MUZYCZNA ISLANDIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- świeżak
MUZYCZNA ISLANDIA
Już na wstępie zwracam honor Forgarður Helvítis, który wczoraj wykonał świetny koncert, ze swoją mieszanką ekstremy(crust/thrash/punk), dlatego niezrozumiały jest dla mnie ich występ przed Misery Index... Ale tym razem wokalista był na m-cu! na M-cu było również ciekawie zaopatrzone stoisko h-c/grind/crust/punk.
Więc cóż można o zespołach z tej wyspy napisac...
Niezależnośc tworzenia i bytowania zespołu... zauważenie tego, dała mi sposobnośc mieszkania na Isladnii już czas jakiś.
Często odkrywam nowości...
jako muzyczne wyznaczniki ciężkiego grania polecam :
Sólstafir
Helshare
Forgarður Helvítis
I Adapt
Sepirioth
HAM
Changer
Mínus
Betrefi
Severed Crotch
Gone Postal
Disintegrate
Graveslime
etc
ale i tak wspomnę o Sigur Rós!
Więc cóż można o zespołach z tej wyspy napisac...
Niezależnośc tworzenia i bytowania zespołu... zauważenie tego, dała mi sposobnośc mieszkania na Isladnii już czas jakiś.
Często odkrywam nowości...
jako muzyczne wyznaczniki ciężkiego grania polecam :
Sólstafir
Helshare
Forgarður Helvítis
I Adapt
Sepirioth
HAM
Changer
Mínus
Betrefi
Severed Crotch
Gone Postal
Disintegrate
Graveslime
etc
ale i tak wspomnę o Sigur Rós!
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Belfegorek
- rozkręca się
-
- świeżak
- Set
- postuje jak opętany!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
-
- świeżak
A owszem i w elektronice Islandia jest dobra, chocby Múm (teledysk do "green grass of tunnel" niesamowity, przynajmniej zrozumiałem go po zwiedzeniu częsci wyspy) jak najbardziej... ale to ponoc forum metalowe
lecz zawsze można wspomniec o czymś innym, i wtedy już ma się szersze horyzonta
... ok, żartuje.
Jeśli sądzisz, że Sigur Rós to 'smęty' jak to nazwałeś, to zapraszam na tutejsze pustkowia, szczególnie zimą... spowalnia się wtedy tętno etc... ale to juz bardziej osobliwe odczucia... <-- w tym względzie Szczególnie polecam DVD Sigur Rós "Heima"
wspomniano też o Fortið, należyty black metal, który niepotrzebnie zaszczuty jest do przegródki z viking metalem, ale on działa gdzieś tam sobie... więc nie wspomniałem...
jak i o wielu z granic alternatywnego/post rockowego czy ekperymentalnego grania...
Mało kto tutaj nie gra, nie maluje, nie pisze...

Jeśli sądzisz, że Sigur Rós to 'smęty' jak to nazwałeś, to zapraszam na tutejsze pustkowia, szczególnie zimą... spowalnia się wtedy tętno etc... ale to juz bardziej osobliwe odczucia... <-- w tym względzie Szczególnie polecam DVD Sigur Rós "Heima"
wspomniano też o Fortið, należyty black metal, który niepotrzebnie zaszczuty jest do przegródki z viking metalem, ale on działa gdzieś tam sobie... więc nie wspomniałem...
jak i o wielu z granic alternatywnego/post rockowego czy ekperymentalnego grania...
Mało kto tutaj nie gra, nie maluje, nie pisze...
Nie, dzięki. Nudzą mnie takie dźwięki.frost_michal pisze:Jeśli sądzisz, że Sigur Rós to 'smęty' jak to nazwałeś, to zapraszam na tutejsze pustkowia, szczególnie zimą... spowalnia się wtedy tętno etc... ale to juz bardziej osobliwe odczucia... <-- w tym względzie Szczególnie polecam DVD Sigur Rós "Heima".
- lucass
- weteran forumowych bitew
Sigur Rós mi sie podoba. Widzielm ich DVD Heima, zajebista sprawa.
Bjork tez czesto slucham ale jej ostatnia plyta mnie zawiodla. Homogenic z masakrujacymi JÓGA i ALL is FULL OF LOVE to chyba najlepszy jej krazek.
Z troche innych klimatów zajebisty jest GUS GUS ze szczególnym naciskiem na POLYDISTORTION i THIS IS NORMAL
Bjork tez czesto slucham ale jej ostatnia plyta mnie zawiodla. Homogenic z masakrujacymi JÓGA i ALL is FULL OF LOVE to chyba najlepszy jej krazek.
Z troche innych klimatów zajebisty jest GUS GUS ze szczególnym naciskiem na POLYDISTORTION i THIS IS NORMAL
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- świeżak
-
- świeżak
Re: MUZYCZNA ISLANDIA
a oto niedawno podsłyszany na koncercie ATRUM http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... D=32492595 <-- zdjęcie w profilu i na głównej autorstwa mojego
A tutaj SVARTIDAUDI (czarna śmierć) http://www.myspace.com/svartidaudi pracowałem z wokalistą, zadzwiał mnie co rusz znajomością sceny. Posiadał choćby wydawnictwo MGŁY... Demo Svartidaudi z którego usłyszeć możecie powyżswzy utwór momentami przypomina mi (w wolniejszych tempach) polski WAR
A tutaj SVARTIDAUDI (czarna śmierć) http://www.myspace.com/svartidaudi pracowałem z wokalistą, zadzwiał mnie co rusz znajomością sceny. Posiadał choćby wydawnictwo MGŁY... Demo Svartidaudi z którego usłyszeć możecie powyżswzy utwór momentami przypomina mi (w wolniejszych tempach) polski WAR
- Slaughter
- starszy świeżak
podobnie jak wiekszosc kojarze jedynie Bjork i Sigur Ros. ich dvd doskonale obrazuje klimat panujacy na Islandii. to niesamowite, ze ta kapelka tak bardzo popularna jest w swiecie. swojego czasu ogladalem tez dokument o alternatywnej scenie islandzkiej - mnogosc i roznorodnosc zespolow jest w tym niewielkim kraju zadziwiajaca...
"Które wydarzenie jest dla Ciebie ważniejsze: koncert z Metallicą, czy pierwszy pocałunek z Dodą?"
Guess, what part of my body I nicknamed "Pink Floyd"?
Guess, what part of my body I nicknamed "Pink Floyd"?
- Husar
- weteran forumowych bitew
Maja hajs, duzy socjal i nei maja co z czasem robic to sobie tworza
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Morph
- Kontakt:
Husar pisze:Maja hajs

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- twoja_stara_trotzky
no nie da się ukryć, że mają bardzo stabilną sytuację finansową

-
- postuje jak opętany!
dajcie spokój, chłopak po prostu wiadomości nie ogląda 

Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !