OLD MAN'S CHILD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
OLD MAN'S CHILD
Miałem już kurwa nie pisać w muzycznych tematach, ale chuj, napiszę... bo wy o takich chujostwach piszecie (typu jakaś Ryszarda Parasol) i innych chujach, że potrzebna jest szybka interwencja. Ogólnie o Old Man's Child wiem tyle, że kiedyś grał tam Gene Hoglan na perkusji, grają black metal i jest dość stara i chyba zasłużona horda z Norwegii. Zawsze o nich słyszałem, ale nigdy ich nie słyszałem.. Heh... Co znaczy ten zespół dla was? Jaki poziom prezentuje?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
- longinus696
- zahartowany metalizator
Straszna sraka.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Jeśli lubisz symfoniczny black (to nie ja wymyśliłem tę durną nazwę) z dużą ilością klawiszy, to jest to całkiem solidna robota, ale raczej rzemiosło niż artyzm. Oczywiście opinie pojawiające się na forum muszą być skrajne, bo to modne zjebać zespół, że jest dla pedałów i sraka, także do końca się nimi nie sugeruj. Zwłaszcza, że tu większość stanowią fani pani Parasol, a nie metalu. Jednak nie wydaje mi się, abyś był fanem tego typu dźwięków, bo to w sumie dosyć lekkie jest.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Posłużę się cytatem z klasyka: "Nie nazywajmy szamba perfumerią." OMCh to zespół pokroju Nightwish. Pitu pitu, umpa umpa, jest miło, fajnie melodyjnie, no i koledze z podwórka się podoba, chodziaż z metalu słyszał dotychczas tylko Feel i Dodę.aryman pisze: Oczywiście opinie pojawiające się na forum muszą być skrajne, bo to modne zjebać zespół, że jest dla pedałów i sraka, także do końca się nimi nie sugeruj.
To OMCh grają metal? Chyba MacMetal...aryman pisze:Zwłaszcza, że tu większość stanowią fani pani Parasol, a nie metalu.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
Nie no, kurwa, oczywiście, że OMC nie gra metalu, tylko italo disco na cymbałkach, tak samo jak Dimmu czy Emperor (to nie są kapele metalowe, bo używają klawiszy!!!), a porównanie do Nightwish jest jak najbardziej adekwatne, bo to ten sam rodzaj ekspresji muzycznej, a Galder śpiewa podobnie do tej laski. Najbardziej lubię wyważone dyskusje na temat.boroowa pisze:Posłużę się cytatem z klasyka: "Nie nazywajmy szamba perfumerią." OMCh to zespół pokroju Nightwish. Pitu pitu, umpa umpa, jest miło, fajnie melodyjnie, no i koledze z podwórka się podoba, chodziaż z metalu słyszał dotychczas tylko Feel i Dodę.aryman pisze: Oczywiście opinie pojawiające się na forum muszą być skrajne, bo to modne zjebać zespół, że jest dla pedałów i sraka, także do końca się nimi nie sugeruj.
To OMCh grają metal? Chyba MacMetal...aryman pisze:Zwłaszcza, że tu większość stanowią fani pani Parasol, a nie metalu.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- boroowa
- weteran forumowych bitew
No proszę, jednak istnieją fani OMCharyman pisze: Nie no, kurwa, oczywiście, że OMC nie gra metalu, tylko italo disco na cymbałkach, tak samo jak Dimmu czy Emperor (to nie są kapele metalowe, bo używają klawiszy!!!), a porównanie do Nightwish jest jak najbardziej adekwatne, bo to ten sam rodzaj ekspresji muzycznej

Stawianie w jednej linii OMCh z Emperor, czy nawet z Dimmu Borgir (OFCh to takie właśnie takie 'odrzuty' z sesji DB) świadczy o młodzieńczym wieku interlokutora. No, a jak się jest młodym, to wiadomo, fiu-bździu w głowie.
Poza tym istnieją zajebiste kapele używające klawiszy. I nie jest to bynajmniej Therion

No tak, tutaj akurat się różnią. Ale tylko tutaj. Generalnie, kiszka stolcowa autora tematu jest bardziej mroczna od tych clownów.aryman pisze: a Galder śpiewa podobnie do tej laski.
P.S.
To "ary" to skrót od "aryjski"? wyjaśniałoby to wiele...