Nic takiego nie sugerowałem. Przedstawiłem Ci, że vandegraafowy łańcuszek jest równie prawdziwy jak jego banalny sabbathowski odpowiednik.Maria Konopnicka pisze: I co z tego? Czy to oznacza, że każdy fan Nasum musi być jednocześnie fanem Black Sabbath, albo każdemu fanowi Mayhem automatycznie przypadnie do gustu BS ? Nonsens.
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
-
- rozkręca się
-
- postuje jak opętany!
Nie mylisz się, ale też nie masz całkowicie racji. Jeśli chodzi o thrash, to nie jestem jakimś wielkim fanem, cenię kilkanaście kapel (jeśli w ogóle mogę siebie nazwać fanem jakiegoś gatunku, to byłby to BM), a z kolei z deathu słucham kilku wybranych kapel, (Entombed, Vital Remains, Nile, nawet Vader, choć to niemodne), bo jako całość gatunek ten mnie nudzi. Ale w swoim sejmowym wystąpieniu nie piłem akurat do Ciebie, bo sam odkryłem dzięki Trotzky'emu Hail Of Bullets i bardzo sobie chwalę. Po prostu nie popadajmy w takie skrajności, że jeśli ktoś nie słyszał demówki z 91 roku kapeli Ścierwo Sandacza pochodzącej z Wygnanowa, to znaczy, że się "nie zna" i nie ma prawa zabierać głosu.Maria Konopnicka pisze:
A dla mnie to ma znaczenie - bo dzięki osobom, które się na muzyce znają pogłębiam swoją wiedzę muzyczną, poznaje nowe zespoły, nowe płyty i mam możliwość wymiany opinii o muzyce na jakimś poziomie merytorycznym. Żenująca jest rozmowa z jakimś obsrańcem, który miesiąc temu dowiedział się o metalu i nie odróżniając Slayera od Kreatora siedzi na forum i wypisuje głupoty.
Oczywiście, że masz rację, ale mi nie chodziło o skrajności, typu - dziecko, które zaczęło przygodę z metalem od Tokio Hotel.
Żeby odczuwać w podobny sposób poza indywidualnymi - powiedzmy wrodzonymi czy mentalnymi preferencjami należy z tą muzyką spędzić trochę czasu, poznać ją (czyli posłuchać więcej niż trzech zespołów i pięć płyt) - innymi słowy, trzeba się trochę na niej "znać" - nawet jeśli to słowo z jakiś względów Cię wkurwia..
Więc zastapmy słowo "znać się" wyrażeniem "być osłuchanym".
Wynika z tego, że jesteś fanem thrashu i trafia do Ciebie ta muzyka nawet w nowocześniejszej formie, ale jednocześnie mniej słuchać death metalu (lub wcale), a już na pewno nie słuchałeś tego gatunku w czasie gdy się rodził i nie słyszałeś pierwszych dwóch płyt Deicide w czasach gdy były nagrywane. Mylę się ?
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- rozkręca się
-
- postuje jak opętany!
-
- rozkręca się
- Husar
- weteran forumowych bitew
Jest tyle zajebistych kapel i jeszcze wiecej zajebistych plyt ,ze musialbym byc pojebany zeby wrzucac jakas ich plyte pozniejsza niz RTL. Co do tego koncertu to to co sie dzieje teraz z biletami to jest chore hahaha. Chuj z ta Meta. Ide wrzucic Persecution Mania\m/
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
- rozkręca się
-
- rozkręca się
Ta, szczególnie, że "na tym forum" mało kto zgodził się z poglądem, iż "Load" ma dwa zajebiste kawałki i resztę średnich albo słabych, a "Reload" ssie po całości. I mówię to jako fan muzyki metalowej, a nie chujwiejaki oupenmajnded clown.chemicals1 pisze:ryzykant z Ciebie, na tym forum to chyba linczem groziSkaut_Kwatermaster pisze:hehe tylko weekend mnie nie bylo, a tutaj w topiku same prowokacje. Rosnie nastepna gwiazda na miare Satyricon i Behemoth ; )
chyba sobie Load poslucham
- Adrian696
- zahartowany metalizator