ANGANTYR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Belfegorek
- rozkręca się
ANGANTYR
Co sądzicie o tym duńskim Angantyr? Ynleborgaz (Zagrobelny:D) ma na koncie różne dziwne projekty, przy tym się wynudziłem, jednak dopiero płyta 'Haevn" bardzo mnie się psiamać spodobała !
info: http://www.metal-archives.com/band.php?id=3987
info: http://www.metal-archives.com/band.php?id=3987
- Belfegorek
- rozkręca się
- Belfegorek
- rozkręca się
-
- postuje jak opętany!
- Belfegorek
- rozkręca się
podoba mi sie, że koleś robi swoje, konsekwentnie (w swoim tempie) rozwija styl i pierdoli go czy to sie komuś podoba czy nie - inna sprawa, że wiekszość ludzi z którymi rozmawiałem na temat tego projektu miało o nim b. dobre zdanie. Swoją drogą, warto obadać niektóre zespoły w których udziela sie Ynleborgaz.
-
- rozkręca się
Re: ANGANTYR
Dobra cześki, a czy "Hævn" wyszedł na winylu? Jakoś nic nie mogę namierzyć w znanych mi distrach.
Angantyr jest w porządku. Może nigdy nie było to żadne objawienie, ale na starcie kasuje setki kapel grających w tej samej stylistyce.
- 4m
- weteran forumowych bitew
Kurna, panowie, wy sobie tak nie żartujcie. Dwa razy przesłuchałem Haevn i nie zamierzam więcej w życiu tego robić. Black-folk, ale ani to black, ani folk, czyli taka świńka morska. Co za pieprzona strata czasu 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Svig w ubiegłym roku nieźle mnie zaskoczył. doskonały album.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Zaiste. Generalnie chłopaki cały czas grają na wysokim poziomie w tej stylistyce.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
bardzo dobra, malo doceniania kapela. wszystko lykam jak mlody pelikan.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Jest i nowa płyta "Forvist", która jest moim pierwszym kontaktem z Angantyr. Dobre. Niby nie ma tu nic odkrywczego, ale jednak mam wrażenie, że nie byłoby trudno wychwycić ich w nawale black metalu, czuć, że nie jest to kolejny maszynowy kloc, tylko posiada własnego ducha człowieka, który to tworzył.
Po poprzedniej, niezwykle rozwiniętej dyskusji, pragnę otworzyć kolejną w związku z kolejnym krążkiem "Ulykke". Miks wszystkich zespołów BM jakie znasz, Darkthrone, Burzum, Mgła, generalnie każdy kawałek składa się z jakiegoś jednego motywu przewodniego który rzadko jest urozmaicany, tylko mielony w kółko do porzygu. wokal to ciągle to samo krakanie bez żadnych wariacji, w tle dość melodyjnie, na swój wzniosły, romantyczny sposób. Nazwać płytę spójną byłoby mało. Posłuchałem kilka razy, na chwilę się z nią pożegnam i zobaczę, czy będę tęsknił czy nie.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]