CRYPTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

23-04-2008, 09:40

Block69 pisze:Przesłuchałem wczoraj jeszcze raz dokładnie na słuchawkach i jest to totalna porażka która nigdy nie powinna się ukazać z logiem Cryptopsy. Technical death metal można przekreślić i zamiast tego wstawić deathcore. Pare fregmentów brzmi jakby żywcem wyjęta z Linkin Park czy innego Korna. Dno i meter mułu.
No cos ty:
Drone pisze:Przesłuchałem dziś tę płytę jeszcze kilka razy. I żadne płacze, żadne krzyki zawiedzionych mnie nie wzruszą. Płyta jest kapitalna. Nie żartuję.
:lol:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

23-04-2008, 09:52

Jak sie lubi deathcore/nu metal to tak można pisać. Dobrze, że ich tak jebią w recenzjach, może Flo sie opamięta i wyjebie tego pedała razem z tym babskiem.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

23-04-2008, 09:53

Slaba ta plyta. Jezeli ktos pisze, ze jest to jeden z lepszych krazków Cryptopsy, czyli stawia go w tej samej linii co Whispers.... albo None.... to juz grube przegiecie.
Co do tego deathcore to prawda, duzo wplywów w nowej muzie. Zreszta na stronie myspace jest wyraznie napisane deathmetal/metal/HARDCORE.
Reasumujac, to zawiodlem sie strasznie i sama nazwa CRYPTOPSY nie przekona mnie do tego albumu. 4/10
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

23-04-2008, 11:07

Gwoli scislosci - nie mam nic do deathcore, i w tym nurcie sa dobre zespoly (Despised Icon, Benighted czy Burning Skies). Po drugie - te wokale sa po prostu chujowe, bez wzgledu na szufladke.
Obrazek

Obrazek
Bździong
starszy świeżak

23-04-2008, 11:10

Drone pisze:Uprzedzenia, uprzedzenia, uprzedzenia. Zapomniałem, że w gruncie rzeczy słuchacze death metalu to taka sama grupa jak zbiorowisko bab na bazarze, katolików na mszy czy turystów na wycieczce. Statystyczne cechy większości death słuchaczy nie będą odbiegać od cech starych bab - będą różnice w powierzchowności itp. Zmierzam do tego, że jak się uczepią czegoś, co wykracza poza normę ich grupy, to będą besztać to bez końca i zachłystywać się, jakie to marne. Cóż, niezbywalne prawo idioty do kłapania gębą. Nie przeszkadza idiocie to, że nie potrafiłby zagrać na czymkolwiek pierwszych z brzegu dwóch taktów wybranego utworu CRYPTOSY, a nawet że nie potrafi poprawnie napisać trzech zdań złożonych w języku polskim bez zrobienia błędu.
Dokładnie -to sa własnie słuchacze w stylu "Dillinger Escape Plan ? Kto ich kurwa wpuscił na Metalmanie ? "
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

23-04-2008, 11:49

Drone pisze:Uprzedzenia, uprzedzenia, uprzedzenia. Zapomniałem, że w gruncie rzeczy słuchacze death metalu to taka sama grupa jak zbiorowisko bab na bazarze, katolików na mszy czy turystów na wycieczce. Statystyczne cechy większości death słuchaczy nie będą odbiegać od cech starych bab - będą różnice w powierzchowności itp. Zmierzam do tego, że jak się uczepią czegoś, co wykracza poza normę ich grupy, to będą besztać to bez końca i zachłystywać się, jakie to marne.
a twoje wypociny o "słuchaczach death metalu" to nie sa uprzedzenia?? belka w oku?? i nie widzimy...

Drone pisze: Cóż, niezbywalne prawo idioty do kłapania gębą. Nie przeszkadza idiocie to, że nie potrafiłby zagrać na czymkolwiek pierwszych z brzegu dwóch taktów wybranego utworu CRYPTOSY, a nawet że nie potrafi poprawnie napisać trzech zdań złożonych w języku polskim bez zrobienia błędu.
dlaczego nazywasz "idiota" kogos kto nie potrafi grac kawałków Cryptopsy... i co z tego ze nie umie - tak ten swiat jest stworzony ze nie kazdy jest muzykiem - gdyby byl popierdalalbys na osiołku zamiast samochodem a jadl trawe zamiast bułeczek...
pozatym wyczuwam moralność katola - skoro Tobie sie podoba to jak sie komus nie podoba to jest idiota...

Drone pisze: CRYPTOPSY nagrało album inny niż do tej pory. Przede wszystkim inne są wokale - fakt, wykraczają poza schemat death metalu i przerażają "wyrobionych słuchaczy" skojarzeniami z deathcorem. Jak widzę, to główny zarzut stawiany tej płycie, który wg mnie nie jest żadnym zarzutem. Akurat te wokale są dobrze zaaranżowane, co więcej - widać, że włożono w nie dużo pracy. Czy są jeszcze jakieś inne zarzuty? Czy ktoś obiektywnie napisze, co według niego jest nie tak, poza tym, że to nie jest CRYPTOPSY, jakie wszyscy znają?
to fajnie ze jakas płyta wykracza poza pewne schematy - nic mnie tak nie cieszy w muzyce jak łamanie barier - tylko jeden mały szczegół - TA PŁYTA JEST SŁABA
Drone pisze: - wspomniany KREATOR "Renewal" - co się wtedy działo, to trudno opowiedzieć. Przeklęli tę płytę wszyscy.
i chyba mieli racje bo to mocno średnia płyta - przecietniak jakich wiele - po co słuchac przeciętniaków???
Drone pisze: - MORGOTH "Odium" i "Feel Sorry For The Fanatic" - dwie znakomite płyty. Za kawałek techno na "Feel" i w ogóle za cały koncept płyty zebrali mnóstwo złych recenzji. A "Odium" uznano za "sellout" i szukanie nowych słuchaczy.
ODIUM - jest dla mnie najlepsza płyta DM jaka wypluły germańcy - koniec kropka!!
FEEL to tez swietny album ale jednak duzo gorszy od poprzedniczki
Drone pisze: - ENTOMBED "Wolverine Blues" - genialna płyta, a załamywano ręce na zatratą stylu zespołu, że to nie death metal i tym podobne brednie.
moje towarzycho nie załamywało raczek - wrecz przeciwnie...
Drone pisze: - INVOCATOR "Weave The Apocalypse" - po ostrym debiucie nagrali płytę lżejszą i melodyjną. Jedną z najlepszych w metalu lat 90-tych. Zniszczona przez krytykę.
z jedna z najlepszych w metalu lat 90 to odleciałes i to bardzo daleko... album dobry i nic wiecej...
Drone pisze: - SODOM "Better Off Dead" - recenzje miała bardzo słabe, zarzuty - jak zwykle. Sellout.
płyta słaba - zawet bardzo...
Drone pisze: - NAPALM DEATH "Harmony Corruption" - jeszcze parę lat po ukazaniu się tej płyty idioci tęsknili za pierwotnym wcieleniem zespołu i oskarżali go o "zdradę". Dziś wydaje się to dziwne, ale takie są fakty.
ja jakos sobie tego nie przypominam - moze za stary jestem i luki w pamieci coraz wieksze - ale pamietam jak wszyscy wynosili ND po tej płycie pod niebiosa - i kilku zatwardzialych Grind Core;owców niezadowolonych - no bywa...
Drone pisze: - DEATH "Human" - opinie były bardzo zróżnicowane. Marudzono, że zboczyli ze ścieżki death metalu, że rozwodniono brzmienie, że nie ma tej jednolitej jazdy do przodu jak poprzednio. I co?
album kompletny - a ze opinie byly zróznicowane - coż o gustach sie nie dyskutuje...
Drone pisze: - CRYPTOPSY "Whisper Supremacy" - przyczepiono się do DiSalvo, że ma hardcorowy wokal. Historia lubi się powtarzać.
tak to czesto bywa ze jak na stanowisku wokalisty nastapi zmiana to sie porównuje - jednemu pasi innemu nie - ot zycie...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

23-04-2008, 12:02

Podobnie jest ze Stench of Redemption. Deicide nagrali plyte calkowicie inna niz wszystkie pozostale, którymi nas raczyli. Mimo, ze nie byl to rasowy Deicide jakiego znamy to plyta mi sie zajebiscie podoba. A czemu? A dlatego, ze broni sie muzycznie. Cryptopsy postawili na nowatorstwo na nowym albumie co moze sier nie podobac, ok ale pomijajac nawet ten fakt material jest slaby i mimo kilku niezlych momentów niestety niczym nie porywa.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

23-04-2008, 12:17

"nowatorstwo" jak juz. :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

23-04-2008, 13:06

Drone pisze:Nie przeszkadza idiocie to, że nie potrafiłby zagrać na czymkolwiek pierwszych z brzegu dwóch taktów wybranego utworu CRYPTOSY, a nawet że nie potrafi poprawnie napisać trzech zdań złożonych w języku polskim bez zrobienia błędu.
Hahaha fajnie se dojebałeś z tym błędem.
Możesz podesłać jakie mp3 CRYPTOSY.
PENIS METAL
vomit

23-04-2008, 17:06

Za to, że jest inna? W żadnym wypadku. Za to, że to metalcore? Jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

23-04-2008, 17:29

"Once Was Not" też było inne ale bez robienia wiochy.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

23-04-2008, 17:33

Cold Lake pewnego zespołu z kraju zegarków tez bylo inne - a zachwytów nawet u muzyków nie słychac ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

23-04-2008, 20:08

- DEATH "Human" - opinie były bardzo zróżnicowane. Marudzono, że zboczyli ze ścieżki death metalu, że rozwodniono brzmienie, że nie ma tej jednolitej jazdy do przodu jak poprzednio. I co?
i gowno, nuda jak nie wiem. pare chwytliwych riffow i fajny wstep nie ratuja tej plyty ; )
i tak lepsze to niz spity goral, wiec krok do przodu byl.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-04-2008, 20:32

okej, nie mowie ze nie. co nie zmienia faktu, ze moim zdaniem nie obronila sie przed uplywem czasu. zreszta jak dla mnie to kazda plyta Morbid Angel byla bardziej 'progresywna' pod wzgledem muzycznym, chociaz ten zespol nigdy nie aspirowal do miana technicznego czy tam 'jazzowego' - a takie rzeczy slyszalem na temat Death.
w ogole Chuck to taki cienki bolek wg. mnie ; )
this is a land of wolves now
Pacjent

23-04-2008, 20:42

"The Unspoken King" jest tym samym dla Cryptopsy co "Logo" dla Sadist, "Ahead" dla Disharmonic Orchestra czy "Almost A Dance" Dla The Gathering. Znajdują się tam świetne momenty (do 3-4 utworu jest bardzo dobrze!), ale całość burzą beznadziejne "czyste" wokale i towarzyszące im pitu-pitu. Gdyby nie było tych elementów mielibyśmy całkiem znośny, moża nawet nie najgorszy album w dyskografii Kanadyjczyków.
Nie jest źle, ale coś w tym zespole pęknie i to już podczas koncertów - przewidują niską frekwencję i fatalną reakcję fanów na śpiewy nowego wokalisty.
Ciekawe czy tak jak Sadist po "Logo" zespół zawiesi działalność by triumfalnie powrócić, czy tak jak Disharmonic Orchestra po "Ahead" zapadnie się pod ziemię czy tak jak The Gathering po "Almost A Dance" szybko zmieni skład i uratuje twarz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

23-04-2008, 21:14

a mógłbyś mi podesłać mp3 LOGO bo tej płyty nie słyszałem...
AHEAD mi osobiście się podoba - a DO nie zapadł sie pod ziemie
Pacjent

24-04-2008, 16:59

Adrian696 pisze:a mógłbyś mi podesłać mp3 LOGO bo tej płyty nie słyszałem...
AHEAD mi osobiście się podoba - a DO nie zapadł sie pod ziemie
No faktycznie trochę zmieniłem tytuł rzeczonej płyty Sadist. Mam nadzieję, że jednak domyśliłeś się, o który album Włochów chodzi...
Co do "Ahead" to jest cieniutkie jak na ten zespół, a jeśli masz jakieś aktualne informację z obozu D.Orchestra to podziel się, proszę.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

24-04-2008, 17:10

gdzieś czytałem ze nie zdechli - ponoć nawet cos tworza...
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

25-04-2008, 08:06

Idz do najblizszej apteki. Popros o mozliwie najwieksza strzykawke. Wroc do domu, nalej letniej wody do umywalki. Napelnij strzykawke. Pochyl sie nad umywalka i wstrzyknij zawartosc strzykawki do ucha. Powinno wyleciec w chuj miodu. Jesli tak sie nie stanie to powtarzaj tak dlugo az w koncu ucho bedzie czyste. Z drugim uchem zrob tak samo.

Dziekuje za uwage.
Obrazek

Obrazek
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

25-04-2008, 10:48

^ Rozdałeś :lol:
ODPOWIEDZ