Zwracam honor, z tym, ze nie zgodze sie, ze to latwy album. To nie jest muzyka w ktorej wszystko jest podane na tacy, w przystepny, jednowymiarowy, latwy sposob. To jednak nie Desaster
ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Ha, dlugopisss nie jest chyba najlepszym wyznacznikiem, biorac pod uwage, ze potrafi zwodzic to forum przez rok. Rownie dobrze moze sie okazac, ze to jednak jakis zakamuflowany milosnik pokreconych dzwiekow i BI zna juz na wyrywki i nuci przy goleniu
. Lepszym wyznacznikiem bylby chyba Maniek 
Zwracam honor, z tym, ze nie zgodze sie, ze to latwy album. To nie jest muzyka w ktorej wszystko jest podane na tacy, w przystepny, jednowymiarowy, latwy sposob. To jednak nie Desaster
-
jesterSS
Ale ten Ulver jest przystępny, tyle że w ten sposób co Voivod czy Led Zeppelin. Pokręcona, nowatorska muzyka, z której lednocześnie wiele może wynieść tak laik, jak i jakiś Penderecki-wannbie, bo ww cechy nie wykluczają przyswajalności. Postuluję do Długopisa o przesłuchanie BI, z tym Maniek pomysł jest niezły, pod warunkiem, że podszedł by to tej płyty ucziciwie, bez uprzedzeń i odgórnego zamiaru zjebania tego.
-
vulture
ULVER ANNO 2008
to co misie puszyści..jak dobrze wiecie Kris w tym roku zaangażował się w jakiegoś (mi jeszcze bliżej nieznanego) soundtracka..którego pewnie przyjdzie posłuchać nam już niedługo.póki co,jeden utwór do obczajenia:
http://www.myspace.com/ulver1
moim skromnym zdaniem; zapowiada sie bardzo interesująco. zresztą czy w przypadku tego muzyka może być inaczej ?
enjoy
http://www.myspace.com/ulver1
moim skromnym zdaniem; zapowiada sie bardzo interesująco. zresztą czy w przypadku tego muzyka może być inaczej ?
enjoy
-
vulture
Re: ULVER ANNO 2008
no i pomyliłem sie , stąd śpiesze ze sprostowaniem;
utwór nie pochodzi oczywiście z nadchodzącego soundtracka do bliżej nieokreślonego filmu ale znajduje sie na wydawnictwie:
Shockadelica – Prince tribute compilation (2008) – "Thieves (feat. Siri Stranger)
sorry za wprowadzenie w błąd.
co nie zmienia faktu że rzecz warta uwagi ,a temat potraktujmy jako początek wilczego sezonu,bo myśle ze do końca roku będzie sie jeszcze działo i to mocno
utwór nie pochodzi oczywiście z nadchodzącego soundtracka do bliżej nieokreślonego filmu ale znajduje sie na wydawnictwie:
Shockadelica – Prince tribute compilation (2008) – "Thieves (feat. Siri Stranger)
sorry za wprowadzenie w błąd.
co nie zmienia faktu że rzecz warta uwagi ,a temat potraktujmy jako początek wilczego sezonu,bo myśle ze do końca roku będzie sie jeszcze działo i to mocno
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
fajnie to brzmi, ale ten damski wokal nie bardzo mi pasuje ;/
na nowy album za wczesnie, wiec marzy mi sie jakas EPka na poziomie A Quick Fix ; )
i mam nadzieje, ze znowu pojda do przodu, byle nie stali w miejscu i bedzie ok
na nowy album za wczesnie, wiec marzy mi sie jakas EPka na poziomie A Quick Fix ; )
i mam nadzieje, ze znowu pojda do przodu, byle nie stali w miejscu i bedzie ok
this is a land of wolves now
- madmaxia
- rozkręca się
Pewnie znowu mnie obrzucicie kupą , ale poza kilkoma wałkami Ulver nigdy mnie nie fascynował. Tak jest i w tym przypadku. Faktycznie ten damski wokal trochę paćka całość. Ale ja się nie znam!!!! 
юзал читы в CS хоть раз, пошел нахуй с ресурса-
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- Riven
- Kontakt:
- madmaxia
- rozkręca się
Już się pogodziłam z tym.
юзал читы в CS хоть раз, пошел нахуй с ресурса-
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- grot
- weteran forumowych bitew
Mnie się bardzo podoba. Babka aż tak bardzo mi nie przeszkadza.
W ogóle Ulver świetnie sprawdza się jako cover band - utwory Black Sabbath, Kiss czy Dead Can Dance w ich wykonaniu wcale nie brzmią gorzej niż oryginały.
W ogóle Ulver świetnie sprawdza się jako cover band - utwory Black Sabbath, Kiss czy Dead Can Dance w ich wykonaniu wcale nie brzmią gorzej niż oryginały.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Riven
- Kontakt:
no bo oni wiedza na czym polega coverowanie. nie na nasladowaniu, a przedstawieniu wlasnej interpretacji. cover DCD - mistrzostwo.
- zekke
Kawalek ok, wokal damski ok tylko srednio brzmi razem z garmem. Mam nadzieje ze na nastepnym pelnym albumie/epce porzuci te maniere z SOTS.
edit - poprawka, kawalek zajebisty, wszystko pasuje.
edit - poprawka, kawalek zajebisty, wszystko pasuje.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
przez ten damski wokal kawalek brzmi niemal popowo. Bez niej byloby lepiej. Ale generalnie, mozna to przelknac. Ulver stac na wiecej.
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
Nie chcialem zakladac nowego topicu. Poza tym, wydaje mnie sie ze ten pasuje doskonale. Az dziw ze pomineliscie tego newsa:
http://panacea.msk.su/ulver/1/download.html
Jeszcze nie mialem okazji posluchac. Mistrza przebic ciezko, ale jestem ciekaw interpretacji takiego "Lost in Moments" albo "Blinded by Blood".
dodam tylko, ze calosc jest dostepna tutaj:Trybut dla Ulver
2008-06-11
Już niebawem dzięki Cold Dimenions ukaże się trybut album dla Ulver. Płyta nosi tytuł "My Own Wolf: A New Approach to Ulver" i dostępna będzie w sklepie Omnio końcem lipca bieżącego roku. "My Own Wolf: A New Approach to ULVER" składa się z dwóch płyt, na których artyści dają upust swej fascynacji muzyką Garma i spółki. Fani metamorficznej sztuki Norwegów znajdą tutaj interpretacje utworów Ulver z lat 1993 – 2005, począwszy od demo "Vargnatt", na "Blood Inside" skończywszy.
www.cold-dimensions.de
Jeszcze nie mialem okazji posluchac. Mistrza przebic ciezko, ale jestem ciekaw interpretacji takiego "Lost in Moments" albo "Blinded by Blood".
Coś tam było! Człowiek!
- Bloodcult
nowy utwór jest bardzo dziwny. Po dzisiejszych przesłuchaniach nie chce jeszcze nic rokować ale czuje że może być nieźle
co do samego klimatu utworu to przypomina mi "Perdition City".
- grot
Re:
Było do zassania za darmochę już jakiś czas temu, bodaj w grudniu. Wprawdzie bez znanych nazw, ale to może i dobrze? W sumie niektóre kawałki ciekawe, ale bez szczególnej podniety. No, może poza coverem "Blinded By Blood", ten bardzo mi spasował.Skaut_Kwatermaster pisze:Nie chcialem zakladac nowego topicu. Poza tym, wydaje mnie sie ze ten pasuje doskonale. Az dziw ze pomineliscie tego newsa:
dodam tylko, ze calosc jest dostepna tutaj:Trybut dla Ulver
2008-06-11
Już niebawem dzięki Cold Dimenions ukaże się trybut album dla Ulver. Płyta nosi tytuł "My Own Wolf: A New Approach to Ulver" i dostępna będzie w sklepie Omnio końcem lipca bieżącego roku. "My Own Wolf: A New Approach to ULVER" składa się z dwóch płyt, na których artyści dają upust swej fascynacji muzyką Garma i spółki. Fani metamorficznej sztuki Norwegów znajdą tutaj interpretacje utworów Ulver z lat 1993 – 2005, począwszy od demo "Vargnatt", na "Blood Inside" skończywszy.
http://www.cold-dimensions.de
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
-
absinthe_patriote
- postuje jak opętany!
Fajny kawałek. Oczywiście;)Ale nadal z tym słodko-gorzkim melancholijnym posmakiem znanym z SOTS, a ja chętnie posłuchałbym już czegoś z pazurem w wykonaniu Wilków;)
- Riven
- Kontakt:
haha, Prince chyba nie docenil ULVER (miedzy innymi)
http://blog.wired.com/music/2008/06/pri ... tml?prince
ale oczywiscie:
http://blog.wired.com/music/2008/06/pri ... tml?prince
ale oczywiscie:
When this giveaway first began, there were 5,000 copies of the compilation in circulation. Thanks to Prince's lawsuit and the publicity it will generate, we expect that number to balloon significantly in the coming weeks.
- grot
Dopiero teraz zauważyłem, że ogłosili parę nowych rzeczy na swojej stronie:
Times are changing. Jørn just got married, godspeed, and G. has been doing outdoor work at one of Oslo's largest cemeteries. The funeral services dept., Gravferdsetaten, remember. Gardening, six feet under, while Tore has been setting up recording facilities for the fine criminals residing in the Oslo State Penitentiary. So it goes.
Aside from God and the dead and the dangerous, and as you may have noticed, we have committed a cover for C+C Records' quintuple CD celebration of TAFKAP's 50th birthday. Instead of saying thank you, the little man threatened to sue. The world is indeed an ungrateful place. Prince is not our familiar, but we think the song is alright. Siri Stranger, Wyclef's favourite girl, is with us on this one. Some soul, you know. Other artists range from Maja Ratkje, Nils Petter Molvær and Sidsel Endresen, King Midas, Kaada, Susanna and the Magical Orchestra, to premium producers Stargate and busty glamour girl Lene Alexandra. More info here.
We have helping hands in two songs on our friends Alkaline Trio's new album, Agony & Irony. It was released today by Epic Records. Congratulations fellas. We've also done a remix for Mindless Self Indulgence. Pay for it. And in mode, we will do one for Genghis Thron too.
We now look much forward to locking ourselves up in the studio and not having to worry about anything else. A new opus magnum/minimum. Please be patient.
Ulver, underground, Oslo. July 1 2008.
Times are changing. Jørn just got married, godspeed, and G. has been doing outdoor work at one of Oslo's largest cemeteries. The funeral services dept., Gravferdsetaten, remember. Gardening, six feet under, while Tore has been setting up recording facilities for the fine criminals residing in the Oslo State Penitentiary. So it goes.
Aside from God and the dead and the dangerous, and as you may have noticed, we have committed a cover for C+C Records' quintuple CD celebration of TAFKAP's 50th birthday. Instead of saying thank you, the little man threatened to sue. The world is indeed an ungrateful place. Prince is not our familiar, but we think the song is alright. Siri Stranger, Wyclef's favourite girl, is with us on this one. Some soul, you know. Other artists range from Maja Ratkje, Nils Petter Molvær and Sidsel Endresen, King Midas, Kaada, Susanna and the Magical Orchestra, to premium producers Stargate and busty glamour girl Lene Alexandra. More info here.
We have helping hands in two songs on our friends Alkaline Trio's new album, Agony & Irony. It was released today by Epic Records. Congratulations fellas. We've also done a remix for Mindless Self Indulgence. Pay for it. And in mode, we will do one for Genghis Thron too.
We now look much forward to locking ourselves up in the studio and not having to worry about anything else. A new opus magnum/minimum. Please be patient.
Ulver, underground, Oslo. July 1 2008.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- zekke
grot pisze: (...) busty glamour girl Lene Alexandra.
na nowej plycie U chce jej featuring ; =]