razie slyszalem cover 'Good morning great Moloch' w wykonaniu Maniaca i do srania mialem daleko, zas blizej do ziewania ; ))
ale pedalow chetnie sprawdze, w koncu sa kontrowersyjni
I dream of colour music,
Gdzie to znalazłeś?Riven pisze:na razie slyszalem cover 'Good morning great Moloch' w wykonaniu Maniaca i do srania mialem daleko, zas blizej do ziewania ; ))
A jak usłyszysz pierwszy numer z dema Skitliv to serio się posrasz. Bo tam więcej jest nie tyle Maniaca i Niklasa, co... sam zobaczysz kogo, ale pewnie się domyślasz;)
- Riven
- Kontakt:
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
1 kawałek zdecyydowanie za krótki;) Ciekawe czy na długograju możemy liczyć na więcej takich eksperymentów? I w ogole, czy to demko w jakiś sposób wyrokuje o przyszłym kształcie muzyki Skitliv, czy to zawsze będą tylko nieokiełznane eksperymenty dwóch "gwiazdorów"?
2 i 3 bez rewelacji. Wszystkie "modne" elementy są na swoim miejscu, i nawet brzmi to dobrze, ale nie ma się czym szczególnie podniecać.
Może w większej ilości ta muzyka potrafiłaby zrobić większe wrazenie, przytłoczyć, wyssać powietrze z płuc... Na razie jest tylko(aż?) obiecująco.
2 i 3 bez rewelacji. Wszystkie "modne" elementy są na swoim miejscu, i nawet brzmi to dobrze, ale nie ma się czym szczególnie podniecać.
Może w większej ilości ta muzyka potrafiłaby zrobić większe wrazenie, przytłoczyć, wyssać powietrze z płuc... Na razie jest tylko(aż?) obiecująco.
- zekke
- weteran forumowych bitew
nie wiem, za duzo powiedziec nie mozna bo to 3 tracki, wlasciwie tylko 2. Oba sa calkiem wcipke. Gdyby na pelnym albumie nagrali cos w klimacie wypadkowych shining i lifelover w stylistyce ktora bylaby polaczeniem ordo z sunn o to posralbym sie z radosci ; ).
btw jak dla mnie to tibet nihuja tam nie pasuje, przynajmniej nie w takiej formie.
btw jak dla mnie to tibet nihuja tam nie pasuje, przynajmniej nie w takiej formie.
- Riven
- Kontakt:
zaczalem sluchac. pierwszy numer z Tibetem ZAJEBISTY. swietne brzmienie, wlasciwie nie wiem co tam gra, nie jestem pewien czy to gitara.
edit: przesluchalem.
calkiem porzadna muzyka, ale bez rewelacji. na pewno z checia zapoznam sie z ich kolejnymi wyziewami, ale do tego za czesto wracac nie bede, chyba, ze w ramach 'tla'. no ale intro wspaniale.
edit: przesluchalem.
calkiem porzadna muzyka, ale bez rewelacji. na pewno z checia zapoznam sie z ich kolejnymi wyziewami, ale do tego za czesto wracac nie bede, chyba, ze w ramach 'tla'. no ale intro wspaniale.
this is a land of wolves now
-
- weteran forumowych bitew
- Riven
- Kontakt: