JOYLESS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
JOYLESS
Ex-Forgotten Woods (wciąż mi zresztą nie znany) to jeden z tych zespołów, przy których ręce mechanicznie zaczynają kręcić się wokół żyletek, bynajmniej nie z potrzeby golenia zarostu. Zespół, który przeszedł metamorfozę z melancholijnego BM na grunt depresyjnego rocka, nic nie tracąc ze swej istoty, udowadniając, że nie liczy się konkretna forma muzyczna, a jedynie stojące za nią emocje. U mnie obydwie formy patologicznego przekazu prezentowanego przez Joyless wywołują natychmiastowy wzwód. A jak u was? Zgodzicie się, że nie ma w muzyce nic śliczniejszego niż uroczy reprezentanci takiego to nurtu? Nurtu, w którym Norwegowie obok Shining, Burzum i Strid wiodą niekwestionowany prym...
- zekke
- weteran forumowych bitew
Nie pamietam, kiedys sprawdzalem cos starszego to byla nuda w huj, szyszki i las z tego co pamietam wiec moze akurat tutaj trafiles z porownaniem do burzum ; ).jesterSS pisze:Rotlf, bo mi pikawa pęknie;) Powiązania z B\S dotyczą "Unlimited Hate". Natomiast takie podumowanie WAR to lekkie przegięcie.zekke pisze:slyszalem tylko Wisdom And Arrogance i nie wiem co ma wspolnego z shining czy tym bardziej burzum. anyway calkiem przyjemny kawalek cipkowatego rocka.
- cumchrist
- zaczyna szaleć
Unlimited Hate i szyszki? Fuck, coraz ciekawszych rzeczy można się dowiedzieć, no kiddin'
Swoja drogą zajebista płyta, depresyjny black zagrany bez zbędnego smęcenia, nihilistyczny klimat zbudowany prostym kopem w ryj
. Pluje sobie w brodę, że nie znam Wisdom and Arrogance. W sumie to nabył bym chętnie jak ktoś ma.
Swoja drogą zajebista płyta, depresyjny black zagrany bez zbędnego smęcenia, nihilistyczny klimat zbudowany prostym kopem w ryj

In us we all have the power
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
But sometimes it's so hard to see
And instinct is stronger than reason
It's just human nature to me
Forgotten Woods/Joyless po prostu uwielbiam (żeby nie pisać "kocham bezgranicznie"). Maksimum treści w minimum formy. Nic więcej nie napiszę, bo w przypadku tego zespołu wszelki mój obiektywizm zawodzi. W moim prywatnym rankingu ścisła czołówka i wątpię, że ten stan rzeczy kiedykolwiek ulegnie zmianie.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: Joyless
Ni chuja. :) TANK, VENOM, MOTORHEAD i TA sekcja rytmiczna. TO JEST TO!!!jesterSS pisze:Zgodzicie się, że nie ma w muzyce nic śliczniejszego niż uroczy reprezentanci takiego to nurtu? Nurtu, w którym Norwegowie obok Shining, Burzum i Strid wiodą niekwestionowany prym...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
wlasnie sobie odkurzylem W&A; baaaardzo depresyjny rock!
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
Re: Joyless
Nurt dzikich, skocznych przytupańców jest u mnie na drugim miejscu;)Gore_Obsessed pisze: Ni chuja.TANK, VENOM, MOTORHEAD i TA sekcja rytmiczna. TO JEST TO!!!
Może Cię to zainteresuje - na debiucie Joyless jest cover Motorhead właśnie, "(Don't Need) Religion" przekonwertowany z rock'n'rollowej stylityki na nieco depresyjną (LEPSZĄ dodajmy), czyli jest ciekawszy od oryginału;)
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
-
- postuje jak opętany!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt: