DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: DARKTHRONE - DARK THRONES AND BLACK FLAGS -
poodba mi się powyższa wypowiedź.i zgadzam się z nią w całej rozciągłości.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- zekke
- weteran forumowych bitew
ale kogo to na dobra sprawe obchodzi, tobie sie podoba, jemu nie - czujesz sie zobowiazany prawic kazania na temat jak ktos inny ma postrzegac muzyke?
- madmaxia
- rozkręca się
Tutaj większość czuje się zobowiązana 

юзал читы в CS хоть раз, пошел нахуй с ресурса-
ты пидорас!!!

ты пидорас!!!

- zekke
krzywa mine to ja robie czytajac takie pierdolenie
- zekke
widzisz, tym sie wlasnie roznimy - gdy ja nie mam nic konkretnego do powiedzenia to nie pierdole bez sensu tekstow w stylu "wysiadłeś z pociągu w pół drogi na stacji z napisem "WSTĘP DO METALU", a ja spokojnie jadę dalej" czy tez kolejna rozkmina jak to satyricon wyszli z lasu i graja teraz muzyke nieprzystepna dla typowych blekowych metali ktorzy w owym lesie dalej siedza i zajadaja szyszki sluchajac ND.
- zekke
hahaha, sorry, po katoliku przestalem dalej czytac ; ).
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- brb
- postuje jak opętany!
no nie wiem. drone zalicza sie do ludzi ktorzy lubia pisac duzo niekoniecznie z sensem. bedzie pisal ze biale jest czarne tak dlugo az rozmowac mu nie przytaknie.
co do nowej plyty darkthrone to czekam ze slina na pysku. ostatnie dwie sa swietne.
co do nowej plyty darkthrone to czekam ze slina na pysku. ostatnie dwie sa swietne.
- zekke
riven pomyliles chyba strony ; )
- Riven
- Kontakt:
nie oceniam caloksztaltu, tylko akurat te wymiane zdan. do mnie teza Drone'a przemawia i tyle. wcale nie uwazam, ze to jakies wymuszone usprawiedliwianie hujni ; ) zwlaszcza, ze Now, Diabolical - 9/10
this is a land of wolves now
- zekke
tylko zarowno Ty i drone nie zrozumieliscie chyba o co mi chodzi, ktos cos napisze a on znow wylatuje z swoimi teoriami, ja to wysmialem a w odpowiedzi dostalem nastepny wyklad nt bm ; ) mozna to przeczytac raz czy dwa, ale kurwa, litosci. Stalo sie prawie tak nudne jak zaczynanie topicow o zespole "wiem ze pewnie tutaj niewielu slucha tego typu muzyki ale jednak zaryzykuje..." ; )). Do tego totalnie oklepany tekst o katolikach.
- Riven
- Kontakt:
dobra, moze cos w tym jest ; )
dobranoc
tfu, zla
dobranoc
tfu, zla
this is a land of wolves now
- zekke
zlituj sie, naprawde nie widzisz ze te wszystkie wywody na temat "postawy wobec bm" mam gdzies i mnie po prostu smiesza? Pewnie chcialbys podyskutowac o "przesuwaniu srodka ciezkosci" czy tez "leczeniu dzieciecych kompleksow wobec spoleczenstwa" ale sry zią ; ).
-
- rasowy masterfulowicz
Ja przyjmuję postawę wyprostowaną - na baczność!Drone pisze: Czy masz jakąś określoną postawę względem black metalu czy tak po prostu sobie słuchasz przy śniadaniu?
KVLT lizania CZASZKI
Drone jest przy tej wymianie zdań akurat bardzo konkretny ale rozmówca wije sie jak piskosz ,tudzież z niemożnosci znalezienia trafnego i mającego swoją moc argumentu obśmiewa drugą stronę.
Drone - zekke
3:0
Drone - zekke
3:0
- zekke
Cokolwiek, sram na 'pociag z napisem black metal' przyjmujac postawe 'na malysza'
drone:zekke
5:0
drone:zekke
5:0
- brb
- postuje jak opętany!
to ciekaw jestem jaka postawe wobec black metalu przyjmuje drone skoro podoba mu sie ostatnia plyta satyricon
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jak widać, większość tłuków na tym forum zgodziła się z trutniem. Proponuję w takim razie zacząć eksplorować metal w kierunku hardcore, nu-metal i inne komercyjne gówno typu Dimmu Borgir, bo prawdziwego bm nie rozumiecie. Podstawowa różnica między zespołami typu Satyricon, Gorgoroth czy Shining, a Darkthrone jest taka, że Ci pierwsi ubzdurali sobie, że można wykorzystać media do szerzenia swoich antychrześcijanskich czy też innych zjebanych poglądów.
Cytuje Kinga z Gorgoroth - "black metal has nothing to do with TV? We support all forces doing the devils will", żałosne. Chłopaki pewnie czuli dreszcz emocji że Polsat kręci o nich reportaże.
Walka z wrogiem jego własną bronią. Dla niektórych trutniów i innych przyklaskujących jest to logiczne i pomysłowe rozwiązanie, ale naprawde jest to równie debilne co walka z koncernem Nike poprzez kupowanie i zdzieranie ich butów. Chłopaki tylko napędzają machinę i robią z siebie klaunów w telewizji, z jednej strony bardzo dobrze bo zyskają wielu nastoletnich fanów i może nastąpi pewien podział. Różnica między Darkthrone a Satyricon bije po oczach, ale niektórzy wkładają oba zespoły do jednego wora, mówiąc że oba sie spierdoliły. Satyricon zawsze był przeciętny, a to co wyczyniają od Megiddo jest pajacowaniem: sesje zdjęciowe, umorusane ryje, jakieś bandaże, kolorowe soczewki, pofarbowane kłaki, śmeszne teledyski z kupionymi modelkami (w Mother North możńa było się jeszcze łudzić że tamta babka to nie modelka ale oddana 'wariatka' która czuje klimat), MTV pełną gębą, a muzycznie gówno. Darkthrone natomiast zjebali się tylko muzycznie w pewnym momencie, Ravishing Grimness i Plaguewielder to słabe, nudne albumy. Później jest coraz lepiej, aż do dwóch ostatnich pełnych płyt i epek, gdzie ponownie pokazali kto tu rządzi. Chłopaki stonowali, jak to niektórzy w zjebany sposób określają 'wyszli z lasu', ale nie dają dupy tak jak wyrzej wymienione zespoły, tylko wracają do korzeni i napierdalają Crust Punk/Black/Heavy Metal. Innymi słowy są prawdziwsi niż kiedykolwiek, ich muzyka mówi sama za siebie, nie jest to jebany teatrzyk, a szczerość bijąca z głośników. Cytuję Fenriza - "We were never brutal. and trying to be 92 again is silly. We are not a time machine, we change and take the consequenses.
Art is resistance. Resistance now is playing speed metal instead of the black metal that died/got killed in 94". Chłopaki poprostu wyłamują się ze społeczeństwa jak wariaci z Amebix. O to w tym chodzi, a nie o teatrzyk i zabawe w media. Jebać.
Cytuje Kinga z Gorgoroth - "black metal has nothing to do with TV? We support all forces doing the devils will", żałosne. Chłopaki pewnie czuli dreszcz emocji że Polsat kręci o nich reportaże.
Walka z wrogiem jego własną bronią. Dla niektórych trutniów i innych przyklaskujących jest to logiczne i pomysłowe rozwiązanie, ale naprawde jest to równie debilne co walka z koncernem Nike poprzez kupowanie i zdzieranie ich butów. Chłopaki tylko napędzają machinę i robią z siebie klaunów w telewizji, z jednej strony bardzo dobrze bo zyskają wielu nastoletnich fanów i może nastąpi pewien podział. Różnica między Darkthrone a Satyricon bije po oczach, ale niektórzy wkładają oba zespoły do jednego wora, mówiąc że oba sie spierdoliły. Satyricon zawsze był przeciętny, a to co wyczyniają od Megiddo jest pajacowaniem: sesje zdjęciowe, umorusane ryje, jakieś bandaże, kolorowe soczewki, pofarbowane kłaki, śmeszne teledyski z kupionymi modelkami (w Mother North możńa było się jeszcze łudzić że tamta babka to nie modelka ale oddana 'wariatka' która czuje klimat), MTV pełną gębą, a muzycznie gówno. Darkthrone natomiast zjebali się tylko muzycznie w pewnym momencie, Ravishing Grimness i Plaguewielder to słabe, nudne albumy. Później jest coraz lepiej, aż do dwóch ostatnich pełnych płyt i epek, gdzie ponownie pokazali kto tu rządzi. Chłopaki stonowali, jak to niektórzy w zjebany sposób określają 'wyszli z lasu', ale nie dają dupy tak jak wyrzej wymienione zespoły, tylko wracają do korzeni i napierdalają Crust Punk/Black/Heavy Metal. Innymi słowy są prawdziwsi niż kiedykolwiek, ich muzyka mówi sama za siebie, nie jest to jebany teatrzyk, a szczerość bijąca z głośników. Cytuję Fenriza - "We were never brutal. and trying to be 92 again is silly. We are not a time machine, we change and take the consequenses.
Art is resistance. Resistance now is playing speed metal instead of the black metal that died/got killed in 94". Chłopaki poprostu wyłamują się ze społeczeństwa jak wariaci z Amebix. O to w tym chodzi, a nie o teatrzyk i zabawe w media. Jebać.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
o nastoletni mistrzu wytłumacz nam czym jest prawdziwy BM... tylko w gacie ze strachu nie napierdol - bo to sie z diabłem może wiązać...
a moze sekretna wiedze o prawdziwym Bm przekazali ci Twoje ziomki z MySpace??? ortodoksyjni katolicy???? no to moze byc ciekawy wykład - prosze - uświadom nas!!!
a i jeszcze błagam wytłumacz nam czym sie rózni (poza zasiegiem) udzielenie wywiadu w mediach mogacych dotrzeć do kilkuset tysiecy odbiorców od wywiadu dla zina którego przeczyta kilkunastu???? bo chyba nie chcesz nam wmówić ze szerzyć swoje przesłanie czy poglady można tylko i wyłącznie w mediach o znikomym zasiegu???
widzisz - Ty zeby przemieścić sie z punktu A do punktu B kupisz pedały - inteligentniejszy od Ciebie (o co nie trudno - udowodniłeś nam to wiele razy) kupi cały rower...
a moze sekretna wiedze o prawdziwym Bm przekazali ci Twoje ziomki z MySpace??? ortodoksyjni katolicy???? no to moze byc ciekawy wykład - prosze - uświadom nas!!!
a i jeszcze błagam wytłumacz nam czym sie rózni (poza zasiegiem) udzielenie wywiadu w mediach mogacych dotrzeć do kilkuset tysiecy odbiorców od wywiadu dla zina którego przeczyta kilkunastu???? bo chyba nie chcesz nam wmówić ze szerzyć swoje przesłanie czy poglady można tylko i wyłącznie w mediach o znikomym zasiegu???
widzisz - Ty zeby przemieścić sie z punktu A do punktu B kupisz pedały - inteligentniejszy od Ciebie (o co nie trudno - udowodniłeś nam to wiele razy) kupi cały rower...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old