DRAGON - TAK, TEN Z POLSKI

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

choose wisely

1. Kocham, bogowie, stary metal w swych najlepszych latach, katany, piwo, ćwieki i kult Possessed na polskim gruncie
60
63%
2. Gówno, Shit, Scheisse, urąga muzyce ale słucham z sentymentu
5
5%
3. Gówno, Shit Scheisse, urąga i nie nie słucham, bo jestem racjonalistą
6
6%
3. Nie znam, ale z wypiekami na twarzy pobiegnę do sklepu i poznam
7
7%
4. Nie znam i nie chcę poznaćm chyba że za skromną opłatą.
17
18%

Liczba głosów: 95
jesterSS

DRAGON - TAK, TEN Z POLSKI

12-06-2008, 11:49

Trochę się zaniepokoiłem, bo już trzem osobom na tym forum podobno to się podoba. Z czego jeden przypadek absolutnie mnie nie dziwi 8)

Dla pewności, że chodzi o ten sam zespół. Okładki jego pierwszych longów.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

Re: DRAGON - TAK, TEN Z POLSKI

12-06-2008, 11:54

Zrób tą sonde.
PENIS METAL
jesterSS

12-06-2008, 11:57

Nie umiem odkąd interface się zmienił.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

12-06-2008, 11:57

"Horda Goga" to zajebista płyta. Może oczywiście śmieszyć, ale czy takie granie jest naprawdę śmieszniejsze niż koleś naśladujący głos gawrona albo pseudo samobójca robiący sobie zdjęcia w wannie? Metal to w dużej mierze tandeta i kicz, albo to kochasz, albo prędzej czy później przestaniesz metalu słuchać i z lekkim zażenowaniem będziesz wspominał, że kiedyś go słuchałeś. I jeszcze jedno:
IMPERATOR>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>shining
jesterSS

12-06-2008, 12:00

Nie każdy metal jest tandetny i mówię tu o starych zespołach. Ale proszę, powiedzcie też co sądzicie o późniejszych materiałach.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-06-2008, 12:10

"Fallen Angel" słucham czasami może bardziej z sentymentu (genialna okładka), ale "Scream of death" to już bardzo dobry death metalowy materiał. Potem przydażyło im się "Sacrifice" po której przestali dla mnie istnieć. "Twarzy" nigdy nie usłyszałem. Zespół się trochę za bardzo motał w tym jaki metal chce grać, ale jak dla mnie zawsze zostaną jedną z podwalin polskiej sceny.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-06-2008, 13:02

Drone pisze:To chyba nie przypadek?

http://katalog.pf.pl/Orzesze/Dragon-Fir ... 0-m19.html

:lol:
hehe.. kurwa.. totalnie rozmienił na drobne Dziedzictwo Polskiego Podziemia ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

12-06-2008, 13:08

Dwie pierwsze płytki całkiem fajne. 'Fallen Angel', podobhnie jak koncert z Mety '87 (jakość...) to raczej dość mocno przykurzony sentyment. 'Twarze' były z kolei muzycznym samobójstwem. Generalnie pierwsze numery były niezłe, tylko potem zespół zaczął miotać się między stylami.

Edit: pytania do sondy trochę niereprezentatywne, bo co z takimi, którzy lubią np. 2 płyty, jednej słuchają z sentymentu, a jedną uważają za gówno? Bogami nie są, ale do gówna im bardzo daleko.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

12-06-2008, 14:05

Sada - gowno;/ Gdzie odpowiedz "Nie ubostwiam ale lubie (albo szanuje). (Kult Possessed naboje i gwozdzie forever!! ;)"
Generalnie to wszystkiego tez nie znam. Mam tylko kasete stara Fallen Angel. Pamietam ze za malolata mi sie podobalo. Takie mialem wrazenie ze chlopaki chca pod Morbid Angel jebac. Teraz rzadko slucham
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

12-06-2008, 14:46

nie znam, ale chetnie poznam. chociaz do sklepu nie bede zapierdalac z wypiekami na twarzy.
z wypiekami to ja czekam na te 10 plyt, ktorych jeszcze nie mam przez cholerna poczte.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

12-06-2008, 16:31

Beliar ! Beliar !
Sługa Diabła
Beliar ! Beliar !
Znamię Bestii
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
jesterSS

12-06-2008, 18:43

Mogę powiedzieć, że jestem zniesmaczony... i zaniepokojony :shock: Cholera, gdzie ci ludzie, ktorych opinie mogły być zawsze wiążące przy zakupach! Jeszcze tylko Brzachwo, Morph, Trojan, Trotzky, Stary i COFFIN klikną pierwszą opcję i nastąpi to, co przewidziane zostało w tytule szóstej płyty Gorgoroth.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

12-06-2008, 19:01

Mowiłem, żeś gupi i na thrashu sie nie znasz :)
PENIS METAL
jesterSS

12-06-2008, 19:10

Jak chce słuchać parodii thrashu, to sobie zapodaję Infernö (parodię zamierzoną) a nie jakiś gang Horgha 8)
Zresztą chuj nawet z tym, ale jak tu ludzie przychylają się do "Fallen Angel". Odkupiłem to to kiedyś od kumpla w komplecie, twierdził że gówno, spróbowałem kilka razy w bólach - reakcja jw. , sprzedałem innemu kolesiowy i od tego czasu nic już ode mnie nie kupił :D

Do tego czytałem MASĘ negatywnych (delikatnie mówiąc) opinii o tym zepsole i myślałem, że gdzie jak gdzie, ale tutaj ludzie będą się czegoś takiego wstydzili słuchać. Może jeszcze ktoś debiut porówna do uroku starego Kata?
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

13-06-2008, 01:04

Sonda jest z dupy ale zwazywszy na to kto ukladal pytania to...nie mam pytan.A co do samego dragona, bardzo fajne trzy albumy -'baronowa' kaseta slabsza, a ostatniego materilu nie slyszalem w calosci, choc z przedbiegow bylo tragicznie.Szkoda, ze o tym calkiem ciekawym zespole dyskusje wywolal...no ktos
jesterSS

13-06-2008, 11:36

Jak się coś nie podoba, to się idzie do administracji i prosi o wyrzucenie zamiast takiego pierdolenia.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

13-06-2008, 11:50

Obok KATa najlepszy "oficjalny" zespół z PRLu.

Horda Goga - mimo słabego przmienia (suche, brak mięsistości) broni się świetnymi kompozycjami. Doskonały refren w "Wiecznym Odpoczywaniu". Plus nieśmiertelne teksty
"Beliar ! Beliar !
Sługa Diabła
Beliar ! Beliar !
Znamię Bestii "

"Ból ! Ból !
Czy pomożesz im ?
Ból ! Ból !
Skrócić cierpienie ?
Szatan ! Szatan !
Krew, rozpusta, fałsz
Szatan ! Szatan !
Karty w ręku ma "

PS. Koś słyszał może jak zaprezentował się Kupczyk na angielskojęzycznej wersji?

"Fallen Angel" - ponownie złe brzmienie, ale tym razem zbyt brudne i nieczytelne; trzeba się mocno wsłuchać, żeby coś wyłowić. Same kompozycje mniej przebojowe niż na debiucie. Do tej płyty wracam rzadziej, zdarza mi się tu i ówdzie ziewnąć. Cztery z minusem.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

13-06-2008, 12:15

jesterSS pisze:Ale cztery na dziesięć??
raczej szkolny system ocen
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

13-06-2008, 13:18

Były lepsze i gorsze zespoły z Polski z tamtego okresu, ale przypierdolić się do Dragona można albo będąc palantem, albo nie słuchając death / thrash metalu. O ile "Horda Goga" to powszechnie uznana płyta, to "Fallen Angel" jest zdecydowanie niedoceniana, a przecież równie brutalnie, chamsko i gęsty death metal w tamtym czasie w tej części Europy mało kto napierdalał! Zajebista płyta!!!
ODPOWIEDZ