DEN SAAKALDTE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

01-05-2008, 09:41

ale po chuja rozmawiać o jakimś "fenomenie pt. Trotzky" (trotzky tak btw, jak już)? o muzyce lepiej pogadaj. wpierdalasz wszędzie ostatnio nazwisko Bowiego. a nie przeczytałem choćby zdania, które byś o jego muzyce napisał. a przecież jest ona tak bogata, że pisać można godzinami. nawet nie napiszesz, który okres jego twórczości lubisz, co najwyżej slogany lecą. ja ją poznaję od lat i nadal mam świadomość, że nawet do połowy nie dotarłem. weźmy chociażby takie Let's Dance. kiedyś uznawałem to za gówno największe, dziś niemal wielbię... no ale zaraz usłyszę, że chodzi o "bezpośrednią relację"... a co do metalu. nie wiem, czy jestem alfą i omegą, pewno nie. wiem natomiast, że od ponad 20 lat słucham tej muzyki i zdążyłem sobie wyrobić w tym czasie zdanie. nie twierdzę, że mam monopol na rację, bo, jeszcze raz, nie o rację tu chodzi, a o muzykę.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-05-2008, 09:48

widzisz jester, mowilem Ci abys zluzowal suty.
jesterSS

01-05-2008, 09:49

No i wszystko ok. Mnie póki co najbardziej chwycił "Heroes". Piękne, liryczne riffy w tytułowym i "Joe The Lion", cudowny, głęboki voice, masa dziwnym, instrumentalnych wtrętów i przede wszystkimi "Secret Life Of Arabia". Sram za tym po stokroć. Let's Dance - avatara nie mam przypadkiem;) Za to SO czy RAOOZS to kiepkie rzeczy... Zawsze mnie to odrzucało i przez kilka lat myślałem, że Bowie to gówno. Rozpierdala mnie natomiast kolaboracja z Trentem. Poza tym, chyba nie znam drugiego takiego muzyka rockowego o tak rewelaycjnej prezenji, a co do image'u... to jest jakiś jebany kameleon!
jesterSS

01-05-2008, 09:49

zekke pisze:widzisz jester, mowilem Ci abys zluzowal suty.
Ile masz płyt Bowiego cwaniaczku? ;)
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-05-2008, 09:56

0 (czyt. zero)
jesterSS

01-05-2008, 09:57

Ufff, już myślałem, że więcej ode mnie. Podoba się przedmiot wątku?
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-05-2008, 10:03

poki co przesluchalem tylko pobieznie wiec narazie sie nie wypowiem, tak czy inaczej prawdopodobnie nie bedzie to plyta ktora bede jakos specjalnie sie podniecal (czego w ogole nie mam w zwyczaju w przeciwienstwie do np. Ciebie ; ) )

\m / ( o Y o) \m /
jesterSS

01-05-2008, 10:09

Nie rozumiem treści \m/...\m/

Czytasz "Wyborczą"? Jesteś rozsądnym Polaczkiem? Głosowałeś na PO?

Nie rozumiem, jak można się nie podniecać muzyką, naprawdę;)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-05-2008, 10:11

muzyka, ktora nie podnieca to kiepska muzyka.
to mnie w ogole nie podniecilo.
this is a land of wolves now
jesterSS

01-05-2008, 10:19

Naprawdę nie mogę nadziwić się waszej zbiorowej głuchocie. Czekam na opinie Morpha i COFFINA.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-05-2008, 10:22

jesterSS pisze:Nie rozumiem treści \m/...\m/
\m/ cycki kurwa, cycki \m/
jesterSS pisze: Nie rozumiem, jak można się nie podniecać muzyką, naprawdę;)
wiekszosc tutaj 'kocha bezgranicznie' zanim jeszcze odpali 1 track z danej plyty wiec rownowaga pozostaje zachowana ; )
jesterSS

01-05-2008, 10:24

Ale co mają cycki do największego odkrycia tego roku?

Poza tym, tracisz młodzieńczy entuzjazm, to się może źle skończyć dla Ciebie jako listenera;)
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-05-2008, 10:29

A to maja ze miales zluzowac suty ; ) poza tym jak taki band mozesz nazywac 'odkryciem'?
jesterSS

01-05-2008, 10:32

Odkryłem doskonałą płytę z klasowym, patologicznym BM to i odkryciem to nazywam, co w tym dziwnego?
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEN SAAKALDTE

01-05-2008, 10:45

jesterSS pisze:http://www.myspace.com/densaakaldte

Wszelkie słowa są zbędne - słuchać i oddawać pokłon Kvarforthowi! "Amfetamin" na chwilę zachwiał moją wiarą w tego geniusza, lecz tu rehabilitacja z nawiązką. Leviathan przy tym jest po prostu ŚMIESZNY.
Kvarforth kopiujacy siebie samego, lepszy od Leviathan? wolne zarty (jak mozna porownywac dwa rozne systemy walutowe?). Jest dobrze, ale to juz bylo. Wiem, ze prowokacje sa najlepsze na przyciagniecie uwagi, ale trzeba je jeszcze umiejetnie stosowac. Nastepna, rzecz. Przywyklem do Twojego zaslepienia Ulver, kiedys (jakis rok temu) pisales tak samo o Shining, wiec biore na to pewna poprawke.
Odnosnie muzyki: patologia, to byla na The Eerie Cold i na Halmstad, tutaj jej po prostu nie czuje. Barkuje tych pilujacych riffow, ktore w Shining idealnie wpasowywaly sie w wokal Kvafortha. Poza tym Shining jest lepiej wyprodukowany. No, ale przeslucham cala plytke z ciekawosci.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-05-2008, 10:50

jesterSS pisze:Odkryłem doskonałą płytę z klasowym, patologicznym BM to i odkryciem to nazywam, co w tym dziwnego?
- _Ty odkryles_ co nie znaczy ze ta plyta jest w jakimkolwiek stopniu odkrywcza, nowatorska etc
- przeciez ten band nie wzial sie z nikad i nie wyskoczyl z plyta ktora pozamiatalaby konkurencje w swojej klasie
- takich 'odkryc roku' pewnie bedziedz mial jeszcze X (i Y juz miales do tej pory ; ) )
Drone pisze:Jester, kompres na głowę ;) Przesłuchałem ten DEN COŚTAM. Nuda, sztampa, wtórność. TA-TA-TA TA-TA-TA - najbardziej osłabiają te szkolne riffy. Naprędce sklecone utwory, trochę melodyjek, "klimatycznego" wokalu. Słabizna. Do LEVIATHANA bardzo daleko.
Tutaj nie przesadzalbym bo cos bys nie napisal to plyta nie jest totalnie chujowa.
Ostatnio zmieniony 01-05-2008, 10:52 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.
jesterSS

01-05-2008, 10:51

Niech będzie i "wtórny", ja jestem wybiórczy w szafowaniu tym zarzutem. Nie jest to jeszcze detronizja Shining (bo na sukcesora na razie nikt się nie wybiera), niemniej, mnie chwyta. Płyta ukazała się w samą porę, bo "Amfetamin" Skitliv trochę mnie przetraszył - na szczęście Niklas jest w formie, a płytę kupię z pewnością.
jesterSS

01-05-2008, 10:54

zekke pisze:- takich 'odkryc roku' pewnie bedziedz mial jeszcze X (i Y juz miales do tej pory ; ) )
Ile? Nastrond, Agalloch, Coil, Death In June - wszystko w przedziale 8-9\10. DS podniósł poprzeczkę. Wierzę zresztą, że jeśli wyjdą nowe płyty Shining, Ondskapt i Mgła, coś się może przewartościować. I prawdę mówiąc, mam taką nadzieję. Tak się przedstawia tegoroczna czołówka.
Ostatnio zmieniony 01-05-2008, 10:55 przez jesterSS, łącznie zmieniany 1 raz.
jesterSS

Drone pisze:Totalnie nie, taka na trójkę z małym plusem co najwyżej.
A Skitliv?
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

A co do skitliv jeszcze to nei wiem czemu tak zareagowales, to tylko epka i po demie nie spodziewalbym sie niczego wiecej. Swoja droga mogli odpuscic w ogole je jwydawanie bo nihuja tam nie ma.
ODPOWIEDZ