CRAFT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Morph
- Kontakt:
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
Ni w chuj nie jest to kwadratowe. Nie powiedziałbym też ze przepaść dzieli oba te wydawnictwa. Ale różnica jest(przestrzeń,zmysł budowa kompozycji), i choć teraz trudno to jednoznacznie okreslic/zdefiniowac różnica ta zaznaczy sie jeszcze bardziej przy kolejnych wydawnictwach Craft i Svartsyn. Hipotetycznie.
Jeszcze taka osobista dygresja: O ile rozwój kapel pokroju Svartsyn, czy też troche dalej np. Watain przebiega dość jednotorowo i jest to mniej lub bardzie przewidywalne o tyle kapele typu Craft, Shining jeśli jescze nie zaskakują to mam wrazenie że ich przyszle wydawnictwa rozpierdolą i zostawią głeboko w tyle większosć bm plytek w tym miejscu opisywanych.
Jeszcze taka osobista dygresja: O ile rozwój kapel pokroju Svartsyn, czy też troche dalej np. Watain przebiega dość jednotorowo i jest to mniej lub bardzie przewidywalne o tyle kapele typu Craft, Shining jeśli jescze nie zaskakują to mam wrazenie że ich przyszle wydawnictwa rozpierdolą i zostawią głeboko w tyle większosć bm plytek w tym miejscu opisywanych.
- Morph
- Kontakt:
To niech "rozpierdalają". Dla mnie "jednotorowość" rozwoju nie jest absolutnie wadą. I za powiedzmy 3-4 lata tak samo radośnie wciągnę - jeśli dalej utrzymają nieosiągalny dla wielu poziom - nowy album Svartsyn jak i Craft czy Shining, które mogą sobie zacząć grać mrocznego elecro-rocka. Chociaż nie sądzę żeby Craft zaczął jakoś diametralnie zmieniać swoją muzykę.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
Może nie zaraz electro-rock
Ale zmiany będą
Oczywiscie ze Svartsyn to nieosiagalny poziom dla wielu miernot które pałętają sie w czeluściach undergroundu. Ale abym naprawde ich wielbil i kupowal kazde cd potrzeba jednak jeszcze kilku cech których tym panom brakuje.
No,ale Ty mozesz powiedziec to samo o Craft.Wszak kady poszukuje czegos innego w muzyce..

Ale zmiany będą
Oczywiscie ze Svartsyn to nieosiagalny poziom dla wielu miernot które pałętają sie w czeluściach undergroundu. Ale abym naprawde ich wielbil i kupowal kazde cd potrzeba jednak jeszcze kilku cech których tym panom brakuje.
No,ale Ty mozesz powiedziec to samo o Craft.Wszak kady poszukuje czegos innego w muzyce..
-
- postuje jak opętany!
Morph pisze:A czymże innym jest Craft jak nie odgrzewanym Kotletem a'la Fenriz?
O "Fuck The Universe" tego bym nie powiedział. Oczywiście wszystko można sprowadzić do porównań z klasykami, wszędzie doszukać sie mniejszych czy większych wpływów...ale chyba nie tędy droga.
Moim zdaniem - na chwilę obecną - pewna oryginalność, świeżość, wyczuwalny potencjał Craft są niewspółmiernie większe niż w przypadku Svartsyn.
- Morph
- Kontakt:
Tak, oczywiście, ale od Svartsyn nie oczekuję ani oryginalności, ani świeżości, to ma być klasyczne do bólu granie na zajebistym poziomie. Dlatego każdy kolejny ich album będę wciągał w ciemno. Natomiast Craft dopiero pokazali swój potencjał na FTU i w ich przypadku liczę raczej na kolejny album, który może pozamiatać.
Give birth to something dead
- longinus696
- zahartowany metalizator
Huh... dla mnie ani Craft, ani tym bardziej Svartsyn nie są zespołami oryginalnymi. Na pewno nie w tych kategoriach należy poszukiwać między nimi różnicy.
Po prostu Craft to JAD w sonicznej postaci. Mają, jak to się mówi, "parcie na bramkę". Jak słyszę ich muzę to jestem z nimi w jednym pojeździe a droga jest ułożona z ludzkich trupów wszelkiej maści i rasy. Czysto subiektywne odczucie? Być może... ale dźwięki robione przez Craft są poskładane tak, że od razu czuję fanatyzm i szaleństwo.
A Svartsyn? Ot black metal jakich wiele, w dodatku bez bożej ikry (jak dla mnie). Normalnie nie wiem skąd te zachwyty.
Po prostu Craft to JAD w sonicznej postaci. Mają, jak to się mówi, "parcie na bramkę". Jak słyszę ich muzę to jestem z nimi w jednym pojeździe a droga jest ułożona z ludzkich trupów wszelkiej maści i rasy. Czysto subiektywne odczucie? Być może... ale dźwięki robione przez Craft są poskładane tak, że od razu czuję fanatyzm i szaleństwo.
A Svartsyn? Ot black metal jakich wiele, w dodatku bez bożej ikry (jak dla mnie). Normalnie nie wiem skąd te zachwyty.
- twoja_stara_trotzky
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- COFFIN
"Since the news are few and far between, we'll take the time to introduce our drummer for the upcoming album, Dirge Rep, also known for drumming in Orcustus and Gehenna. We are certain that the end results will be awesome. His style works great with CRAFT, as he has been a long time fan of our music and has a great understanding of what makes a CRAFT riff tick, as well as having a good ear for details.
We'll finish this post by adding that the album is currently being recorded, even though the deadlines haven't been met (just like every other album). The working title of the album is "Void".
Fajnie
We'll finish this post by adding that the album is currently being recorded, even though the deadlines haven't been met (just like every other album). The working title of the album is "Void".
Fajnie

'Come the Blessed Madness'
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: CRAFT
Bass session & song titles for the new album
On March 20 to 22, Alex will join up with me in the western part of Sweden to add a touch of his lunacy on "Void".
Some song titles for "Void":
City of Dead Seraphim
Come Resonance of Doom
Void
Bring On the Clouds
- Joakim
ciekawe czy nagrają coś lepszego od Fuck The Universe..
On March 20 to 22, Alex will join up with me in the western part of Sweden to add a touch of his lunacy on "Void".
Some song titles for "Void":
City of Dead Seraphim
Come Resonance of Doom
Void
Bring On the Clouds
- Joakim
ciekawe czy nagrają coś lepszego od Fuck The Universe..
- COFFIN
Re: CRAFT
Urywki z 'Void'
http://www.myspace.com/craftblackmetal
Szkoda, że nie wrzucili ze dwóch całych numerów.
http://www.myspace.com/craftblackmetal
Szkoda, że nie wrzucili ze dwóch całych numerów.
'Come the Blessed Madness'