sam znalazles ten argument wczesniej, twierdzac, ze wrazenie na Tobie zrobily lalki w urynie (kontekst), nie zas SAME lalki (produkt uzytkowy), teraz probujesz do odkrecic (i znow mnie sprowokowac) stawiajac same lalki na ta podobnym poziomie. Zreszta, barbie to tzw 'sztuka' uzytkowa, Bacon - nie.Vvi sect (in) pisze:on uczynil z tej puszki autonomiczny przedmiot sztuki.
nadal jednak moge sie upierać ze lalki stojace rzadkiem na polce w realu z racji roznych koneksji ,ich niebywalej popularnosci i uwarunkowan spolecznych (ikony pop kultury ) to sztuka.i nie znajdziesz argumentu zeby to zakwestionowac.
ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Skaut
to uwierz mi, ze radze sobie calkiem zajebiscie ; )Vvi sect (in) pisze:Skaut: ja tylko sprawdzam jak plynnie poruszasz sie w tej materii![]()
jak znajde wiecej czasu, to z checia sie zapoznam, ale przyznasz, ze gadasz teraz glupoty nazywajac Bacona 'sztuka uzytkowa'Vvi sect (in) pisze: Bacon to nie sztuka uzytkowa?zdziwilbys sie jakbys zobaczył warunki jego kontraktu i metody pracy.
Coś tam było! Człowiek!
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
no,poruszasz sie tak jak przecietny kowalski
głupoty?
z pewnością w kontekście jego rewolucyjnych początków i pierwszych obrazów wywracających wiele rzeczy i przywracających do łask figuracje.
ale później sprawy sie komplikują, mamy do czynienia już nie tyle z artystą który sie przekształca i wyznacza nowe drogi rozwoju ale z pewnym zmyślnym rzemieślnikiem który dostarcza określonej ilości obrazow określonej klijenteli w określonym czasie.
To jeszcze nie jest sztuka użytkowa ale jestesmy juz bardzo blisko,ot co.pojawia sie manierycznosc i praca odpowiadajaca na zapotrzebowanie rynku.

głupoty?
z pewnością w kontekście jego rewolucyjnych początków i pierwszych obrazów wywracających wiele rzeczy i przywracających do łask figuracje.
ale później sprawy sie komplikują, mamy do czynienia już nie tyle z artystą który sie przekształca i wyznacza nowe drogi rozwoju ale z pewnym zmyślnym rzemieślnikiem który dostarcza określonej ilości obrazow określonej klijenteli w określonym czasie.
To jeszcze nie jest sztuka użytkowa ale jestesmy juz bardzo blisko,ot co.pojawia sie manierycznosc i praca odpowiadajaca na zapotrzebowanie rynku.
- Skaut
watpie ; )Vvi sect (in) pisze:no,poruszasz sie tak jak przecietny kowalski![]()
Ale mnie chodzilo o to, ze samego Bacona nazwales 'sztuka uzytkowa', a nie jego prace .Vvi sect (in) pisze: z pewnością w kontekście jego rewolucyjnych początków i pierwszych obrazów wywracających wiele rzeczy i przywracających do łask figuracje.
Ponoc 'wiedza to potega', ale oprocz tego troszke bystrosci by sie Tobie przydalo ; )
Coś tam było! Człowiek!
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Skaut
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Skaut
wlasnie to staralem sie mu uswiadomic kilka postow wczesniej ; )Drone pisze:chociaż na zdrowy rozum wszyscy wiedzą, że ja mam rację, a nie Ty. ...Vvi sect (in) pisze:Argument prosze obalajacy teze ze disco polo nie prowadzi do żadnej przemiany.
i ze nie jest to sztuka.Twój opis ma zbyt wiele znakow zapytania.
Coś tam było! Człowiek!
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Skaut
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć
- 4m
- weteran forumowych bitew
- akall
- zaczyna szaleć
Przecież oni nic nie napiszą, bo nie mają coRiven pisze:a miales czas na opowiadanie o nieswiadomosci zbiorowej i roli Fenriza w historii ludzkosci...
dobra, bez ironii, ja chetnie przeczytam bo ten problem bardzo mnie interesuje.

przykład: http://en.wikipedia.org/wiki/Readymades ... el_Duchamp
Still o'er the curved, white trellis of your sides
The sateless, wandering serpent curls and glides
The sateless, wandering serpent curls and glides
- Vvi sect (in)
- zaczyna szaleć