SHINING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
jesterSS

02-04-2008, 07:45

A ja się nie nabrałem. Trotzkiemu to tylko rzucić hasło Current 93 czy Waits i każdą bajkę łyknie bez szemrania :D

O na nowej będą covery Dido i Muse. Jeśli już ma być jakaś przeróbka.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-05-2008, 03:37

Ma ktoś z was split SHINING / FUNERAL DIRGE wydany przez Old Temple? Zawiera pierwsze epki (a wypadku FD to nawet jedyne i nie tylko epki ale i nagrania w ogole) i muszę przyznać że o ile FD to całkiem przeciętny stuff (+ wieśniakowanie), to epka SHINING jest zajebista. Posępny jak chuj z pewnej kultowej fotki, gdzie wystawał jakiemuś pomalowanemu wokaliście z dziury w spodniach, black metal z zajebistą sekcją bas/perka, nie będący jednak jakimś mdłym plumkaniem... No tak se słuchałem pół dnia wczoraj.
jesterSS

30-05-2008, 06:52

Bo w ogóle o Shining pojęcie masz mgliste, pewnie nawet nie słyszałeś Angst, Eerie Cold i Halmstad. Ja epkę mam na składaku "Through Years of Oppression" - oczywiście jest genialna, mnóstwo Burzum, totalny dół, choć całość w porównaniu z wielką trójką pozostaje nieco w tyle.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

30-05-2008, 08:20

Czesław pisze:Ma ktoś z was split SHINING / FUNERAL DIRGE wydany przez Old Temple? Zawiera pierwsze epki (a wypadku FD to nawet jedyne i nie tylko epki ale i nagrania w ogole) i muszę przyznać że o ile FD to całkiem przeciętny stuff (+ wieśniakowanie), to epka SHINING jest zajebista. Posępny jak chuj z pewnej kultowej fotki, gdzie wystawał jakiemuś pomalowanemu wokaliście z dziury w spodniach, black metal z zajebistą sekcją bas/perka, nie będący jednak jakimś mdłym plumkaniem... No tak se słuchałem pół dnia wczoraj.
Mam i nawet FD nie jest takie tragiczne, jak piszesz. Ale co prawda, to prawda - Shining na tym materiale poraża aurą. Niby taka mała ciekawostka, a cieszy.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-05-2008, 11:18

jesterSS pisze:Bo w ogóle o Shining pojęcie masz mgliste, pewnie nawet nie słyszałeś Angst, Eerie Cold i Halmstad. Ja epkę mam na składaku "Through Years of Oppression" - oczywiście jest genialna, mnóstwo Burzum, totalny dół, choć całość w porównaniu z wielką trójką pozostaje nieco w tyle.
Ale weź nie gadaj o mnie i ze mną
jesterSS

30-05-2008, 11:21

Ani myślę zjebany bukoliku stykać się z tobą. Wkurwia mnie tylko, jak taki wsiowy bęcwał cały czas najeżdża na Shining, nie znając nawet w przybliżeniu tego zespołu, a nagle zaczyna pchać w ten band brudne łapska, gdy tylko wreszcie zapoznał się z jednym z lepszych materiałów zespołu. Typowe.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

30-05-2008, 11:59

Też mam ten split, całkiem niezła rzecz.
długopisyyyyyyyyyy

30-05-2008, 12:00

Halmstad - ostatnia płyta Shining jest bardzo, bardzo dobra. Jest tam wszystko co najlepsze w rasowym black metalu. Ostatni utwór na płycie to majstersztyk.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

30-05-2008, 15:10

Z black metalem to ona akurat ma mało wspolnego cycku.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

30-05-2008, 15:29

jesterSS pisze:Rozwiniesz?
Muzycznie ostatni Shining to takie "Blaze od Glory" . Co nie oznacza, że źle się tego słucha, wręcz przeciwnie
długopisyyyyyyyyyy

30-05-2008, 15:50

Nif pisze:Z black metalem to ona akurat ma mało wspolnego cycku.
No nie powiedział bym. Chociaż jest wiele takich różnych tam motywów, przestojów, strunowanek, ale jak już dopierdolą to to black czystej wody. Tylko, że z takim czystym. sterylnym brzmieniem.
jesterSS

30-05-2008, 15:51

Co to jest "black czystej wody"?
długopisyyyyyyyyyy

30-05-2008, 16:09

to jest taki black który ja uważam za black czystej wody. Nie chcę mi się tu każdego wyrażnienia, czy wyrazu swojego przekładać... ale ok... co charakteryzuje dla mnie "black czystej wody" - przede wsyzstkim takie jakby proste, zadziorne w średnim tempie chrakterystyczne zagrywki w Norweskich zepołach black metalowych. Duzo takich zagrywek, momentów znajduje się na starym Darkthrone czy też starym Immortal. W nowym Shining też się znajdują... Są na bardzo wysokim poziomie i sa doskonałe. Muzycy black metalowi grając te momenty mają zazwyczaj przkrzywione w strasznym grymasie miny, twarze. Bardzo lubie te momenty.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

30-05-2008, 16:10

Ale wy zjebani jesteście, nawet nie wiecie czego sluchacie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
długopisyyyyyyyyyy

30-05-2008, 16:14

Każdy sobie słyszy na swój sposób. Nie patrze na innych. Jak ktoś to nazywa itp. Ja nazywam i interpretuje po swojemu.
jesterSS

30-05-2008, 16:16

Hehe, ale niech odpowie, chociaż wiem co to będzie za answer.
długopisyyyyyyyyyy

30-05-2008, 16:19

suicide, depression, ambient, sweden post black metal - czy coś w tym stylu :P
jesterSS

30-05-2008, 16:21

Ale tak czysto muzycznie. Ciekawe co powie ten, kto chciał wyrzucać cd's Shining po wiadomym incydencie.
ODPOWIEDZ