MORTUUS (SWE)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem raz i jakoś nie mam ochoty do tego wracać. Wszystko na miejscu, wszystko OK ale jakoś na dłuższą metę mnie nie porywa. Posłucham jeszcze.
Ale już bardziej podoba mi się debiutancki album Nihill - http://www.myspace.com/monumentumrecords
Ale już bardziej podoba mi się debiutancki album Nihill - http://www.myspace.com/monumentumrecords
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
-
- postuje jak opętany!
Wódz_Dziesięć_Niedźwiedzi pisze: Ale już bardziej podoba mi się debiutancki album Nihill - http://www.myspace.com/monumentumrecords
Kilkakrotnie miałem do czynienie z tą płytą i nie powiedziałbym żeby porywała bardziej niż Mortuus(który też mnie nie powalił). Są momenty bardzo dobre, ale jest też sporo dłużyzn.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Houwitser
- rozkręca się
jest znowu dostępny :Wishman pisze:Będzie znowu, okazuje się, że jednak pojawia się tu i ówdzie
http://www.allegro.pl/item329279121_mor ... te_cd.html
- INSULTER OF JESUS CHRIST
- rozkręca się
- Morph
- Kontakt:
Re: MORTUUS ( SWE )
Wręcz przeciwnie, po początkowym względnym zachwycie płyta ta ląduje w rynsztoku. 3/10
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- weteran forumowych bitew
u mnie tak samo.poczatkowy zachwyt.później płyta na allegro.
Morph pisze: 3/10
Panie, coś Pan

- Morph
- Kontakt:
No dobra, może nie trzy, ale wyżej piątki nie podskoczy.Hildr pisze:Morph pisze: 3/10
Panie, coś PanNie popadałbym w takie skrajności (doskonała-b.słaba). To całkiem dobry krążek z ciekawym klimatem, który narasta w miarę poznawania tego albumu. I moim zdaniem najlepszy przykład na to, że za pomocą wolnego tempa można wywołać dużo lepsze efekty niż poprzez ciągłe napierdalanie. Cios po "De contemplanda" był dla mnie dużo mocniejszy w porównaniu do niewinnych placków niektórych 'szybkich' płyt.
- Morph
- Kontakt:
Za to Ty masz niesamowity pociąg do skrajnie wtórnych "przeciętniactw bądź kup" i manierę przypisywania tymże cech wielkości - wiadomo, które zespoły mam na myśli. Żeby nie było - mówię o BM. Aż się boje co byś "promował" ze sceny Power Electronics.Drone pisze: No właśnie o to chodzi - mistrzowie średniego tempa. Na początku ta płyta wydawała mi się po prostu ok, ale teraz urosła do rangi takiego małego diamentu. Co do ocen kolegi Morpha, to już się przyzwyczaiłem, że jest nieprzewidywalny i szczerze mówiąc jego rekomendacje albo antyrekomendacje nie mówią mi zupełnie NIC
- Morph
- Kontakt:
Znowu pijesz do moich postów w stanie zejścia? Pozostańmy po prostu przy tym, że jak Twoje posty w "perłach" pozwoliły mi trochę fajnych rzeczy wyłowić tak 99% tych "objawień" sceny Black Metal wzbudza u mnie jeno uśmiech politowania, bo po prostu wygląda to na "owczy pęd".Drone pisze:W porównaniu do CHILDREN OF BODOM, to fakt, oni wszyscy startu nie mają