ARCTURUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
Topic zaczyna się genialną, wysublimowaną prowokacją, a potem wspina się na wyżyny merytorycznej, rozsądnej dyskusji, w której padają znakomite, niekiedy sofistyczne argumenty na temat wyższości bądź niższości Arcturusa. Ja na przykład Arcturusem się zachwycam, bo to wielki zespół BYŁ. Ich koncert na Metalmanii byłby rewelacyjny, gdyby nie niecodzienne zachowanie Vortexa, który faktycznie nie do końca wpasował się w ten zespół. A poziom ich ostatniej (wcale nie tak tragicznej) płyty jest niedostępny dla 95% przedstawicieli sceny deathmetalowej. Cała polemika doprowadzi do jedynie słusznego wniosku, że Arcturus skończył się na "Kill'em All".
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
wpasowac moze i by sie wpasowal, gdyby na tym koncercie nie byl az tak najebany ; )aryman pisze: Ich koncert na Metalmanii byłby rewelacyjny, gdyby nie niecodzienne zachowanie Vortexa, który faktycznie nie do końca wpasował się w ten zespół.
to tak jakby napisac, ze ostatni Slayer zmiata 95% przedstawicieli sceny blackmetalowejaryman pisze:
A poziom ich ostatniej (wcale nie tak tragicznej) płyty jest niedostępny dla 95% przedstawicieli sceny deathmetalowej.
akurat Arcturus po tej plycie sie zaczalaryman pisze:
Cała polemika doprowadzi do jedynie słusznego wniosku, że Arcturus skończył się na "Kill'em All".
Coś tam było! Człowiek!
-
- postuje jak opętany!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
jak ostatnią przesłuchałem byłem deko zawiedziony. jakże to, poprzednia taka wyjebista, a to to takie bez klimatu wcale? ale po paru przesłuchaniach mi przeszło i teraz uważam tę płytkę za może nie tak zajebistą jak sham mirrors, ale również zajebistą.
co do lmi, pamiętam jak kupiłem se to na kasecinie, jakoś zaraz po wydaniu. kurwa, ależ mi to nie wchodziło, przyzwyczajony do grania z ahs nie mogłem zdzierżyć czegoś takiego. ze dwóch lat potrzebowałem, żeby się przekonać do tego materiału, ale potem poszło już z górki. warto było, oj, warto.
co do lmi, pamiętam jak kupiłem se to na kasecinie, jakoś zaraz po wydaniu. kurwa, ależ mi to nie wchodziło, przyzwyczajony do grania z ahs nie mogłem zdzierżyć czegoś takiego. ze dwóch lat potrzebowałem, żeby się przekonać do tego materiału, ale potem poszło już z górki. warto było, oj, warto.
- zekke
- weteran forumowych bitew
Dla mnie ostatni LP jest zajebisty, nie mam zadnego problemu z tym aby spojrzec na nia poza pryzmatem poprzednich albumow nagranych z garmem. Nie wiem kto pisal te liryki ale smiem stwierdzic ze garm srednio by sie nadawal do tych kawalkow, za to vortex nadaje im zajebistego feelingu, niczym pierdolony smutny wlochaty wiking w rozpierdalajacym sie kosmicznym statku, unoszacy sie w prozni wsrod rozjebanych wszedzie czesci owego, latajacych plam ciemnego oleju i zwlok swojej zalogi wlatujac z tym calym bajzlem w epicentrum pierdolonej czarnej dziury. chuj!
-
- postuje jak opętany!
Jakbyś musiał się tak ubrać jak on, to też byś się najebał. A poza tym Vortex nie był najebany, tylko skończyła mu się świadomość. I ostatni Slayer może pozamiatać co najwyżej podwórze u mojej babci. :wink:Skaut_Kwatermaster pisze:wpasowac moze i by sie wpasowal, gdyby na tym koncercie nie byl az tak najebany ; )aryman pisze: Ich koncert na Metalmanii byłby rewelacyjny, gdyby nie niecodzienne zachowanie Vortexa, który faktycznie nie do końca wpasował się w ten zespół.
to tak jakby napisac, ze ostatni Slayer zmiata 95% przedstawicieli sceny blackmetalowejaryman pisze:
A poziom ich ostatniej (wcale nie tak tragicznej) płyty jest niedostępny dla 95% przedstawicieli sceny deathmetalowej.
akurat Arcturus po tej plycie sie zaczalaryman pisze:
Cała polemika doprowadzi do jedynie słusznego wniosku, że Arcturus skończył się na "Kill'em All".
-
- rozkręca się
- Kontakt:
Ha, miałem dokładnie tak samo. Po przeczytaniu kilku recenzji tej płytki gdzie niemal wszędzię miała maksymalną ocenę (najbardziej utkwiły mi w pamięci recki z Morbid Noizz i Vox Mortiis) zdecydowałem się na zakup. Po pierwszym przesłuchaniu pomyślałem "co to kurwa ma być, czym oni się tak podniecają..."Scaarph pisze: co do lmi, pamiętam jak kupiłem se to na kasecinie, jakoś zaraz po wydaniu. kurwa, ależ mi to nie wchodziło, przyzwyczajony do grania z ahs nie mogłem zdzierżyć czegoś takiego. ze dwóch lat potrzebowałem, żeby się przekonać do tego materiału, ale potem poszło już z górki. warto było, oj, warto.
Sporo czasu musiało upłynąć żebym mógł powiedzić, ze 'Masquerada' jest zajebistym albumem.
"Tysiące lat temu zaczęło się oszustwo
Wielu uwierzyło i się zaprzedało"
Wielu uwierzyło i się zaprzedało"